handdator

Visa fullständig version : Inget händer, vikten står stilla


Krutpaket
2014-08-05, 07:32
Tja,

Jag har deffat sen april och gått ner från 105kg till 96-97kg. Men nu under juli har vikten stått helt stilla och pendlat mellan 96-97. Inget händer och jag kommer inte ner till 95 vilket är mitt nästa delmål. Detta börjar bli psykiskt jobbigt (tungt att deffa när inget händer).

Ja, jag vet att de flesta av er säkert tänker att jag helt enkelt äter för mycket, men jag tror helt ärligt inte det. Jag väger min mat och räknar på kalorierna. En vanlig dag ser ut så här:

12.00 1 kyckling filé (150-200g), 150-200g wok-grönsaker, 250g kvarg (1%) med fun light
16.00 250g kvarg och 1 skopa whey protein
16.45 10g dextros
19.00 1 skopa wheyprotein
20.00 en burk tonfisk (150g avrunnen) alt.2-3 alaskan pollock filéer (ca 250-300g) och 40g ris + 250g kvarg
22.00 1-2 nävar valnötter (ca 30-40g)

Detta kan inte bli mer än MAX 2200 kcal och med tanke på att jag är 185 cm lång, väger 96-97 och gymmar 4-5 gånger per vecka så bör jag kunna gå ner. Värt att nämna är att jag käkar mirtazapin som jag har läst är känt för att strula med vikten.

Är det min medicin som krånglar till det eller har jag bara otroligt dålig metabolism?? Eller behöver jag kanske käka mer fett, typ omega 3?

Om inget händer med vikten denna vecka heller kommer jag antingen testa powerwalks på morgonen ELLER att köra PF med 6 timmars ät-fönster (14.00-20.00).

Tacksam för tips. Om någon varit i samma situation får ni gärna berätta hur ni lyckades.

Sheogorath
2014-08-05, 07:41
Går du inte ner i vikt får du sannolikt i dig för mycket energi i förhållande till vad du gör av med. Hade du semester i juli? Du kanske helt enkelt rörde dig mindre den perioden? Såvida du inte BÖRJADE med en ny medicin i juni-juli är det svårligen den som förklarar att vikten står stilla. Jag har för övrigt deffat på mirtazapin och det gick hur bra som helst. Den ökar aptiten och därmed vikten för någon som inte kontrollerar intaget.

Man är sällan betjänt av att tycka en massa om sitt underskott. Har du inte just fått en metabol/hormonell störning där du lägger på dig vätska i samma takt som du tappar fett så talar vågen sanning om din fettmassa, förutsatt att du sköter din kost och träning.

Krutpaket
2014-08-05, 07:47
Går du inte ner i vikt får du sannolikt i dig för mycket energi i förhållande till vad du gör av med. Hade du semester i juli? Du kanske helt enkelt rörde dig mindre den perioden? Såvida du inte BÖRJADE med en ny medicin i juni-juli är det svårligen den som förklarar att vikten står stilla. Jag har för övrigt deffat på mirtazapin och det gick hur bra som helst. Den ökar aptiten och därmed vikten för någon som inte kontrollerar intaget.

Man är sällan betjänt av att tycka en massa om sitt underskott. Har du inte just fått en metabol/hormonell störning där du lägger på dig vätska i samma takt som du tappar fett så talar vågen sanning om din fettmassa, förutsatt att du sköter din kost och träning.

Tacksam för svar. Jag brukar somsagt ligga på max 2200 kcal per dag. Brukar inte va hungrig men inte mätt heller. Jag gymmar 4-5 gånger i veckan och kör så hårt jag bara kan i 1-1,5h. Har ökat i styrka en del i basövningarna vilket är positivt och vänner samt flickvän tycker "jag har blivit LITE bitigare". Har även tappat 1 cm runt midjan under juli vilket är najs, men viktmässigt står jag helt stilla.

Kan iofs försöka att käka mindre, typ 1600 kcal, med risk att tappa muskelmassa och va konstant hungrig. Alternativt lägga till morgoncardio.

