handdator

Visa fullständig version : proteinsyntes och byggning av muskler


Dennis012345
2014-02-21, 21:46
Har läst att proteinsyntes varar högt ca 24timmar efter en träningspass.
Det är då muskelbyggning sker med hjälp av proteiner, men vad händer där efter?

Man rekommenderas att äta 2g/kg protein, men om muskler byggs bara 24 timmar så kan man teoretisk dagen efter träning sänka till 1g/kg?

Ni får gärna rätta om jag har fel och även rekommendera bra artiklar på svenska angående ämnet och det som berör.

King Grub
2014-02-21, 21:51
Protein i sig uppreglerar proteinsyntesen även om man inte tränat. Ju mer protein, desto mer muskler (inom fysiologiska gränser).

Stor Hård Ådrig
2014-02-21, 21:57
Protein i sig uppreglerar proteinsyntesen även om man inte tränat. Ju mer protein, desto mer muskler (inom fysiologiska gränser).

Vad menas med fysiologiska gränser?

King Grub
2014-02-21, 22:01
Exakt ordagrant vad det står.

Dennis012345
2014-02-21, 22:04
Protein i sig uppreglerar proteinsyntesen även om man inte tränat. Ju mer protein, desto mer muskler (inom fysiologiska gränser).




Till att behålla den mängd muskelmassan man redan har?

King Grub
2014-02-21, 22:07
I alla observationer har man sett: mer aminosyror -> mer muskelmassa.

It has been proposed that, once maintenance requirements are achieved, additional protein intake has no effect on 24-h whole-body protein balance, because the elevated peak during the day is balanced by a greater nadir in the evening. However, this proposed response is at odds with considerable experimental data indicating that, as protein intake increases, total amino acid retention increases, even when intake is above that required for amino acid balance.

Our results, along with virtually all data in the literature on the topic, suggest that increasing AMINO ACID intake will increase muscle mass, with all other variables remaining constant.

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/132/10/3219S

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/136/2/525S

PureWhey
2014-02-21, 22:12
Se där. Fint.

Dennis012345
2014-02-21, 22:18
I alla observationer har man sett: mer aminosyror -> mer muskelmassa.



http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/132/10/3219S

http://jn.nutrition.org/cgi/content/full/136/2/525S



Då får man försätta med att få in så mycket proteiner som möjligt. Har läst här att för mycket mejeri produkter kan vara dåligt, men är det så farligt? Har alltid druckit stora mängder mjölk, ätit ost osv.

Nu dricker ja ca halv liter mjölk och en kvarg på 500g om dagen. Sen eventuellt ost visa dagar, samt whey protein varje dag iaf minst en shake. Anses det som mycket?

Steckmaestro
2014-02-21, 22:19
Så att äta mycket protein (utan att träna) har redan det en ökad effekt på muskelmassa?

King Grub
2014-02-21, 22:21
Mer än att äta lite protein. Men man kan aldrig äta sig "grov" utan fysiskt belastande arbete.

Stor Hård Ådrig
2014-02-21, 22:24
Vad hände med att 1.4-2g/kg räckte gott och väl på kaloriöverskott? De flesta makrofördelningarna för bulk brukar ju se ut som typ 400k/200p/80f i runda slängor. Skulle 300/300/80 alltså vara bättre?

Radikaal
2014-02-21, 22:38
sen är ju en intressant fråga när dessa fysiologiska gränser nås. Det var ju en studie som inte visade bättre resultat med 1.3g/kv protein per dag utan tillskott och en med mera med whey och uppmot 2g/kv kg vid samma kalorintag. Kanske är det bara de ytterligare kalorierna mer aminosyror ger som ger ökningen.

frågan är vad gränsen är innan effekten mattas ut, annars skulle man ju kunna köra med proteinpulser var tredje timma dygnet runt och få hur mycket muskler som helst.

Sniggel
2014-02-21, 23:17
Vad hände med att 1.4-2g/kg räckte gott och väl på kaloriöverskott? De flesta makrofördelningarna för bulk brukar ju se ut som typ 400k/200p/80f i runda slängor. Skulle 300/300/80 alltså vara bättre?

Det har inte nämnts i tråden någonting om "vart de fysiologiska gränserna ligger" eller att några studier har gjorts där man ser att 3g/kg är bättre än 2g/kg.
Så påståendet 1.4-2g/kg kanske fortfarande är ett gott råd. Det går ju självklart inte att säga med absolut säkerhet om man inte utforskat området över 2g/kg.
Själv tror jag att det i de flesta fall är onödigt att gå över 2g/kg. Iaf på kaloribalans och överskott.
I ditt exempel kan ju dessutom skillnaden mellan 300g och 400g kolhydrat göra en hel del för prestationen som i sin tur påverkar muskelbygget mycket mer än eventuella fördelar med att lägga till 100g extra protein (eftersom man kanske redan är vid övre fysiologiska gränser för påverkan från proteinintag).

PureWhey
2014-02-22, 01:36
Det har inte nämnts i tråden någonting om "vart de fysiologiska gränserna ligger" eller att några studier har gjorts där man ser att 3g/kg är bättre än 2g/kg.
Så påståendet 1.4-2g/kg kanske fortfarande är ett gott råd. Det går ju självklart inte att säga med absolut säkerhet om man inte utforskat området över 2g/kg.
Själv tror jag att det i de flesta fall är onödigt att gå över 2g/kg. Iaf på kaloribalans och överskott.
I ditt exempel kan ju dessutom skillnaden mellan 300g och 400g kolhydrat göra en hel del för prestationen som i sin tur påverkar muskelbygget mycket mer än eventuella fördelar med att lägga till 100g extra protein (eftersom man kanske redan är vid övre fysiologiska gränser för påverkan från proteinintag).

+1!! *popcorn*