Horkas
2014-07-30, 17:56
Många rätter innehåller ägg. Själv har jag en favorit-ostkaka som jag gör på ägg/äggvita i ugn.
Som många vet behöver man tillaga äggen för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig proteinet på ett effektivt sätt. Min frågeställning rör väl egentligen just HUR MYCKET tillagat äggproteinet måste vara? Om man gillar degiga pannkakor som inte är helt "klara", löper man då risk att missa värdet av äggproteinet?
Eller blir det upptagligt nästan direkt vid uppvärmning? Vissa dagar kan ju faktiskt en stor del av dagens proteinintag komma från tillagade ägg så det vore ju värt att veta?
Som många vet behöver man tillaga äggen för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig proteinet på ett effektivt sätt. Min frågeställning rör väl egentligen just HUR MYCKET tillagat äggproteinet måste vara? Om man gillar degiga pannkakor som inte är helt "klara", löper man då risk att missa värdet av äggproteinet?
Eller blir det upptagligt nästan direkt vid uppvärmning? Vissa dagar kan ju faktiskt en stor del av dagens proteinintag komma från tillagade ägg så det vore ju värt att veta?