Sheogorath
2014-08-05, 07:52
Tacksam för svar. Jag brukar somsagt ligga på max 2200 kcal per dag. Brukar inte va hungrig men inte mätt heller. Jag gymmar 4-5 gånger i veckan och kör så hårt jag bara kan i 1-1,5h. Har ökat i styrka en del i basövningarna vilket är positivt och vänner samt flickvän tycker "jag har blivit LITE bitigare". Har även tappat 1 cm runt midjan under juli vilket är najs, men viktmässigt står jag helt stilla.

Kan iofs försöka att käka mindre, typ 1600 kcal, med risk att tappa muskelmassa och va konstant hungrig. Alternativt lägga till morgoncardio.

Varför inte 2100 kcal? Mycket kan hända när man på pappret sänker 100 kcal. Jag gör i stort sett ALDRIG större förändringar än 100 kcal per dag och förändrar intaget högst en gång i veckan.

Krutpaket
2014-08-05, 08:12
ok. Jag ska skippa valnötterna på kvällen och skära på lite kalorier till unch och middag så jag kommer ner till 1900-2000 kcal/dag. Nötterna innehåller iofs bra fetter, men jag kanske kan minska till 1/2 näve istället för 2 nävar. Eller byta nötterna mot omega 3.

Btw, hur räknar man på kalorierna i omega 3 kapslarna. Om man tar 2-3st per dag, hur mkt kalorier är det? Står inte på förpackningen.

Sheogorath
2014-08-05, 08:14
ok. Jag ska skippa valnötterna på kvällen och skära på lite kalorier till unch och middag så jag kommer ner till 1900-2000 kcal/dag. Nötterna innehåller iofs bra fetter, men jag kanske kan minska till 1/2 näve istället för 2 nävar. Eller byta nötterna mot omega 3.

Btw, hur räknar man på kalorierna i omega 3 kapslarna. Om man tar 2-3st per dag, hur mkt kalorier är det? Står inte på förpackningen.

Ett gram animaliskt fett ger ganska exakt 9 kcal.

För övrigt: när du talar svepande om "1900-2000 kcal" och "nävar" av olika livsmedel får jag känslan av att du kanske inte har så exakt koll på energiintaget? Finns det dagar där du inte håller koll alls? Hur ser de dagarna ut? Allt sådant här är viktigt när man felsöker.

Krutpaket
2014-08-05, 08:19
Ett gram animaliskt fett ger ganska exakt 9 kcal.

För övrigt: när du talar svepande om "1900-2000 kcal" och "nävar" av olika livsmedel får jag känslan av att du kanske inte har så exakt koll på energiintaget? Finns det dagar där du inte håller koll alls? Hur ser de dagarna ut? Allt sådant här är viktigt när man felsöker.

Anledningen till att jag prata om "nävar" när det gäller valnötter är för att jag vägt nötterna flera gånger och vet att en näve (min näve) blir ungefär 30g.

Jag räknar i stort sätt alla dagar. Käkar jag ute tar jag t ex en kyckling filé, skippar kolhydraterna, alternativt äter ytterst lite kolhydrater, men 9 av 10 fall har jag matlådor som jag tillagar på söndagarna. Detta funkade ju jättebra mellan april-juli då jag gick ner 8-9kg.

Sheogorath
2014-08-05, 08:23
Anledningen till att jag prata om "nävar" när det gäller valnötter är för att jag vägt nötterna flera gånger och vet att en näve (min näve) blir ungefär 30g.

Jag räknar i stort sätt alla dagar. Käkar jag ute tar jag t ex en kyckling filé, skippar kolhydraterna, alternativt äter ytterst lite kolhydrater, men 9 av 10 fall har jag matlådor som jag tillagar på söndagarna. Detta funkade ju jättebra mellan april-juli då jag gick ner 8-9kg.

Låter bra det. Men pröva först 2100 kcal. Du är väl inte stressad över något slutdatum? Dessutom är inte snabbare alltid bättre. Var rädd om dina muskler och mående. Det handlar om en vecka till där du eventuellt inte går ner i vikt och då får sänka till 2000 kcal. Eller så droppar du plötsligt 0,7 kg av din "lilla" sänkning till 2100 kcal. Då vet du att det inte är aktuellt att sänka mer just nu i alla fall. :)

Krutpaket
2014-08-05, 08:30
Yes, ska testa. Har justerat upplägget från 2200 till 2000-2100 kcal/dag.

