handdator

Visa fullständig version : Fördelar med flingor till frukost


King Grub
2014-09-18, 08:46
There have been no comprehensive reviews of the relation of breakfast cereal consumption to nutrition and health. This systematic review of all articles on breakfast cereals to October 2013 in the Scopus and Medline databases identified 232 articles with outcomes related to nutrient intake, weight, diabetes, cardiovascular disease, hypertension, digestive health, dental and mental health, and cognition. Sufficient evidence was available to develop 21 summary evidence statements, ranked from A (can be trusted to guide practice) to D (weak and must be applied with caution). Breakfast cereal consumption is associated with diets higher in vitamins and minerals and lower in fat (grade B) but is not associated with increased intakes of total energy or sodium (grade C) or risk of dental caries (grade B). Most studies on the nutritional impact are cross-sectional, with very few intervention studies, so breakfast cereal consumption may be a marker of an overall healthy lifestyle. Oat-, barley-, or psyllium-based cereals can help lower cholesterol concentrations (grade A), and high-fiber, wheat-based cereals can improve bowel function (grade A). Regular breakfast cereal consumption is associated with a lower body mass index and less risk of being overweight or obese (grade B). Presweetened breakfast cereals do not increase the risk of overweight and obesity in children (grade C). Whole-grain or high-fiber breakfast cereals are associated with a lower risk of diabetes (grade B) and cardiovascular disease (grade C). There is emerging evidence of associations with feelings of greater well-being and a lower risk of hypertension (grade D), but more research is required.

Adv Nutr. 2014 Sep 15;5(5):636S-73S. The benefits of breakfast cereal consumption: a systematic review of the evidence base.

http://advances.nutrition.org/content/5/5/636S.long

thai
2014-09-18, 10:19
Adv Nutr. 2014 Sep 15;5(5):636S-73S. The benefits of breakfast cereal consumption: a systematic review of the evidence base.

http://advances.nutrition.org/content/5/5/636S.long

Det har inte funnits några omfattande översyner av förhållandet mellan frukostflingor konsumtion till kost och hälsa. Detta systematisk genomgång av alla artiklar om frukostflingor till oktober 2013 i Scopus och Medline databaser identifierades 232 artiklar med utfall som rör näringsintag, vikt, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck, matsmältning, tandvård och psykisk hälsa, och kognition. Tillräckliga bevis fanns för att utveckla 21 sammanfattande evidens uttalanden, rang från A (kan lita på att vägleda praxis) till D (svaga och måste tillämpas med försiktighet). Frukostflingor förbrukningen är förknippad med dieter högre på vitaminer och mineraler och lägre i fett (grad B), men är inte associerad med ökade intag av total energi eller natrium (grad C) eller risken för karies (klass B). De flesta studier om näringspåverkan är tvärsnitts, med mycket få interventionsstudier, så frukostflingor konsumtion kan vara en markör för en övergripande sund livsstil. Oat-, korn- eller psyllium-baserade spannmål kan hjälpa till att sänka kolesterolhalter (klass A) och fiberrikt, kan vetebaserade spannmål förbättrar tarmfunktionen (klass A). Regelbunden frukostflingor konsumtion är förenat med ett lägre BMI och mindre risk att bli överviktiga eller feta (grad B). Presweetened frukostflingor inte ökar risken för övervikt och fetma hos barn (grad C). Fullkornsris eller fiberrik frukostflingor är förknippade med en lägre risk för diabetes (grad B) och hjärt-kärlsjukdom (grad C). Det finns växande bevis för associationer till känslor av ökad välfärd och en lägre risk för högt blodtryck (grad D), men mer forskning behövs.

upperkatt
2014-09-24, 22:08
(Vissa sorter av) bröd borde väl vara jämförbart med flingor? Finns det någon liknande studie, fast med olika brödsorter? :eating:

Pretorian
2014-09-25, 07:39
Ska låta barnen få sina Frosties då!

Landström
2014-09-25, 07:43
Ska låta barnen få sina Frosties då!

Jag är uppvuxen på Frosties (eller Frosted Flakes som de hette på den tiden) och kefir.

Blev människa av mig oxå. :)