Visa fullständig version : Micra ägg?
MuscleEast
2014-01-17, 20:54
En kort fråga bara om hur proteinupptaget är i ägg som man kört i micron. Är det likvärdigt som när man steker eller kokar dom (95%ish), förutsatt att man micrar äggen tills de är helt genomkokta. (Och yes, ja har isf tänkt knäcka äggen innan ja stoppar in de i micron) :P
Du förstör inte ägget bara för att du micrar det, så det är precis som om du skulle steka eller koka det.
R Scarpa27
2014-01-17, 20:59
ta olja eller smör på fatet och ägget i micro glöme j=O kan sätta sig fast ganska ordentligt annars.
blir godare med för den delen .
MuscleEast
2014-01-17, 21:01
Du förstör inte ägget bara för att du micrar det, så det är precis som om du skulle steka eller koka det.
Tänkte mest på om ägget kommer upp i samma temperaturer som när man steker eller kokar dom, eller vad är det som påverkar upptaget i ägg? Då upptaget är betydligt lägre i rått ägg vilket jag druckit i min morgon shake i ett halvår nu.
Micrar nästan alltid mina ägg
går så mkt fortare än att hålla på o koka (:
Går det att micra sån flytande äggvita på dunk på något sätt så att det blir ungefär som kokt äggvita?
Diomedea exulans
2014-01-18, 00:49
Har ni några handfasta tips på hur man undviker att äggen exploderar i micron?
Går det att micra sån flytande äggvita på dunk på något sätt så att det blir ungefär som kokt äggvita?
ah det går ju dock tkr ja att äggvitan på dunk kan smaka lite beskt typ
kronsberg666
2014-01-18, 19:05
Har ni några handfasta tips på hur man undviker att äggen exploderar i micron?
http://www.amazon.com/Boiley-Boiler-Gadget-Tools-Kitchen/dp/B000GW89GY
R Scarpa27
2014-01-18, 19:15
http://mikrorecept.blogspot.se/
Arminius08
2014-01-18, 19:44
Har ni några handfasta tips på hur man undviker att äggen exploderar i micron?
Ja, du måste punktera skalet så det blir ett litet hål. Då blir inte det där trycket som gör att det exploderar när skalet är helt förslutet runt ägget.
GulligaGurkan
2014-01-19, 11:08
Bara kläck äggen i ett glas, veva runt lite med en gaffel i dem. Sen på med något som kan liknas vid ett lock (plastbit, tallrik, en bok) och kör i dryga minuten på högsta värmen.
Tips är att titta på ägget när man micrar det, ser kul ut när det "reser" sig i glaset. Och det är lättare att avgöra när det är klart!
Kan man micra ägg? måste prova detta....
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.