Visa fullständig version : Hur många % kött på en kycklingklubba?
PERSSONN
2014-09-17, 16:30
Hur många % kött finns det i en kycklingklubba egentligen?
är det 3/4 kött kanske ? alltså 75%
Magnus N
2014-09-17, 17:11
enligt spisa.nu
"Av en urtagen kyckling är cirka 73% rent kött, 16% ben och 11% skinn. Köttet betår av 2 bröstpartier (22% av kycklingen), 2 klubbor dvs lår (11%) plus ben (12%), vingar (9%) och små köttbitar runt kråset (19%). Utöver detta tillkommer inälvor som hjärta, mage, lever och njure med 100-150 gram."
http://www.spisa.nu/3.98/varufakta/hons-kyckling/
PERSSONN
2014-09-17, 17:16
80% kött alltså? :)
Magnus N
2014-09-17, 17:18
80% kött alltså? :)
Ser ut att stämma
kollar du länken har dem en tabell över de olika delarna och deras förhållanden med ben/rå vikt etc
PERSSONN
2014-09-17, 17:58
Ja,jag såg det. Tack för hjälpen!
På dom färdiglagade och frysta jag köpt så vägde jag benet till lite mindre än halva totalvikten. Så 80% på otillagad vara kan nog stämma.
PERSSONN
2014-09-18, 06:24
Ungefär sånt svar jag var ute efter, tack ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.