Horkas
2014-08-29, 07:20
Sprang förbi ett sånt där paket med bake protein. På förpackningen står det att vasslet är behandlat på något vis så att man kan baka med det. Det står att vassleproteinet ska tåla upp till 200 grader. Jag har aldrig lyckats förstå om denatureringen som uppstår med vassle under uppvärmning gör proteinet mindre "opti" men jag slutade för säkerhets skull att baka med whey för länge sedan.
Nu till mina två frågor. Jag kom på att jag ju gör en ostkaka i ungen på 185 grader. Ostkakan är deliiiicious och består av:
250 gram lättkeso
7 mandlar
3 äggvitor
1 äggula
15 gram äggproteinpulver
smaksatt stevia
Frågorna: tål keson uppvärmningen utan att bli mindre "opti"?
tål äggproteinpulvret uppvärmningen utan att bli mindre "opti"?
Nu till mina två frågor. Jag kom på att jag ju gör en ostkaka i ungen på 185 grader. Ostkakan är deliiiicious och består av:
250 gram lättkeso
7 mandlar
3 äggvitor
1 äggula
15 gram äggproteinpulver
smaksatt stevia
Frågorna: tål keson uppvärmningen utan att bli mindre "opti"?
tål äggproteinpulvret uppvärmningen utan att bli mindre "opti"?