Adrianite
2014-07-31, 21:36
Hej, har lite frågor angående kaloriräkning med egna recept.
Har hittills använt mig av livsmedelsverkets databas som finns att tillgå på diverse hemsidor, men misstänker att denna kalkyl inte stämmer för vissa maträtter, så tänkte räkna allting själv från början.
Har lite svårt att komma på hur man ska få exakta resultat per 100g, så undrar om det fungerar lika bra att ta samtliga kalorier och makros som ingår i ingredienserna för t.ex en köttfärspaj, såsom köttfärs, mjöl, margarin osv., och dela detta på antalet bitar, t.ex 1,5kg köttfärs 5% Fett (2055 Kcal) / 8 = 256,875 Kcal, och sedan plussa på de andra ingredienserna på samma sätt för att få fram näringsinnehållet per bit.
Blir detta felaktig räkning eller blir resultatet detsamma som om man använder sig av 100g-metoden?
Har hittills använt mig av livsmedelsverkets databas som finns att tillgå på diverse hemsidor, men misstänker att denna kalkyl inte stämmer för vissa maträtter, så tänkte räkna allting själv från början.
Har lite svårt att komma på hur man ska få exakta resultat per 100g, så undrar om det fungerar lika bra att ta samtliga kalorier och makros som ingår i ingredienserna för t.ex en köttfärspaj, såsom köttfärs, mjöl, margarin osv., och dela detta på antalet bitar, t.ex 1,5kg köttfärs 5% Fett (2055 Kcal) / 8 = 256,875 Kcal, och sedan plussa på de andra ingredienserna på samma sätt för att få fram näringsinnehållet per bit.
Blir detta felaktig räkning eller blir resultatet detsamma som om man använder sig av 100g-metoden?