Tack för hjälpen.

joelaxelsson
2014-08-05, 23:21
+1 på Sheo. Sänk energiintaget och/eller öka energiförbrukningen för att nå negativ energibalans och viktnedgång.

Adrianite
2014-08-06, 00:39
Skippa tonfisken. Den är i lag och innehåller salt = vätskebindande.
Byt ut kvargen till 0,1% Fett, innehåller endast 50-55 Kcal/100g istället för 75 Kcal.
Skaffa keramik- eller teflonpannor så att du kan sluta använda matolja vid matlagning.
Se över ditt kryddande och saltande.
Skippa sötningsmedlena ett tag


Dessutom ser det rent spontant knappast ut som om att du ligger på 2200 Kcal:
500g Kvarg 1% = 375 Kcal
200g Kycklingbröstfilé (ugnsstekt) = 267,2 Kcal
300g Alaskan Pollock = 225 Kcal
150g Tonfisk avrunnen = 165 Kcal
40g Valnötter = 267,6 Kcal
40g Basmatiris Kokt = 47,8 Kcal

Totalt: 1347,6 Kcal

Tveksam till att resterande innehåll når upp till 2200 Kcal.

Med din vikt och längd:
BMR = 2117,03 Kcal
Detta är vad du behöver om du ligger i din säng i 24 timmar, du äter troligtvis mindre än vad som behövs för att förhindra förtvining vid totalt stillasittande/liggande.
Säg att du är någorlunda aktiv, 1,4-1,5 aktivitetsnivå;

2963,842 Kcal
3175,545 Kcal

Detta är vad du skulle behöva för att bibehålla din nuvarande vikt.
-500 på det för att gå ner 0,5kg i veckan;
1,4: 2463,842 Kcal
1,5: 2675,545 Kcal

Personligen väger jag 66-67kg, är 177cm lång och deffar på 2000-ish Kcal, vi ligger alltså på ungefär samma nivå trots att du är 30 pannor tyngre och 10cm längre.

Du äter troligtvis alldeles för lite, därav anledningen till att din viktnedgång avstannat, då din kropp anpassat sig och ämnesomsättningen nedgraderats. Känner du dig frusen, seg, trött, mjölksyra snabbt i benen, får cravings, mattankar, hjärtklappningssyndrom eller ångest/panikångest-attacker eller är allmänt långsam i tankarna så är det med största sannolikhet som så att du äter för få kalorier och kroppen därmed stänger ner icke-livsnödvändiga funktioner sakta men säkert.

Vet detta då jag gjorde samma misstag som dig tidigare i min deff och hade konstant kaloriångest.

Skulle rekommendera att du snarare höjer ditt kaloriintag med 100 i veckan tills du ligger på -500 enligt tidigarenämnda siffror, för att gradvis anpassa kroppen till det förhöjda kaloriintaget.
Fokusera på mått mer än vikt, även om vågen kan vara en bra vägvisare.
Du lär inte behöva tänka så mycket mer på detta om du följer dessa råd tills du når runt 11-12% kroppsfett, då kan det bli aktuellt med olika metoder för att motverka kroppens anpassning till din diet, t.ex. intervall- och konditionsträning, hårdare träningspass, refeeds, lågkalori-dagar, kolhydratscykling, periodisk fasta osv.

Du kommer säkert få ångest så fort du börjar äta fler kalorier och tro att du kommer gå upp 10kg över en dag och få panik på vågen dagen efter, men det är tvärlugnt, personligen förlorade jag mellan 1-2kg dagarna efter att jag höjde mitt kaloriintag; var mer noggrann med ditt kaloriräknande i framtiden bara så du inte äter varken för mycket eller för lite, följ råden i denna post så löser sig allt.

Aliaas
2014-08-06, 00:52
Skippa tonfisken. Den är i lag och innehåller salt = vätskebindande.
Byt ut kvargen till 0,1% Fett, innehåller endast 50-55 Kcal/100g istället för 75 Kcal.
Skaffa keramik- eller teflonpannor så att du kan sluta använda matolja vid matlagning.
Se över ditt kryddande och saltande.
Skippa sötningsmedlena ett tag


Dessutom ser det rent spontant knappast ut som om att du ligger på 2200 Kcal:
500g Kvarg 1% = 375 Kcal
200g Kycklingbröstfilé (ugnsstekt) = 267,2 Kcal
300g Alaskan Pollock = 225 Kcal
150g Tonfisk avrunnen = 165 Kcal
40g Valnötter = 267,6 Kcal
40g Basmatiris Kokt = 47,8 Kcal

Totalt: 1347,6 Kcal

Tveksam till att resterande innehåll når upp till 2200 Kcal.

