handdator

Visa fullständig version : Näring för hälsa och prestation - UR


Malmberg
2014-08-10, 15:04
Om serien
"Föreläsningar från Nutrition for health and maximum performance, en seminariedag med föreläsningar om hälsa, näring och träning. Inspelat den 3 maj 2014 på Naprapathögskolan i Stockholm. Arrangör: MF Hälsoutbildningar."

Kost, hälsa och prestation:
Hälsoinspiratören Jonas Bergqvist menar att för att ta klivet vidare till maximal prestation så krävs en kombination av bland annat en lägre andel kolhydrater och en regelbunden kosthållning.

http://urplay.se/Produkter/183315-UR-Samtiden-Naring-for-halsa-och-prestation-Kost-halsa-och-prestation

Hälsa är ett livslångt projekt:
Jonas Colting berättar utifrån sin erfarenhet som professionell idrottare om skillnaden mellan fitness och hälsa, seglivade myter inom kostråd och hur viktigt det är med ett helhetsperspektiv gällande hälsa.

http://urplay.se/Produkter/183301-UR-Samtiden-Naring-for-halsa-och-prestation-Halsa-ar-ett-livslangt-projekt

Konsten att påverka hälsan:
Tim Noakes, professor i träningsfysiologi och idrottsnutrition samt författare till storsäljaren "Lore of Running", berättar om hur han tog steget över till lågkolhydratkost och hur en ändrad kost kan bidra till bättre prestationer och en förbättrad hälsa.

http://urplay.se/Produkter/183316-UR-Samtiden-Naring-for-halsa-och-prestation-Konsten-att-paverka-halsan

I sockrets fotspår:
Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm har studerat vad läkare och missionärer såg när de reste ut bland världens ursprungsbefolkningar under 1900-talet. Hos flera av dessa grupper fanns inte exempelvis fetma eller diabetes.

http://urplay.se/Produkter/183325-UR-Samtiden-Naring-for-halsa-och-prestation-I-sockrets-fotspar

Jag säger inte att det som sägs i föreläsningarna stämmer, jag säger bara att föreläsningarna finns ifall någon är intresserad av ämnet.

Tomas Tryffel
2014-08-27, 20:20
Jag har kikat på dessa under mina träningspass de senaste dagarna, lite halvt uppmärksamt. Hur ställer sig folk till föreläsarna och vad de lägger fram?