handdator

Visa fullständig version : Matlådor i kylen


monsa123
2014-03-31, 19:23
Tja,

Alltid nice att kunna göra ett par matlådor på en gång. Tänkte jasminris, kyckling och broccoli. Hur många dagar "klarar" det sig i kylen? Säg att man gör en 4-5 stycken på måndagen så borde man ju kunna käka den torsdag-fredag också typ? Och vad skulle ni köra på för såsigt på? har typ en flaska teriyaki i kylen det är rätt nice att ha på som ändå går bra att värma.

Dreas
2014-03-31, 19:24
Jag lagar precis det på söndag. Äter sista på torsdag utan problem.

King Grub
2014-03-31, 19:25
Vid längre tid kan du ju stoppa in dom i frysen och ta fram efterhand.

earf
2014-03-31, 20:11
Jag gör på söndag för hela veckan. Håller utan problem. Kör med sweet baby rays bbq sauce

Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk

lillmesen
2014-03-31, 20:15
blanda 15%ig cream fraishe och curry, win

monsa123
2014-03-31, 20:34
Vid längre tid kan du ju stoppa in dom i frysen och ta fram efterhand.

Jo precis, men känns inte så himla kul att frysa ner ris och broccoli :p men annars kan jag frysa ner kyckling t.ex. sen koka ris när jag ska ha det. Vad skulle du annars rekommendera för "tidspann"? 4-5 dagar?

monsa123
2014-03-31, 20:35
Jag lagar precis det på söndag. Äter sista på torsdag utan problem.

Schysst. Brukar du ha nån sås eller så på eller kör du ba som det är? Behöver inte köra superstrikt deff direkt, snarare ett 300-500 underskott. 2500 kcal totalt under dan så det är rätt lugnt.

monsa123
2014-03-31, 20:36
blanda 15%ig cream fraishe och curry, win

Ty! Brukar blanda cream fraiche med sweet chili sås, det är riktigt magiskt.

monsa123
2014-03-31, 20:37
Jag gör på söndag för hela veckan. Håller utan problem. Kör med sweet baby rays bbq sauce

Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk

O såsen går lika bra att ha på i matlådan och värmas med allt annat och behövs inte tillsättas efteråt? Baby rays e sjukt god.

Sohlsken
2014-03-31, 20:37
Klarar sig 7 dagar vad jag märkt, godast inom 5!

earf
2014-03-31, 20:56
O såsen går lika bra att ha på i matlådan och värmas med allt annat och behövs inte tillsättas efteråt? Baby rays e sjukt god.

Det är inga problem :)

Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk

Dreas
2014-03-31, 21:58
Schysst. Brukar du ha nån sås eller så på eller kör du ba som det är? Behöver inte köra superstrikt deff direkt, snarare ett 300-500 underskott. 2500 kcal totalt under dan så det är rätt lugnt.Kör som det är, ibland med currysås till eller så.

slo
2014-04-01, 05:17
Jag lagar på söndagen för hela veckan, förvarar dem dock i frysen för att vara säker att det håller sig bättre. Det är ganska simpelt att plocka fram varje dag.

XXXL
2014-04-01, 09:37
Hur gör ni för att inte kycklingen ska bli torr efter att ha legat i kylskåp?

vicarious
2014-04-01, 10:28
Hur gör ni för att inte kycklingen ska bli torr efter att ha legat i kylskåp?

Tillaga inte för länge första gången du lagar den.

Karl Pilkington
2014-04-01, 11:52
Tillaga inte för länge första gången du lagar den.

+1

Kycklingen som ska ätas senare i veckan (och micras) behöver inte vara helt genomstekt förutsatt du värmer den ordentligt i micron. Jag kör dessutom alla grönsaker (broccoli, blomkål sparris etc) råa i matlådan och ångar de i micron på jobbet. Brukar bli perfekta på sisådär en minut!

Dreas
2014-04-01, 12:01
Hur gör ni för att inte kycklingen ska bli torr efter att ha legat i kylskåp?På en plåt med vatten i ugnen.

Sverker
2014-04-01, 17:11
+1

Kycklingen som ska ätas senare i veckan (och micras) behöver inte vara helt genomstekt förutsatt du värmer den ordentligt i micron. Jag kör dessutom alla grönsaker (broccoli, blomkål sparris etc) råa i matlådan och ångar de i micron på jobbet. Brukar bli perfekta på sisådär en minut!


Njaaa...genomstekt gäller alltid.

Att tillaga i mikro är alltid en chanstagning. Mikron värmer inte jämnt, vissa delar kan bli småvarma medan det bränns på andra delar.

maqan
2014-04-01, 19:24
Så fem dagar i kylen borde vara lugnt? Ganska praktiskt att laga ett gäng matlådor på söndag som håller sig hela veckan tills på fredag. Sen kan man äta nylagad mat över helgen för att därefter igen förbereda mat inför nästkommande vecka.

pepplez
2014-04-01, 21:06
Jag lagar på söndagen för hela veckan, förvarar dem dock i frysen för att vara säker att det håller sig bättre. Det är ganska simpelt att plocka fram varje dag.

Du nojar i onödan, som student lär man sig att mat håller sig bra mycket längre än man först kanske tror. 8-17 i skolväskan och sedan ätas till middag - inga problem, fast min morsa tror man dör av det men jag lever, och det där händer var och varannan dag. En vecka i kylen är verkligen inga problem om du inte råkar glömma stänga kylskåpsdörrn eller så :P

Grotesk
2014-04-01, 21:18
Hur gör ni för att inte kycklingen ska bli torr efter att ha legat i kylskåp?

Fina till fileerna, marinad/grillsås, krydda/salta
150g varmluft (kör annat också på samma plåt) tills innetemperaturen är 72.
Frys ner i så stora bitar som matlådorna tillåter.

Vinst. :)