Med din vikt och längd:
BMR = 2117,03 Kcal
Detta är vad du behöver om du ligger i din säng i 24 timmar, du äter troligtvis mindre än vad som behövs för att förhindra förtvining vid totalt stillasittande/liggande.
Säg att du är någorlunda aktiv, 1,4-1,5 aktivitetsnivå;

2963,842 Kcal
3175,545 Kcal

Detta är vad du skulle behöva för att bibehålla din nuvarande vikt.
-500 på det för att gå ner 0,5kg i veckan;
1,4: 2463,842 Kcal
1,5: 2675,545 Kcal

Personligen väger jag 66-67kg, är 177cm lång och deffar på 2000-ish Kcal, vi ligger alltså på ungefär samma nivå trots att du är 30 pannor tyngre och 10cm längre.

Du äter troligtvis alldeles för lite, därav anledningen till att din viktnedgång avstannat, då din kropp anpassat sig och ämnesomsättningen nedgraderats. Känner du dig frusen, seg, trött, mjölksyra snabbt i benen, får cravings, mattankar, hjärtklappningssyndrom eller ångest/panikångest-attacker eller är allmänt långsam i tankarna så är det med största sannolikhet som så att du äter för få kalorier och kroppen därmed stänger ner icke-livsnödvändiga funktioner sakta men säkert.

Vet detta då jag gjorde samma misstag som dig tidigare i min deff och hade konstant kaloriångest.

Skulle rekommendera att du snarare höjer ditt kaloriintag med 100 i veckan tills du ligger på -500 enligt tidigarenämnda siffror, för att gradvis anpassa kroppen till det förhöjda kaloriintaget.
Fokusera på mått mer än vikt, även om vågen kan vara en bra vägvisare.
Du lär inte behöva tänka så mycket mer på detta om du följer dessa råd tills du når runt 11-12% kroppsfett, då kan det bli aktuellt med olika metoder för att motverka kroppens anpassning till din diet, t.ex. intervall- och konditionsträning, hårdare träningspass, refeeds, lågkalori-dagar, kolhydratscykling, periodisk fasta osv.

Du kommer säkert få ångest så fort du börjar äta fler kalorier och tro att du kommer gå upp 10kg över en dag och få panik på vågen dagen efter, men det är tvärlugnt, personligen förlorade jag mellan 1-2kg dagarna efter att jag höjde mitt kaloriintag; var mer noggrann med ditt kaloriräknande i framtiden bara så du inte äter varken för mycket eller för lite, följ råden i denna post så löser sig allt.

Dessa tre råd anser jag dock vara helt orelevanta/onödiga. Att genom att sänka saltintaget,kryddnignen och sötningsmedlet och därmed minska i vattenvikt är inget att eftersträva överhuvudtaget då vikten förlorad ej är fettförlust utan helt enkelt vatten, vilket bara lurar TS ytterligare genom att vågen då visar en felaktig siffra.

Adrianite
2014-08-06, 00:56
Dessa tre råd anser jag dock vara helt orelevanta/onödiga. Att genom att sänka saltintaget,kryddnignen och sötningsmedlet och därmed minska i vattenvikt är inget att eftersträva överhuvudtaget då vikten förlorad ej är fettförlust utan helt enkelt vatten, vilket bara lurar TS ytterligare genom att vågen då visar en felaktig siffra.

Rekommenderade inte att han skulle skippa salt och kryddor, utan snarare se över dessa så att de är rimliga, dvs. en tesked salt om dagen.

Att skippa tonfisken är därmed ett alternativ för att eliminera överflödigt salt. Även att se över saltinnehållet i andra ingredienser, eller om man trycker i sig kalorifria såser från MMSports eller GG, som innehåller flera dussin gram salt per burk.

Sedan är det knappast en felaktig siffra, bär man runt på flera pannor extra med vätska för att man äter för stora mängder salt så är det endast positivt både ur deff- och hälsosynpunkt att bli av med dessa.

