handdator

Visa fullständig version : Kött stått framme i 6h?


StampChamp
2014-05-14, 20:00
Hej

Jag brukar oftast lukta och titta för att se om nåt är ätbar, men är lite fundersam. Köpte färdiggrillad fläskfile och glömde halva biten kvar i en plastpåse, har gått 6h nu och tänkte äta när jag kom hem. Finns det nån risk?

Glömde den förvisso vid fönstret som stod öppet, så det var lite kyligare iallafall 😃 brukar ibland ha matlådor framme, men ibland nojjar jag.

Sarco
2014-05-14, 20:29
Det finns risk såklart men den är inte stor om hygienen var ok i butiken och när du hanterade den innan. Värm den hårt om du vill vara lite säkrare.

bigbellybob
2014-05-15, 09:19
Av erfarenhet; nej. Aldrig blivit dålig av tillagad mat som stått framme x antal timmar *flex*

SKSKSK
2014-05-16, 22:21
Bakterier dyker inte upp i maten av bara värmen. Produkten (köttet) måste haft en ursprunglig förorening av något slag för att bakterier ska kunna växa till. Bakterier trivs bäst i en temp mellan 20-40 grader så där sker största tillväxten om det redan finns bakterier i maten /livsmedelsinspektör