Holabandola
2014-05-17, 06:16
Jag har nyligen lagt om kosten och intar INGA mjölkprodukter pga allergi, inte heller ägg.
Löper jag någon risk för kalciumbrist?
Jag har nämligen en benskada i käken som behöver läka under närmaste halvåret, och det vore tråkigt om det läkte sämre pga min mjölkfria kost.
Kollade en lista över kalciumvaror och ägg är ju klart överreklamerat som kalciumkälla. Då får man nog äta skalet också om det ska vara en bra källa hehe.
Men i övrigt så verkar det mesta man äter innehålla mer eller mindre kalcium, så kalciumbrist för att man inte intar mjölkprodukter känns ju klart överskattat.
Måste nästan snarare vara så att intar man mjölkprodukter så får man i sig för mycket kalcium?
RDI 800mg låter dock rätt högt, det tror jag inte att jag kommer upp i.
http://osteoporosdoktor.se/f%C3%B6rebyggande/patient/kalcium-i-maten
Vill helst undvika tillskott.
Löper jag någon risk för kalciumbrist?
Jag har nämligen en benskada i käken som behöver läka under närmaste halvåret, och det vore tråkigt om det läkte sämre pga min mjölkfria kost.
Kollade en lista över kalciumvaror och ägg är ju klart överreklamerat som kalciumkälla. Då får man nog äta skalet också om det ska vara en bra källa hehe.
Men i övrigt så verkar det mesta man äter innehålla mer eller mindre kalcium, så kalciumbrist för att man inte intar mjölkprodukter känns ju klart överskattat.
Måste nästan snarare vara så att intar man mjölkprodukter så får man i sig för mycket kalcium?
RDI 800mg låter dock rätt högt, det tror jag inte att jag kommer upp i.
http://osteoporosdoktor.se/f%C3%B6rebyggande/patient/kalcium-i-maten
Vill helst undvika tillskott.