Aliaas
2014-08-06, 01:06
Rekommenderade inte att han skulle skippa salt och kryddor, utan snarare se över dessa så att de är rimliga, dvs. en tesked salt om dagen.

Att skippa tonfisken är därmed ett alternativ för att eliminera överflödigt salt. Även att se över saltinnehållet i andra ingredienser, eller om man trycker i sig kalorifria såser från MMSports eller GG, som innehåller flera dussin gram salt per burk.

Sedan är det knappast en felaktig siffra, bär man runt på flera pannor extra med vätska för att man äter för stora mängder salt så är det endast positivt både ur deff- och hälsosynpunkt att bli av med dessa.

Sant ur hälsosynpunkt kan en överkonsumption av salt vara skadligt , men faktum kvarstår att uteslutandet av faktorer som binder vätska inte kommer hjälpa TS att gå ner i fettvikt, vilket är det huvudsakliga målet.

Reaper123
2014-08-06, 06:41
ok. Jag ska skippa valnötterna på kvällen och skära på lite kalorier till unch och middag så jag kommer ner till 1900-2000 kcal/dag. Nötterna innehåller iofs bra fetter, men jag kanske kan minska till 1/2 näve istället för 2 nävar. Eller byta nötterna mot omega 3.

Btw, hur räknar man på kalorierna i omega 3 kapslarna. Om man tar 2-3st per dag, hur mkt kalorier är det? Står inte på förpackningen.Är det 1000mg per kapsel, så kan du räkna med ~9 kcal/st.

Krutpaket
2014-08-06, 07:36
Skippa tonfisken. Den är i lag och innehåller salt = vätskebindande.
Byt ut kvargen till 0,1% Fett, innehåller endast 50-55 Kcal/100g istället för 75 Kcal.
Skaffa keramik- eller teflonpannor så att du kan sluta använda matolja vid matlagning.
Se över ditt kryddande och saltande.
Skippa sötningsmedlena ett tag


Dessutom ser det rent spontant knappast ut som om att du ligger på 2200 Kcal:
500g Kvarg 1% = 375 Kcal
200g Kycklingbröstfilé (ugnsstekt) = 267,2 Kcal
300g Alaskan Pollock = 225 Kcal
150g Tonfisk avrunnen = 165 Kcal
40g Valnötter = 267,6 Kcal
40g Basmatiris Kokt = 47,8 Kcal

Totalt: 1347,6 Kcal

Tveksam till att resterande innehåll når upp till 2200 Kcal.

Med din vikt och längd:
BMR = 2117,03 Kcal
Detta är vad du behöver om du ligger i din säng i 24 timmar, du äter troligtvis mindre än vad som behövs för att förhindra förtvining vid totalt stillasittande/liggande.
Säg att du är någorlunda aktiv, 1,4-1,5 aktivitetsnivå;

2963,842 Kcal
3175,545 Kcal

Detta är vad du skulle behöva för att bibehålla din nuvarande vikt.
-500 på det för att gå ner 0,5kg i veckan;
1,4: 2463,842 Kcal
1,5: 2675,545 Kcal

Personligen väger jag 66-67kg, är 177cm lång och deffar på 2000-ish Kcal, vi ligger alltså på ungefär samma nivå trots att du är 30 pannor tyngre och 10cm längre.

Du äter troligtvis alldeles för lite, därav anledningen till att din viktnedgång avstannat, då din kropp anpassat sig och ämnesomsättningen nedgraderats. Känner du dig frusen, seg, trött, mjölksyra snabbt i benen, får cravings, mattankar, hjärtklappningssyndrom eller ångest/panikångest-attacker eller är allmänt långsam i tankarna så är det med största sannolikhet som så att du äter för få kalorier och kroppen därmed stänger ner icke-livsnödvändiga funktioner sakta men säkert.

Vet detta då jag gjorde samma misstag som dig tidigare i min deff och hade konstant kaloriångest.

Skulle rekommendera att du snarare höjer ditt kaloriintag med 100 i veckan tills du ligger på -500 enligt tidigarenämnda siffror, för att gradvis anpassa kroppen till det förhöjda kaloriintaget.
Fokusera på mått mer än vikt, även om vågen kan vara en bra vägvisare.
Du lär inte behöva tänka så mycket mer på detta om du följer dessa råd tills du når runt 11-12% kroppsfett, då kan det bli aktuellt med olika metoder för att motverka kroppens anpassning till din diet, t.ex. intervall- och konditionsträning, hårdare träningspass, refeeds, lågkalori-dagar, kolhydratscykling, periodisk fasta osv.

