handdator

Visa fullständig version : Proteinbröd


Olloof
2014-09-06, 16:08
Har nyligen fått upp ögonen för proteinbröd, och då främst lidls proteinfrallor. Såg dock att de innehåller en hel del fett. Av ren nyfikenhet, är det någon som har koll varför en hög proteinmängd i brödet även leder till mycket fett?
Enligt lidl är det 30g protein per fralla, och det kostar 6 kr/st. Vågar man lita på att det är så mycket protein i dem, med tanke på priset?

Mjuggen
2014-09-06, 17:29
Nötter eller frön kommer antagligen proteinet från skulle jag kunna tänka mig.
Skriver lidl att det är 30g protein/fralla så kan du nog lita på det, sen hur kvalitén på proteinet är en annan femma.

King Grub
2014-09-06, 17:37
Nötter eller frön kommer antagligen proteinet från skulle jag kunna tänka mig.

Nej, mest gluten.

likt
2014-09-06, 18:25
Är det glutenberikat?! Antiglutenmaffian måste gå bananas :D

new
2014-09-06, 21:22
Hur många kalorier är det i en sådan rackare? Låter nästan för bra för att vara sant

R Scarpa27
2014-09-06, 21:30
Har nyligen fått upp ögonen för proteinbröd, och då främst lidls proteinfrallor. Såg dock att de innehåller en hel del fett. Av ren nyfikenhet, är det någon som har koll varför en hög proteinmängd i brödet även leder till mycket fett?
Enligt lidl är det 30g protein per fralla, och det kostar 6 kr/st. Vågar man lita på att det är så mycket protein i dem, med tanke på priset?

inte konstigt då en fralla väger ca 110g/ st.därav 30g protein per fralla.

286 kcal per 100g dessutom. därav inget märkvärdigt.

R Scarpa27
2014-09-06, 21:31
Hur många kalorier är det i en sådan rackare? Låter nästan för bra för att vara sant

över 300.

vicarious
2014-09-06, 21:51
Från Lidls Facebook-sida:

Ingredienser: vatten, linfrön 17,1 %, veteprotein, sojamjöl, fullkornsvetemjöl, sesamfrön 4,5 %, pressrester från soja, solrosfrön 3,6 %, vetekli, havrefiber, jäst, salt, gurkmeja.


Fröna som står för fettet antar jag. Med veteprotein menas som sagt gluten.

Bossebäver
2014-09-07, 03:38
Hur bra är gluten ur proteinperspektiv? Ex kollagen är ju helt värdelöst.

Sverker
2014-09-07, 06:33
Glutenprotein* är ett utmärkt komplement till nästan vilket animaliskt protein som helst. Det är t o m så att sojaproteinet från sojamjölet kompletterar glutenproteinet.

Lägg en skiva ost på skivan blir det ett perfekt protein.


* Det är veteproteinet med överskott av svavelaminosyrorna methionin och cystein och underskott av lysin. Lysin som finns i mjölk, kött, fik och soja.

exevision
2014-09-07, 06:37
Pressrester från soja låter ju inte så mysigt.

Shqypnia
2014-09-07, 09:09
Detta ska testas!

Sverker
2014-09-07, 11:15
Pressrester från soja låter ju inte så mysigt.


Det är helt beroende på hur det är hanterat efter pressningen.

Sojabönor innehåller ca 35 % fett. När bönorna är avfettade är det protein och kolhydrater kvar i pressresterna. Det används oftast som djurfoder. Det kanske finns någon bra fraktion som är alldeles utmärkt till att användas som livsmedel.