handdator

Visa fullständig version : Mjölk, farligt?


paatrik
2014-02-06, 21:09
Vän postade denna: http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/03/komjolken-kalvens-foda-eller-manniskans.html?m=1

Jag finner den bristfällig då inga källor existerar, men likväl, någon som kan kommentera vad som sägs?

Bubblan84
2014-02-06, 21:23
Är väl inte farligt överlag för oss nordbor men man bör ju undvika mjölk om man är intolerant. Misstänker man intolerans är det ju bara att testa att utesluta alla mjölkprodukter under några veckor och se om symptomen blir bättre.
Ingen aning om relevansen i texten men jag har hört liknande argument förr.

R Scarpa27
2014-02-06, 21:24
studier. läs den? den är faktist på svenska.

nya studier & teorier kommer titt som tätt.
mjölkprodukter i lagom mängd varje dag tror jag inte skadar, dock är jag själv stor missbrukare av mjölk,yoghurt,smör, & mkt bröd osv.

dock börjat lite med mjölkfria produkter, så att intaget inte blir för mkt.

Sverker
2014-02-07, 17:50
Vän postade denna: http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/03/komjolken-kalvens-foda-eller-manniskans.html?m=1

Jag finner den bristfällig då inga källor existerar, men likväl, någon som kan kommentera vad som sägs?

Den som skrivit texten kan eller vill inte förstå kemin i mjölk. Du kan söka här Kolozzeum på mailardprodukter, brunfärgningsreaktioner, denaturering etc, etc.
Lite trixigt att skriva att C-vitaminet förstörs vid pastöricering när mjölk inte är eller är tänkt som källa till askorbinsyra. Du kan söka här också om hur kalciums löslighet påverkas vid pastöricering. Svaret är att den stor del av kalciumet sitter bundet till kaseinet och påverkas inte vid upphettning;).

Linjedomarn
2014-02-07, 19:23
Vilket svammel.. Antagningen trollar han eller så lär han vara helt blåst.