Du kommer säkert få ångest så fort du börjar äta fler kalorier och tro att du kommer gå upp 10kg över en dag och få panik på vågen dagen efter, men det är tvärlugnt, personligen förlorade jag mellan 1-2kg dagarna efter att jag höjde mitt kaloriintag; var mer noggrann med ditt kaloriräknande i framtiden bara så du inte äter varken för mycket eller för lite, följ råden i denna post så löser sig allt.

Tack för tipsen. Ska se över mitt upplägg närmare. Har också läst att man kan "skada" metabolismen genom att ha för lågt kcal-intag, men jag tror dock jag ligger närmare 2000 kcal än 1300 per dag. Som jag skrev i början käkar jag typ:

12.00 1 kyckling filé (150-200g), 150-200g wok-grönsaker, 250g kvarg (1%) med fun light = ca 500 kcal (exkl. matolja)
16.00 250g kvarg och 1 skopa whey protein = 320 kcal
16.45 10g dextros = 40 kcal
19.00 1 skopa wheyprotein = 120 kcal
20.00 en burk tonfisk (150g avrunnen) alt.2-3 alaskan pollock filéer (ca 250-300g) och 40g ris + 250g kvarg = ca 650 kcal (exkl. matolja)
22.00 1-2 nävar valnötter (ca 30-40g) = ca 280 kcal

Detta blir 1910 kcal + lite matolja = 2000-2200 kcal.

Men som sagt, jag tror också som du säger att för lite kcal inte är bra heller. Jag har precis skaffat en bra bok om mat, meal timing och sånt för folk som tränar (skriven av Jay cutlers gamla coach). Ska läsa den och se vad den säger.

Sheogorath
2014-08-06, 08:22
Skippa tonfisken. Den är i lag och innehåller salt = vätskebindande.
Byt ut kvargen till 0,1% Fett, innehåller endast 50-55 Kcal/100g istället för 75 Kcal.
Skaffa keramik- eller teflonpannor så att du kan sluta använda matolja vid matlagning.
Se över ditt kryddande och saltande.
Skippa sötningsmedlena ett tag


Dessutom ser det rent spontant knappast ut som om att du ligger på 2200 Kcal:
500g Kvarg 1% = 375 Kcal
200g Kycklingbröstfilé (ugnsstekt) = 267,2 Kcal
300g Alaskan Pollock = 225 Kcal
150g Tonfisk avrunnen = 165 Kcal
40g Valnötter = 267,6 Kcal
40g Basmatiris Kokt = 47,8 Kcal

Totalt: 1347,6 Kcal

Tveksam till att resterande innehåll når upp till 2200 Kcal.

Med din vikt och längd:
BMR = 2117,03 Kcal
Detta är vad du behöver om du ligger i din säng i 24 timmar, du äter troligtvis mindre än vad som behövs för att förhindra förtvining vid totalt stillasittande/liggande.
Säg att du är någorlunda aktiv, 1,4-1,5 aktivitetsnivå;

2963,842 Kcal
3175,545 Kcal

Detta är vad du skulle behöva för att bibehålla din nuvarande vikt.
-500 på det för att gå ner 0,5kg i veckan;
1,4: 2463,842 Kcal
1,5: 2675,545 Kcal

Personligen väger jag 66-67kg, är 177cm lång och deffar på 2000-ish Kcal, vi ligger alltså på ungefär samma nivå trots att du är 30 pannor tyngre och 10cm längre.

Du äter troligtvis alldeles för lite, därav anledningen till att din viktnedgång avstannat, då din kropp anpassat sig och ämnesomsättningen nedgraderats. Känner du dig frusen, seg, trött, mjölksyra snabbt i benen, får cravings, mattankar, hjärtklappningssyndrom eller ångest/panikångest-attacker eller är allmänt långsam i tankarna så är det med största sannolikhet som så att du äter för få kalorier och kroppen därmed stänger ner icke-livsnödvändiga funktioner sakta men säkert.

Vet detta då jag gjorde samma misstag som dig tidigare i min deff och hade konstant kaloriångest.

