handdator

Visa fullständig version : Kött problem 7 dagar tävling


Edling
2014-06-06, 13:12
Hejsan. Jag ska gå in i sista veckan innan tävlingen och har antagligen hjärnsläpp nu när jag ska göra matlådorna.

Hur fan väger jag in maten tex köttet. Innan hade jag haft samma mängd kött till alla låder men de ska jag inte ha. Kan ju inte väga köttet efter och dela på x antal låder nu längre, Hur gör jag? :smash:*gah!*

Har lite panik just nu räknat konstant i 5 timmar nu och lagt upp nästa veckas schema caos :Virro


Dela gärna med er hur ni tillagar erat kött till matlådorna, steker i var låda för sig eller slänger in allt kött i ugnen och delar upp där efter?

Påvägneråt
2014-06-06, 13:25
Jag brukar koka en stor mängd kyckling, sen delar jag upp det och utgår efter näringsvärdet på 100gram kokt kyckling som finns i livsmedelsverketsdatabas. Eller har jag missuppfattat din fråga?

Edling
2014-06-06, 13:27
Nej du har rätt okej den kan jag alltså lita på ? :)

Påvägneråt
2014-06-06, 13:33
Nej du har rätt okej den kan jag alltså lita på ? :)

Den tycker jag du ska lita på ja.

Påvägneråt
2014-06-06, 13:33
http://www7.slv.se/Naringssok/

vicarious
2014-06-06, 14:37
Om du vet den otillagade vikten på köttet samt den tillagade vikten så kan du räkna ut förhållandet mellan dessa två. Sedan är det bara enkel multiplikation eller division om du vill räkna ut hur mycket du ska ha i varje låda.

Om en köttbit väger 1000g innan tillagning och 750g efter så vet du att förhållandet är 1/0.75.

Om du då stoppar 150g tillagat kött i en låda så är det alltså detsamma som 200g otillagat (150 delat med 0.75 = 200).

henrikl
2014-06-06, 15:14
En femtedel rå kyckling är lika mycket som en femtedel tillagad kyckling...