handdator

Visa fullständig version : Nötfärs magrare än 10 %?


Hemul
2014-08-09, 07:14
Fransyska och ytterlår innehåller ju som bekant ca 2,5 - 3,5 % fett. Nötfärs på detta hade varit opti. Läser här och på andra forumet att det "bara är att be personalen mala köttet åt en". Jag har nu ringt både mina närliggande två matbutiker ICA och Coop och ingen erbjuder det alternativet.

Fogel
2014-08-09, 07:33
Finns oftast nöttfärs på 5% på de större matbutikerna. Annars kan du investera i en köttkvarn och mala det själv.

Magnus N
2014-08-09, 08:05
Finns oftast nöttfärs på 5% på de större matbutikerna. Annars kan du investera i en köttkvarn och mala det själv.


Absolut bästa sättet

Sheogorath
2014-08-09, 10:00
Båda ICA-butikerna här närmast mig har 5%-ig nötfärs. Använder den t.o.m. när jag ska göra en rätt med mycket smör som ERSÄTTNING för fettet eftersom mjölkfett är mycket godare är köttfett, i min mening.

Agitator
2014-08-09, 10:10
Eller så köper man 10 procentig köttfärs ifall man ska steka färsen i någon maträtt.

Steker färsen i pannan med så fettet sjuder, häller av allt i en sil, och sköljer färsen. Voila. Du har nu färs som är väldigt mager!

För bästa effekt skölj med kokande vatten.

Mada92
2014-08-09, 12:07
En citygross butik kommer garanterat att göra det åt dig om du har en nära.

Byggare Sultan
2014-08-09, 12:30
Eller så köper man 10 procentig köttfärs ifall man ska steka färsen i någon maträtt.

Steker färsen i pannan med så fettet sjuder, häller av allt i en sil, och sköljer färsen. Voila. Du har nu färs som är väldigt mager!

För bästa effekt skölj med kokande vatten.

What he said.

R Scarpa27
2014-08-09, 20:13
blanda ut färsen med tomatsås så blir det per automatik 5% till slut =P........

att sikta på ett dra ner så lågt på fett på färs fattar jag inte varför....
5%iga är ruskigt dyr och onödiga pengar och smakar inte så gott heller dessvärre.

Nils.R
2014-08-09, 20:26
Om man köper högrev och putsar och sedan maler borde det väl bli rätt lågt?
Fast smakar godare om man bara maler och inte putsar först.

Hemul
2014-08-10, 06:47
Det är främst för att göra hamburgare så det blir svårt att skölja av fettet. Föredrar när burgarna är blodiga och då behövs det inte så mycket fett för att hamburgaren ska vara mjuk och saftig. Sedan steks brödet i smör och på hamburgaren har man massa dressing och ost, så fett kommer det finns gott om.

Kamp
2014-08-10, 09:08
Jag köper ofta fransyska från min närbutik, 79kr/kg. Skär i kuber, fryser typ 10 minuter och sen pulsmixar du det tills du är nöjd:)

http://www.youtube.com/watch?v=y1fz2fvvkqw

Sverker
2014-08-10, 11:29
Det är främst för att göra hamburgare så det blir svårt att skölja av fettet. Föredrar när burgarna är blodiga och då behövs det inte så mycket fett för att hamburgaren ska vara mjuk och saftig. Sedan steks brödet i smör och på hamburgaren har man massa dressing och ost, så fett kommer det finns gott om.


Det är bara några år sedan ett antal hockeyungdomar blev matförgiftade av dåligt stekta hamburgare. Köttfärs och råa blandade produkter med kött är alltid en risk för campylobakter, EHEC mfl.



Genomstek alltid hamburgaren !

Albin Eriksson
2014-08-10, 18:13
föredrar mina burgare (om man gör på högrev eller liknande) medium-rare.

Annars finns som sagt 5%ig nötfärs och sen brukar det finnas viltfärs i frysskåp i vissa affärer, älg är t.ex. väldigt fettsnål.

Simonbaws
2014-08-10, 21:53
ta en mager bit högrev och mal ner, finns vissa bitar som är runt 5-8%

eiri
2014-08-10, 22:24
ta en mager bit högrev och mal ner, finns vissa bitar som är runt 5-8%

det här

vicarious
2014-08-11, 08:41
absolut bästa sättet

+1.