Skulle rekommendera att du snarare höjer ditt kaloriintag med 100 i veckan tills du ligger på -500 enligt tidigarenämnda siffror, för att gradvis anpassa kroppen till det förhöjda kaloriintaget.
Fokusera på mått mer än vikt, även om vågen kan vara en bra vägvisare.
Du lär inte behöva tänka så mycket mer på detta om du följer dessa råd tills du når runt 11-12% kroppsfett, då kan det bli aktuellt med olika metoder för att motverka kroppens anpassning till din diet, t.ex. intervall- och konditionsträning, hårdare träningspass, refeeds, lågkalori-dagar, kolhydratscykling, periodisk fasta osv.

Du kommer säkert få ångest så fort du börjar äta fler kalorier och tro att du kommer gå upp 10kg över en dag och få panik på vågen dagen efter, men det är tvärlugnt, personligen förlorade jag mellan 1-2kg dagarna efter att jag höjde mitt kaloriintag; var mer noggrann med ditt kaloriräknande i framtiden bara så du inte äter varken för mycket eller för lite, följ råden i denna post så löser sig allt.

Du lägger fokus på helt fel saker i första delen av posten (att han skulle gå runt med sjuklig mängd vätska i kroppen - var sjutton fick du det ifrån?!) och kommer sen med tips i andra delen av posten som inte ens är bra.

OM man vill uppreglera sin basalmetabolism så ska man inte höja några futtiga 100 kcal per dag. Det kommer bara resultera i att man behåller sin låga metabolism men att viktnedgången avstannar eller att man långsamt ökar i vikt. Vill man göra ett seriöst försök får man öka med kanske 600 kcal och gärna hålla nere fettet till ett absolut minimum, och gärna proteinet lågt också för att få plats med ännu mer kolhydrat, ch ligga kvar där minst en vecka.

Men nedreglerad metabolism handlar om mående och måendet bör avgöra huruvida man ska försöka återställa metabolismen under deffens gång eller inte. Alla kan gå ner i vikt, alltid. Du ser inga tjockisar från de hemska bilderna från lägrena på nazi-tiden. Där kan vi snacka negreglerad metabolism. TS säger att han inte ens är hungrig. Cravings är det första tecknet på kroniskt energiunderskott och det ska pågå under lång tid innan negregleringen blir så stor att den blir problematisk.

Du silar mygg.

Adrianite
2014-08-06, 11:09
Du lägger fokus på helt fel saker i första delen av posten (att han skulle gå runt med sjuklig mängd vätska i kroppen - var sjutton fick du det ifrån?!) och kommer sen med tips i andra delen av posten som inte ens är bra.

OM man vill uppreglera sin basalmetabolism så ska man inte höja några futtiga 100 kcal per dag. Det kommer bara resultera i att man behåller sin låga metabolism men att viktnedgången avstannar eller att man långsamt ökar i vikt. Vill man göra ett seriöst försök får man öka med kanske 600 kcal och gärna hålla nere fettet till ett absolut minimum, och gärna proteinet lågt också för att få plats med ännu mer kolhydrat, ch ligga kvar där minst en vecka.

Men nedreglerad metabolism handlar om mående och måendet bör avgöra huruvida man ska försöka återställa metabolismen under deffens gång eller inte. Alla kan gå ner i vikt, alltid. Du ser inga tjockisar från de hemska bilderna från lägrena på nazi-tiden. Där kan vi snacka negreglerad metabolism. TS säger att han inte ens är hungrig. Cravings är det första tecknet på kroniskt energiunderskott och det ska pågå under lång tid innan negregleringen blir så stor att den blir problematisk.

Du silar mygg.

Vet inte vart du fått all din information från. Jag utgick mest från mina personliga erfarenheter, det du förespråkar fungerar säkert också, men mitt sätt fungeradr för mig, sedan får TS avgöra vilket som passar bäst.

TS undrade varför viktnedgången avstannat. Därav rådet till TS att se över saltintag. Finbs massa namn på när vätskebindning maskerar fettviktsnedgång, t.ex dieter's edema, att minska källorna till vätskebindning kan ge en "whoosh"-effekt som det heter på engelska, där bunden vätska i tömda fettceller sköljs ut, åtminstone av personlig erfarenhet så tog kag mig förbi min första platå på detta sätt.

