handdator

Visa fullständig version : Snart 30 och dags att komma i mitt livsform


Paoola
2014-02-17, 20:52
Jag tänkte starta en tränings journal här för att kunna följa mig själv och förhoppningsvis få lite tips på vägen.

Jag är en gift trebarns mamma som aldrig tagit speciellt bra hand om min kropp, jag har haft perioder där jag vägt alldeles för mycket och perioder när jag vägt alldeles för lite. Jag har också varit en av de där människorna som köpt gymkort för ett år och gått 3 gånger innan jag tröttnat. Min ursäkt har varit att jag har ju faktiskt lätt att gå ner i vikt, eller att jag har aldrig någonsin haft ont i kroppen så varför ska jag bry mig?

Men dessvärre så har verkligheten kommit i kapp mig efter min tredje graviditet. Innan jag blev gravid med min yngsta så låg jag på 64kg utan en tillstymmelse till muskler på min 170cm långa kropp. Efter graviditeten hade jag gått upp till 84kg någonting som var otroligt tungt för en kropp som inte fått hjälp att underhålla de få muskler som fanns. Min dotter fyller i sommar två år och jag som aldrig haft något problem att tappa vikt har under 1,5år endast tappat 4kg. Trötthet och slöhet har tagit ut sin rätt och nu har jag bestämt mig för att komma i mitt livsform. *flex*

Jag ramlade in på fria vikter genom en väninna som lyft en period och fick en aha upplevelse som heter duga! Det är utan tvekan den roligaste träningsformen jag provat. För första gången längtar jag till gymmet!

Jag började första veckorna med att lära mig teknik och känna in olika övningar och gick därefter över till att köra Styrkelabbets Styrketräning för nybörjare som jag kör nu. Jag är inne på min andra deffningsvecka som jag kombinerar med periodisk fasta och har ärligt talat slängt vågen.

Jag började bänkpressa i smithmaskinen med endast stången på 20kg vilket var jäkligt tungt, men gick nyligen över till fri stång och i lördags lyckades jag äntligen köra 30kg 5reps 3set! Lyckan var total! :hbang:

Så snälla ni som är gamla i gemet, ge mig gärna tips på vad jag ska tänka på så ska jag uppdatera mina framsteg!

Paoola
2014-02-18, 21:14
I dag så han jag inte igenom alla övningar på mitt överkropps pass, men är nöjd med det som hans med.
Började med bänkpress och klarade 2set med 5 rep på 30kg och 1 sett med 3rep på 32,5kg för mig kändes det jätte stort eftersom jag inte fixade 5rep på 30kg för en vecka sen :)

Sen var det dags för chins som är mitt hatobjekt just nu, i gummisnoddar klarar jag att köra ca 6-7 stycken i den grövsta snodden, även där är det en rejäl förbättring då jag började med alla tre snoddarna som fanns på gymmet så två snoddar bort och till sommaren ska jag fasiken klara minst en utan hjälpmedel.

Militärpressen är nästa övning i programet och den kör jag 3set 5repp på 18kg men räknar med att kunna höja mig till nästa vecka.

Skivstångsrodden har jag undvikit eftersom jag tycket att det var svårt att få till tekniken, mend efter lite hjälp så har jag äntligen fått till den och körde 3set 5repp och 33kg också en övning som det känns som jag kan öka lite i till nästa gång.

Eftersom kabelmaskinen var upptagen så körde jag tricepscurlen med stång liggandes på en bänk, och helt ärligt tycker jag om att varva dessa två övningar 3set 7repp 18kg.

Bicepscurlen med stång börjar bli en favorit, jag känner mer och mer att det är armarna som arbetar och inte resten av kroppen som hjälper till och trycker upp stången där körde jag 3set 10rep 18kg

Sen var det dags att skjuta barn till fotbollsträning så jag fick snällt lämna utan att kört obligatorisk mage och rygg.

Enligt det färdiga programet så ska jag ju egentligen inte köra mage och rygg men jag tror ärligt talat inte att det kan skada. :D

Jag vet att kategorin innefattar journal och bilder men bilderna får vänta en stund känner jag men hoppas kunna dela före och efter när jag nått ett bekvämt resultat. Just nu märks den största förändringen runt rumpa och höft regionen och lite mindre "gäddhäng" på armarna. Men motivationen är på topp och efter bra råd på forumet ang kost och proteiner så har en shaker och vassle pulver inhandlats.

I morgon är det vilodag men jag tror att en längre promenad med barnvagnen kan räknas som aktiv vila?

Paoola
2014-02-21, 11:35
Gårdagens pass var riktigt kul, min man som har lovat och svurit på sin levande moders grav att aldrig sätta sin fot i ett gym fick för sig att han ville följa med :D och han älskade det! Så tydligen ska han dit själv i dag eftersom han inte tog ut sig ordentligt igår :)
Jag körde armar i går igen fast det egentligen var dags för ben och det kändes verkligen det var svårt att maxa igår. Detta var bara för att jag trodde att mannen min skulle bli mer hooked på armar än ben helt enkelt.

