handdator

Visa fullständig version : Kebabkött vs Kyckling


kwame
2014-06-09, 17:36
Så, jag har nyligen börjat inhandla stora mängder av icas kebabkött, strimlat och färdigkryddad redo att stekas. Kostar 70kg / kg

Det är så otroligt gott, går att äta kebab+ris utan att det känns lika torrt som med kyckling. Tröttnar inte heller, har totalt tröttnat på kyckling.

Innehållsförteckning / 100g:
21g protein
5g fett
4g kolhydrater
130-150 kcal (kommer inte ihåg exakt)

Jämfört med annat märke av kycklingfile:
20g protein
1 g kolhydrat
0 g fett
90g kcal

Inte direkt farligt stor skillnad, speciellt inte då jag inte är rädd för de lilla extra kalorierna det ger. Är det någon annan skillnad i vitaminväg eller varför är alla så "kycklingkåta" och kör enbart kyckling? Detta kebabköttet är så fruktansvärt gott, snabbare tillagat och mindre kringarbete. Någonting jag missat med det?

Hackenschmidt
2014-06-09, 17:45
Macros låter skumma, är du säker? Är det ICA basic kebabkött? Jag hittar inget på icas egna sida men:

Denna sidan (http://www.fatsecret.se/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=5371536) påstår att det är 14g protein, 4g kolhydrater och 20g fett

Användaren med namnet "HMS Laestander" skriver här (http://kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6594766&postcount=1186) att ica basic kebab har "(bajsmacros men enda jag hade att tillgå) (14-4-20)"

Beemel
2014-06-09, 17:50
Tja du. Är man på väg ner i vikt och vill äta så mycket som möjligt så kan de där 60 kalorierna per 100 gram vara mycket värda.
Käkar man låt oss säga 300g (vilket är en standardportion kyckling för mig) så är det en skillnad på 180 kalorier. Det är nästa 10% av mitt dagliga intag. Så det gör stor skillnad.
En annan aspekt som tilltalar mig är att jag kan exempelvis ha någon god dressing till kycklingen (vilket nog inte skulle passa in i mina makros lika bra om proteinet redan är uppblandat med fett.

Bara min 0.05$

Beemel
2014-06-09, 17:52
Macros låter skumma, är du säker? Är det ICA basic kebabkött? Jag hittar inget på icas egna sida men:

Denna sidan (http://www.fatsecret.se/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=5371536) påstår att det är 14g protein, 4g kolhydrater och 20g fett

Användaren med namnet "HMS Laestander" skriver här (http://kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6594766&postcount=1186) att ica basic kebab har "(bajsmacros men enda jag hade att tillgå) (14-4-20)"

Utan att idka allt för mycket källkritik så finns en schablonbild av innehållet i generiskt kebabkött här:
http://matkalkyl.se/se-kebabkottdjupfryststekfardigt.php

R Scarpa27
2014-06-09, 18:37
vad är kebabkött?

kan ju vara vad som helst idag så fort det finnes en blandning av kryddor som bildar kebabkrydda(typ peppar, paprika, chili, spiskummin, oregano, koriander och lökpulver.)

kycklinkebab, rödbetskebab, nötkebab, fläskkebab, kan tom göra en banankebab.
hehe...
riktig kebab enl.mig är lammkött kryddat med ovanstående.

ät allt med variation så är det hälsosamt, att leva på kyckling blir både tråkigt och inte nyttigare än variation.

kwame
2014-06-09, 19:05
Macros låter skumma, är du säker? Är det ICA basic kebabkött? Jag hittar inget på icas egna sida men:

Denna sidan (http://www.fatsecret.se/Diary.aspx?pa=fjrd&rid=5371536) påstår att det är 14g protein, 4g kolhydrater och 20g fett

Användaren med namnet "HMS Laestander" skriver här (http://kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=6594766&postcount=1186) att ica basic kebab har "(bajsmacros men enda jag hade att tillgå) (14-4-20)"

Nej, inte Icas, utan skaraborgs kebabkött!
http://vastervik.matvaran.se/i_vara.asp?7350023274739

Ungefär såhär ser den ut. Kollade innehållsförteckningen igen, 97% griskött.
21g protein, 4g fett 5g kolhydrater 120 kcal / 100g.
Ganska bra enligt mig!

Skiljer alltså 30 kcal från vanlig kycklingfile som har 90 kcal.

vicarious
2014-06-09, 19:12
Well, gris är rött kött. Kyckling är inte det. http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=103956

R Scarpa27
2014-06-09, 19:27
Nej, inte Icas, utan skaraborgs kebabkött!
http://vastervik.matvaran.se/i_vara.asp?7350023274739

Ungefär såhär ser den ut. Kollade innehållsförteckningen igen, 97% griskött.
21g protein, 4g fett 5g kolhydrater 120 kcal / 100g.
Ganska bra enligt mig!

Skiljer alltså 30 kcal från vanlig kycklingfile som har 90 kcal.

alltså griskött med kebabkrydda.
inget märkvärdigt egentligen...
köp hem en burk kebabkrydda och gör kebab av allt :D

bubbaklubba
2014-06-09, 19:33
kebab i sverige avser väl den extremt finmalda bruna haschkake kebaben av oidentifierbart innehåll.

gyroskebab eller kycklingkebab är väl lite lättare att gissa sig till.

R Scarpa27
2014-06-09, 19:40
kebab i sverige avser väl den extremt finmalda bruna haschkake kebaben av oidentifierbart innehåll.

gyroskebab eller kycklingkebab är väl lite lättare att gissa sig till.

finns ingen riktig kebab knappt i sverige allt är bara kebabkryddat. =P

pizzerior serverar oftast döner..

och affärerna säljer all möjlig skit de kallar kebab :D

men sen betyder ju ordet kebab typ mat/kött osv

sen de andra orden hur man tilagar det m.m m.m......
ett helvete de här med kebab =F

R Scarpa27
2014-06-09, 19:51
shish kebab spett
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSW8oU8I1ECVD7lezwrxEFwVj4d0Qwd0 oyV5Y9IOIKYkzrQCLNK

döner kebab på snurrande snurre sprett =P
http://www.reklamator.com/pi/EQ81tzunun20101120123518.jpg

lammkebab brukar serveras som shish.
http://guiltykitchen.com/images/Lamb%20Kebab%206.jpg

Hackenschmidt
2014-06-10, 11:09
Nej, inte Icas, utan skaraborgs kebabkött!
http://vastervik.matvaran.se/i_vara.asp?7350023274739

Ungefär såhär ser den ut. Kollade innehållsförteckningen igen, 97% griskött.
21g protein, 4g fett 5g kolhydrater 120 kcal / 100g.
Ganska bra enligt mig!

Skiljer alltså 30 kcal från vanlig kycklingfile som har 90 kcal.

Jaha! Den är fin. Ser bra ut, kör hårt