joa
2004-03-15, 15:05
Saffran med Bacon mm:
Stek en lök tillsammans med i pkt hackat bacon (3% fett för det smala alternativet och vanlig bacon för frossarna :eating: )
Blanda ner 1 pkt safran och rör om.
Rör ner en burk Creme Fraiche (viktväktarnas funkar utmärkt)
Lös 1/2 buljongtärning i 2 dl vatten och rör ner.
Hacka ner 2 paprikor, salt och vitpeppar och låt puttra en stund.
Kyckling Mexican style:
Stek 300-400 g kycklingfile. Krongsfågels Mexikanska färdigstrimlade strimlade eller krydda ordentlig själv.
Hacka en lök och stek.
Hacka i två tomater.
Rör ner en burk Creme fraiche Yoplait Mexican 8% (tror den heter så)
Lös 1/2 buljongtärning i 2 dl vatten och rör ner.
Klipp ner 1 kruka färsk koriander, salt och vitpeppar och låt puttra en stund.
Krydda med sambal eller tabasco eller annat stark för att få lite stake i såsen.
Utan koriandern faller hela rätten tycker jag.
Bara hem och prova. Enligt mitt tycke de två godaste såserna som jag känner till.
Stek en lök tillsammans med i pkt hackat bacon (3% fett för det smala alternativet och vanlig bacon för frossarna :eating: )
Blanda ner 1 pkt safran och rör om.
Rör ner en burk Creme Fraiche (viktväktarnas funkar utmärkt)
Lös 1/2 buljongtärning i 2 dl vatten och rör ner.
Hacka ner 2 paprikor, salt och vitpeppar och låt puttra en stund.
Kyckling Mexican style:
Stek 300-400 g kycklingfile. Krongsfågels Mexikanska färdigstrimlade strimlade eller krydda ordentlig själv.
Hacka en lök och stek.
Hacka i två tomater.
Rör ner en burk Creme fraiche Yoplait Mexican 8% (tror den heter så)
Lös 1/2 buljongtärning i 2 dl vatten och rör ner.
Klipp ner 1 kruka färsk koriander, salt och vitpeppar och låt puttra en stund.
Krydda med sambal eller tabasco eller annat stark för att få lite stake i såsen.
Utan koriandern faller hela rätten tycker jag.
Bara hem och prova. Enligt mitt tycke de två godaste såserna som jag känner till.