handdator

Visa fullständig version : Skarp smärta kring gluteus/hamstring ner mot knä


StarkaUlf
2014-04-07, 14:54
Har senaste tiden upplevt en ganska rejäl smärta i det inringade området. Precis mellan hamstring och gluteus, rätt så långt in i riktning mot allas våran goda säck som hänger där, känns det som. Har däremot ingen aning om vad som sitter där.

Relativt skarp smärta, som ofta strålar ner till knät, uppkommer då och då (inte bara när jag ska träna knäböj. Där uppkommer den oftast i vändningen i böjen, en bit under 90 grader och kring 90 grader, när jag ska trycka ifrån). T.ex när jag ligger på sidan i soffan/sängen.

När jag gör en abduktion-rörelse så känns det mest, så jag misstänker något i det området.

Har däremot inga problem att t.ex gå/springa.

Nu kan jag ju ingenting om anatomi, kanske är det någon här som har någon aning om vilken del som är skadad/inflammerad? Bör man stretcha/rumble-rolla området? Isånnafall, har du/ni någon tips på övning?

För tillfället går det ej att böja alls, trots 1 veckas vilande. Värmde upp ordentligt och testade med en del lätta abduktions-rörelser innan, Testade idag på 40 kg men det går inte att trycka ifrån, smärtan uppkommer direkt man ska ta i lite grand.

Just nu törs jag inte stretcha i en vanlig squat-position som jag brukar göra, då smärtan blir för stor. Har även märkt i spegeln att min högra gluteus hamnar betydligt längre ner än min vänstra (där jag har ont) när jag sitter i en fulldjup böj.

StarkaUlf
2014-04-08, 14:26
Badump.

therunningman
2014-04-09, 14:01
Bristning i sätesmuskulaturen är ovanligt och baksida lår borde du känt av när du sprang. Det kan vara refererad smärta från rygg, höft eller annan struktur/vävnad och det bästa är nog att en specialist hjälper dig reda ut vad som orsakar den. :)

StarkaUlf
2014-04-10, 18:08
Bristning i sätesmuskulaturen är ovanligt och baksida lår borde du känt av när du sprang. Det kan vara refererad smärta från rygg, höft eller annan struktur/vävnad och det bästa är nog att en specialist hjälper dig reda ut vad som orsakar den. :)

Yes, en sträckt hamstring vet jag allt hur det känns :D den har man åkt på några gånger.

Ser ut att bli det, om det inte blir bättre tills på måndag.

CoKEmaN
2014-04-10, 18:39
Hur mycket brukar du böja på ?
Om du böjer på 40kg och i vanliga fall brukar böja 50kg så är det inte så konstigt att du fortfarande får ont..
Hur är formen i böjen? Ryggen osv?

Som runningman sa, kan vara rygg, höft, bäcken..
Kolla upp hos en sjukgymnast (eller annan som kan).

Lite för lite information för att få ut nåt ur det här också.. Men tycker absolut att du ska söka nu direkt, varför vänta till på måndag?

StarkaUlf
2014-12-04, 16:21
Happ, fortfarande samma problem.

Fick ett rehab-program i våras av en sjukgymnast som kördes under våren/sommaren. Har efter det inte knäböjt/sprungit pga en stressfraktur i foten.

Idag var det så dags att testa knäböj igen. Fortfarande samma skit. Det räcker med att knäböja med kroppsvikten, så fort jag närmar mig 90 grader och under så hugger det till djupt in någonstans mellan hamstring/gluteus, närmare pungen. Rumblerollar jag området så gör det väldigt ont om jag prickar "rätt".

Det känns mindre om jag har fötterna rakt fram, men så fort jag vinklar dom lite utåt så blir smärtan mer tydlig.

Testade även utfall, där kände jag ingenting alls, som det kändes iallafall.

Det gör även ont om jag ligger ner på sidan med böjda ben, t.ex i säng/soffa, och lyfter benet en aning.

Så trots dessa rehab-övningar och ca 6 månaders vila från knäböj och löpträning, så är problemet fortfarande kvar.

Blir självklart att kontakta sjukgymnast igen, men jag börjar tro att problemet ligger någon annanstans.

Är det området som är svagt kanske, vilket kanske kan stärkas upp av andra övningar? (t.ex Utfall som tränar hela muskulaturen bra).

Till Cokeman: Innan jag skadade mig så knäböjde jag på 100-120 kg, alltså repetitioner och inte maximum. Hade tränat knäböj 2,5 år utan någon smärta och fått hjälp av en styrkelyftare med tekniken. Tyvärr så vet jag inte exakt när jag drog på mig skadan och jag vet inte om det var från något annat lyft eller om det var från löpträning.

Jag tar som sagt emot alla tips som kan tänkas hjälpa, vill prova allt för att få bukt med detta.