Visa fullständig version : Kvarg och mjölk - samma typ av sockerarter och sammansättning(galaktos+glukos)?
Mjölksocker består som jag förstår det av en 50/50-blandning av glukos och galaktos och är rätt ok som kolhydrat i jämförelse med typ sackaros.
Hur är det med sockerarterna i kvarg? Är de likadana?
Peter Hansen
2014-08-03, 20:48
det är gjort av mjölk så ja
så små mängder, inget du behöver sitta och optimera!
Kvarg är syrad av mjölksyrabakterier.
Räkna grovt att ungefär hälften av kolhydraterna i kvarg är mjölksyra. Precis som i filmjölk och yoghurt.
Praktiskt spelar det ingen roll. Levern fixar tillbaka glukos från mjölksyran.
vicarious
2014-08-04, 22:38
Bör vara något mer laktos i mjölk än kvarg. Majoriteten av laktosen följer med vasslen ut när man separerar ostmassan.
För att det ska göra någon praktisk skillnad i din kropp får du äta eller dricka extrema mängder.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.