handdator

Visa fullständig version : Hur många % kött på en kycklingklubba?


PERSSONN
2014-09-17, 16:30
Hur många % kött finns det i en kycklingklubba egentligen?


är det 3/4 kött kanske ? alltså 75%

Magnus N
2014-09-17, 17:11
enligt spisa.nu

"Av en urtagen kyckling är cirka 73% rent kött, 16% ben och 11% skinn. Köttet betår av 2 bröstpartier (22% av kycklingen), 2 klubbor dvs lår (11%) plus ben (12%), vingar (9%) och små köttbitar runt kråset (19%). Utöver detta tillkommer inälvor som hjärta, mage, lever och njure med 100-150 gram."

http://www.spisa.nu/3.98/varufakta/hons-kyckling/

PERSSONN
2014-09-17, 17:16
80% kött alltså? :)

Magnus N
2014-09-17, 17:18
80% kött alltså? :)

Ser ut att stämma

kollar du länken har dem en tabell över de olika delarna och deras förhållanden med ben/rå vikt etc

PERSSONN
2014-09-17, 17:58
Ja,jag såg det. Tack för hjälpen!

AronP
2014-09-17, 19:43
På dom färdiglagade och frysta jag köpt så vägde jag benet till lite mindre än halva totalvikten. Så 80% på otillagad vara kan nog stämma.

PERSSONN
2014-09-18, 06:24
Ungefär sånt svar jag var ute efter, tack ;)