Mello
2014-07-15, 07:26
Halloj!
Just nu är jag inne i en deff period och tänker väldigt mycket på vad jag ska käka. Framför allt till frukost då det är dagens viktigaste måltid!
Har hyfsad koll på vad jag ska trycka i mig men som rubriken lyder så undrar jag vad jag ska välja mellan ost och/eller ägg.
Osten är ica:s västan, 10% fett, 30% protein. Hårdkokt ägg däremot har ju cirka 9%fett och 10%protein. Om man tittar på statistik så ser osten ut som en klar vinnare om man vill ha i sig mer protein. Men jag vet inte. Vad säger ni här på forumet? Kanske en kombination av båda?
Min andra fråga är också angående proteinkälla till frukosten.
Just nu ser min frukost ut som följande:
2x hårdkokta ägg
havregrynsgröt
Kvarg med mosad banan
Påläggsskinka/kalkon
Alternativ:
Hembakade glutenfritt bröd med proteinpulver i sig
Skinka/Kalkon och ost på bröden
2x hårdkokta ägg
Kvarg med mosad banan
Extra påläggsskinka/kalkon
Jag har inte sett många som rekommenderar påläggsskinka/kalkon som en proteinkälla till frukost men de senaste månaderna har jag börjat käka det för att få i mig protein. Skinkan har väl 3%fett och 17%protein medan kalkonen ligger på 0,5%fett och 18%protein.
Så frågan lyder, är det en bra proteinkälla till frukost att käka skinka/kalkon pålägg? Som sagt, jag har inte sett många som gör det och det är hyfsat kilopris på påläggsskinka:)
Tips på vad jag kan äta eller inte äta skulle vara super:)
Tack!
Just nu är jag inne i en deff period och tänker väldigt mycket på vad jag ska käka. Framför allt till frukost då det är dagens viktigaste måltid!
Har hyfsad koll på vad jag ska trycka i mig men som rubriken lyder så undrar jag vad jag ska välja mellan ost och/eller ägg.
Osten är ica:s västan, 10% fett, 30% protein. Hårdkokt ägg däremot har ju cirka 9%fett och 10%protein. Om man tittar på statistik så ser osten ut som en klar vinnare om man vill ha i sig mer protein. Men jag vet inte. Vad säger ni här på forumet? Kanske en kombination av båda?
Min andra fråga är också angående proteinkälla till frukosten.
Just nu ser min frukost ut som följande:
2x hårdkokta ägg
havregrynsgröt
Kvarg med mosad banan
Påläggsskinka/kalkon
Alternativ:
Hembakade glutenfritt bröd med proteinpulver i sig
Skinka/Kalkon och ost på bröden
2x hårdkokta ägg
Kvarg med mosad banan
Extra påläggsskinka/kalkon
Jag har inte sett många som rekommenderar påläggsskinka/kalkon som en proteinkälla till frukost men de senaste månaderna har jag börjat käka det för att få i mig protein. Skinkan har väl 3%fett och 17%protein medan kalkonen ligger på 0,5%fett och 18%protein.
Så frågan lyder, är det en bra proteinkälla till frukost att käka skinka/kalkon pålägg? Som sagt, jag har inte sett många som gör det och det är hyfsat kilopris på påläggsskinka:)
Tips på vad jag kan äta eller inte äta skulle vara super:)
Tack!