Mitt pass var följande i går efter lite uppvärmning:

Bänkpress 1*5 32,5kg/ 2*5 30kg
Chins min värsta 3*max i gröna bandet ca 4-5st
Militärpress 3*5 18kg
Skivstångsrodd 3*5 33kg
Bicepscurl stång 3*10 18kg
Knäböj 3*5 32,5 (känner att tekniken sitter så nästa pass har jag ökat en hel del i vikt :)
Marklyft 3*5 60kg

Mannen fick prova lite olika tricepsövningar också men jag pallade faktiskt inte med det.

Så i dag gick jag och körde mitt benpass fullt ut! Det är en modifikation av styrkelabbets nybörjar program och jag oc´h vänninan som provat fram det stor trivs med det.

Knäböj brukar vara 3*5 men eftersom jag provade lite tyngre så trappade jag upp och då blev det 1*5 35kg, 1*5 40kg, 1*5 45kg. Den sista kändes ordentligt och kommer nog utgå från en liiiiite tyngre vikt nästa gång

Marklyft 3*5 60kg

Utfall med smithmaskinen och en stepp bräda, vet inte vad övningen heter men den känns. 3*10 (5per ben) 55kg

Benspark i maskin 3*10 35kg

Mage kabelmaskinen 3*10 27kg

Rygg 3*max plus 10kg sorgligt nog bara 8-9 per set :(

Insida lår skivstång lyfta med benen 3*10 40kg

Lår curlen avslutar passet med 3*10 35

Tror att det är ett ok pass, eller vad tror ni? :)

I morgon blir det armar på eftermiddagen hoppas att musklerna hunnit ta igen sig.

Paoola
2014-02-27, 17:27
Träningen den här veckan har varit ganska oregelbunden. Vilket känns lite jobbigt för en rutin människa som jag.
Måndag vart det vilodag efter att ha kört fredag lördag söndag då jag varvat över och underkropp och jag har ökat ett par kilo i nästan alla övningar yeeey mee!

Tisdag så startade jag mitt mission att träna tidigt på morgonen. Helt underbart att komma till gymmet kl 6 på morgonen när det bara är simmare där och man själv får tända lamporna i styrkesalen och brassa på musiken. Det var lätt att fokusera och jag var överlycklig när jag för första gången kände att det gjorde "ont" i biceps de två sista repsen på varie set! Tidigare har jag tappat kraften och inte orkat, det har helt enkelt inte funnits någon energi att ta av och jag har inte fortsatt, men icke sa nicke jag hade kraft att fortsätta även om det ömmade. Härligt! :D
Onsdagen körde jag ett Box pass med vänninan på kvällen och kan ärligt talat säga att spyan satt bak i svalget när vi var färdiga och tränarens idé om att vi skulle lägga oss på mage och böja upp knät och sträcka ut höften passade jag genom att stå och trycka min panna mot det svala fönstret och andas djuuuuuupa andetag. Min kondis är verkligen inte vad den borde vara men det kommer, att slås är förbannat kul och att slås med en polare som man tycker om är ännu roligare.
I dag vart en vilodag med bad i badhuset med lilltjejen och mannen eftersom vi båda var lediga på förmiddagen.
Och i morgon så är det ett tidigt benpass som står på schemat!

Ja just det och så var det dags för mätning, kastade ju vågen för två veckor sen och började mäta så start måtten först och nya måtten sen i cm så klart.

13/2 27/2
Midja: 87,5 87,0
Mage: 106,5 103,0
Rumpa/Höft: 110,5 113,0 (Rumpan har lyft sig en hel del :D)
Lår: 65 64
Bröst: 103 103
Arm 33 33

Känns som det minskar där det ska och flyttas om lite där det ska så sakta men säkert. Hoppas ju någonstans att jag kommer ha liknande mått men med mer muskelmassa förutom runt mage och lår då.

Paoola
2014-02-28, 14:57
Ett morgon pass ben stod på schemat i morse, riktigt härligt att starta morgonen medans resten av familjen ligger och trynar i sina varma sängar ;)
Men det gick bra och jag lade till en Glute Bridge med skivstång.

1. Knäböj 3*5 47,5kg
2. Marklyft 3*5 62,5kg
3. Utfall (utan smithmaskinen) 3*10 20kg
4. Benspark 3*10 40kg
5. Glute Bridge med skivstång 3*10 24kg
6. Mage i kabelmaskinen 3*10 30kg
7. Rygg 3*10 10kg
8. Lårcurl 3*10 37,5kg

Vilodagen i morgon kommer jag tillbringa med att dansa järnet till avicii på kvällen utan alkohol inblandat och med en jävulskt massa vatten. På söndag väntar ett sjyst överkropps pass. :D