För övrigt har hunger knappast nånting med nedreglerad metabolism att göra, magsäcken krymper ordentligt när man käkat 1200 Kcal i flera månader, därav rådet att inte chovkhhöja Kcal då det prssar magsäcken och kroppen. Mer troliga symtom är de som nänndes tidigare, återigen av personlig erfarenhet.

Råden fick jag av diverse läkare som tog prover för T3 och andra hormoner vilka visade på nedreglerad metabolism för min del. Fungerade för min del.

joelaxelsson
2014-08-07, 01:16
+1 på Sheo, återigen.

Adrianite, du detaljonanerar yvigt med bas i personliga upplevelser, något som dels är mindre relevant för ämnet i fråga och dessutom saknar generaliserbarhet. Håll dina lemmar i schack.

Därtill framför du i min mening en hel del trams, exempelvis det där om vattenvikt. Det övergripande målet för dieten borde rimligtvis vara minskad fettvikt, inte minskad kroppsvikt i sig. Såvida hälsan inte tas i beaktning ser jag ingen anledning att justera kosthållningen m.a.p. att reducera vätskevikt. TS verkar för den delen inte heller äta hälsovådliga mängder salt.

Jag ställer mig tveksam till att "nedreglerad metabolism" är orsaken till TS avstannade viktnedgång. Om så ändå är fallet skulle jag addera en större mängd kolhydrater i samband med träning.

sebbanboy14
2014-08-07, 03:38
Byt till lindels sockerfria men smaksatta kvarg. Den innehåller typ 40kcal per 100g. Bara där går du från 375kcal till 200. Tänkte om du vill jaga dig nedåt.

Jag personligen gick ner från 101 till 79. Och jag behövde bara äta halvbra och röra mig så va jag nere under 90. Sedan blev de hårdare träning och bättre kost ner till 82. Under 82 får jag kämpa som fan. En vecka då jag tränar som fan med bra kost kan visa allt från 0-0.5kg ner.

Sheogorath
2014-08-07, 08:11
+1 på Sheo, återigen.

Adrianite, du detaljonanerar yvigt med bas i personliga upplevelser, något som dels är mindre relevant för ämnet i fråga och dessutom saknar generaliserbarhet. Håll dina lemmar i schack.

Därtill framför du i min mening en hel del trams, exempelvis det där om vattenvikt. Det övergripande målet för dieten borde rimligtvis vara minskad fettvikt, inte minskad kroppsvikt i sig. Såvida hälsan inte tas i beaktning ser jag ingen anledning att justera kosthållningen m.a.p. att reducera vätskevikt. TS verkar för den delen inte heller äta hälsovådliga mängder salt.

Jag ställer mig tveksam till att "nedreglerad metabolism" är orsaken till TS avstannade viktnedgång. Om så ändå är fallet skulle jag addera en större mängd kolhydrater i samband med träning.

Vidare: har man inte goda skäl att anta att man har en metabol störning där man samlar på sig eller håller en sjuklig mängd vätska i kroppen ska man INTE trixa med elektrolytbalansen i kroppen. Särskilt inte när kroppen redan är stressad av ett kroniskt kaloriunderskott samt med tanke på hur varmt det är på vissa håll. Och har man en sådan misstanke och inte har något helt uppenbart knäppt för sig med maten (och som vi observerat har varken TS konstiga matvanor eller rapporterar sjuklig mängd vätska i kroppen) så är det läkaren som gäller i första hand, inte att "skippa tonfisken" och "se över sitt kryddande."

joelaxelsson
2014-08-07, 22:24
Vidare: har man inte goda skäl att anta att man har en metabol störning där man samlar på sig eller håller en sjuklig mängd vätska i kroppen ska man INTE trixa med elektrolytbalansen i kroppen. Särskilt inte när kroppen redan är stressad av ett kroniskt kaloriunderskott samt med tanke på hur varmt det är på vissa håll. Och har man en sådan misstanke och inte har något helt uppenbart knäppt för sig med maten (och som vi observerat har varken TS konstiga matvanor eller rapporterar sjuklig mängd vätska i kroppen) så är det läkaren som gäller i första hand, inte att "skippa tonfisken" och "se över sitt kryddande."

Instämmer.