handdator

Visa fullständig version : Lista på fast och slow proteiner


daim
2014-03-24, 22:59
Finns det nån lista på det eller kan ni rada upp av det ni har?

Joe Hardgainer
2014-03-24, 23:24
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-speed-of-digestion-part-2.html

Latissimus Dorsi
2014-03-24, 23:29
Helt ärligt oavsett vad du ska med det till, så spelar det ingen roll.

daim
2014-03-25, 00:29
Helt ärligt oavsett vad du ska med det till, så spelar det ingen roll.

Vad menar du med att det inte spelar roll?

Latissimus Dorsi
2014-03-25, 00:48
Vad menar du med att det inte spelar roll?

Vad tänkte du använda informationen till om vilka som är långsamma och snabba? :)

King Grub
2014-03-25, 08:29
Vassleprotein och vältuggat rött kött är snabbt. Allt annat långsamt. Hydrolysat på proteiner (kaseinhydrolysat, osv) är också snabbt. Kaseinhydrolysat är t o m för snabbt för att stimulera muskeluppbyggnad.

Vunnis
2014-03-25, 08:41
Vassleprotein och vältuggat rött kött är snabbt. Allt annat långsamt. Hydrolysat på proteiner (kaseinhydrolysat, osv) är också snabbt. Kaseinhydrolysat är t o m för snabbt för att stimulera muskeluppbyggnad.
Hur går det till? :confused:
Det består fortfarande av aminosyror och kan omöjligt vara magiskt på något vis bara för att det råkar vara lite hydrolyserat?
Sen var jag tvungen att råka hitta den här också.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=131653

King Grub
2014-03-25, 09:01
Visst stimuleras proteinsyntesen... men inte i muskulaturen, utan i levern och tarmarna:

BACKGROUND: Compared with slow proteins, fast proteins are more completely extracted in the splanchnic bed but contribute less to peripheral protein accretion; however, the independent influence of absorption kinetics and the amino acid (AA) pattern of dietary protein on AA anabolism in individual tissues remains unknown.

OBJECTIVE: We aimed to compare the postprandial regional utilization of proteins with similar AA profiles but different absorption kinetics by coupling clinical experiments with compartmental modeling.

DESIGN: Experimental data pertaining to the intestine, blood, and urine for dietary nitrogen kinetics after a 15N-labeled intact (IC) or hydrolyzed (HC) casein meal were obtained in parallel groups of healthy adults (n = 21) and were analyzed by using a 13-compartment model to predict the cascade of dietary nitrogen absorption and regional metabolism.

RESULTS: IC and HC elicited a similar whole-body postprandial retention of dietary nitrogen, but HC was associated with a faster rate of absorption than was IC, resulting in earlier and stronger hyperaminoacidemia and hyperinsulinemia. An enhancement of both catabolic (26%) and anabolic (37%) utilization of dietary nitrogen occurred in the splanchnic bed at the expense of its further peripheral availability, which reached 18% and 11% of ingested nitrogen 8 h after the IC and HC meals, respectively.

CONCLUSIONS: The form of delivery of dietary AAs constituted an independent factor of modulation of their postprandial regional metabolism, with a fast supply favoring the splanchnic dietary nitrogen uptake over its peripheral anabolic use. These results question a possible effect of ingestion of protein hydrolysates on tissue nitrogen metabolism and accretion.

Am J Clin Nutr. 2009 Oct;90(4):1011-22. Hydrolyzed dietary casein as compared with the intact protein reduces postprandial peripheral, but not whole-body, uptake of nitrogen in humans.

Studien du länkar till gäller gamla. Snabbt protein är fördelaktigare för gamla (60+).