newstick00
2014-01-22, 14:59
Hej
Tänkte dela med mig utav en egenkomponerade hamburgare som smakade över förväntan.
För ca 2 portioner behöver du:
Smet
500g nötfärs
1 äggvita
Paprikapulver
Rosmarin
Basilika
4-6 Stora kärnfira oliver
1½ klyfta vitlöl
1 tomat
Ruccolasallad
Spenat
4st valfria frallor, jag själv valde frallor bakade på rågmjöl med soltorkade tomater.
Dressing:
250g lättkvarg
½dl vatten
Kryddmix för chipsdipp- valfri (jag valde paprika).
Tillagning burgare:
1. Blanda nötfärsen, kryddorna och äggvitan.
2. Finhacka 1 vitlök och tärna oliverna, tillsätt sedan i smeten och blanda ihop. Forma ca 6st hamburgare.
3. Hette upp en panna på ganska hög värme. Tillsätt olivolja och skär ner ½ vitlök som får ge smak åt olivoljan i 1-2 minuter, ta sedan bort vitlöken från pannan.
4. Stek hamburgarna 2-3 minuter på varje idag, jag personligen vill att dem precis ska bli klara (nästan lite rosa i mitten).
5. Skär upp brödet i två delar och stek på hög värme så att dem får färg, tillsätt önskat antal skivor tomat och stek 1 minut på vardera sida.
Tillagning Dressing:
1. Tillsätt kvargen och lite kallt vatten i en skål, rör om tills du uppnår önskad konsistens. Om du vill ha dressingen tunnare, tillsätt mer vatten.
2. Häll i ½ förpackning av kryddmixen och rör om.
Komponera nu din hamburgare med dresseing, stekt tomat, ruccolasallad och spenat.
Bon appétit
Tänkte dela med mig utav en egenkomponerade hamburgare som smakade över förväntan.
För ca 2 portioner behöver du:
Smet
500g nötfärs
1 äggvita
Paprikapulver
Rosmarin
Basilika
4-6 Stora kärnfira oliver
1½ klyfta vitlöl
1 tomat
Ruccolasallad
Spenat
4st valfria frallor, jag själv valde frallor bakade på rågmjöl med soltorkade tomater.
Dressing:
250g lättkvarg
½dl vatten
Kryddmix för chipsdipp- valfri (jag valde paprika).
Tillagning burgare:
1. Blanda nötfärsen, kryddorna och äggvitan.
2. Finhacka 1 vitlök och tärna oliverna, tillsätt sedan i smeten och blanda ihop. Forma ca 6st hamburgare.
3. Hette upp en panna på ganska hög värme. Tillsätt olivolja och skär ner ½ vitlök som får ge smak åt olivoljan i 1-2 minuter, ta sedan bort vitlöken från pannan.
4. Stek hamburgarna 2-3 minuter på varje idag, jag personligen vill att dem precis ska bli klara (nästan lite rosa i mitten).
5. Skär upp brödet i två delar och stek på hög värme så att dem får färg, tillsätt önskat antal skivor tomat och stek 1 minut på vardera sida.
Tillagning Dressing:
1. Tillsätt kvargen och lite kallt vatten i en skål, rör om tills du uppnår önskad konsistens. Om du vill ha dressingen tunnare, tillsätt mer vatten.
2. Häll i ½ förpackning av kryddmixen och rör om.
Komponera nu din hamburgare med dresseing, stekt tomat, ruccolasallad och spenat.
Bon appétit