Visa fullständig version : Hållbarhet
monsa123
2014-02-05, 11:09
Hej,
Har pålägg i kylen; gœl salami som gick ut för 3 dagar sen. Sånna grejer är lugnt va (kallrökt?) o borde hålla nån vecka tycker man iaf. Hur är det med öppnad kvart som fortf har lock på sig?
Hej,
Har pålägg i kylen; gœl salami som gick ut för 3 dagar sen. Sånna grejer är lugnt va (kallrökt?) o borde hålla nån vecka tycker man iaf. Hur är det med öppnad kvart som fortf har lock på sig?
Luktar den död - släng.
Är den grönskimrande - lukta - luktar den död- släng.
Animalisk
2014-02-05, 12:04
Hej,
Har pålägg i kylen; gœl salami som gick ut för 3 dagar sen. Sånna grejer är lugnt va (kallrökt?) o borde hålla nån vecka tycker man iaf. Hur är det med öppnad kvart som fortf har lock på sig?
Hur kan den ligga i kylen om den gått ut? :p
Men allvarligt det ska inte vara någon fara, förr hette det "sista förbrukningsdag" men för att få lite spelrum så räknade man om och ändrade till "bäst före". Som snubben säger, lukta och smaka om du är osäker, om du kan sänka till runt +4 +6 grader i kylen skulle jag även göra det för att ge ytterligare lite spelrum vad gäller hållbarheten.
Mjölkprodukter är känsligare än chark, generellt sett.
monsa123
2014-02-05, 12:18
Det var ingen skillnad på den alls varken visuellt eller luktmässigt. Dricker ofta
Mjölk som jag inte har hunnit dricka upp som gick ut för 4 dar sen
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.