Fredszky
2014-03-05, 21:31
Jag skickade ett mail till Kavli ang. deras baconost, jag undrade om den innehåller nitrit. På innehållsförteckningen står det inget om nitrit, däremot bacon.
Svaret jag fick tillbaka var:
"Ja det finns E250 i det bacon som ingår i produkterna. Denna tillsats behövs i köttet för att de ska vara säkra. I slutprodukten har den ingen betydelse eftersom det mesta bryts ner under värmebehandlingen i samband med tillverkningen. I den färdiga osten har den därmed inte någon konserverande effekt."
Stämmer det att nitrit bryts ner under värmebehandling?
Jag skickade frågan eftersom jag inte vill äta canerogent nitrit.
O-cancerogent nitrit går ju bra, liksom.
Svaret jag fick tillbaka var:
"Ja det finns E250 i det bacon som ingår i produkterna. Denna tillsats behövs i köttet för att de ska vara säkra. I slutprodukten har den ingen betydelse eftersom det mesta bryts ner under värmebehandlingen i samband med tillverkningen. I den färdiga osten har den därmed inte någon konserverande effekt."
Stämmer det att nitrit bryts ner under värmebehandling?
Jag skickade frågan eftersom jag inte vill äta canerogent nitrit.
O-cancerogent nitrit går ju bra, liksom.