handdator

Visa fullständig version : Söker info om ev risker med att äta mycket antibiotikabhandlad kyckling?


Barbastark
2014-01-13, 19:43
Hej!

Undrar om någon har info om ev risker med att äta mycket antibiotikabehandlad kyckling, när det kommer till att tex själv bli resistent osv.

Har eldorados och ica basics frysta filéer som basföda och dessa kommer från Danmark, vilka, vad jag vet, inte har förbud mot antibiotikaanvändning i preventivt syfte (har jag rätt?).

MVH

Sverker
2014-01-13, 19:54
Ät svensk kyckling istället.

På sikt måste användandet av antibiotika minska. Oavsett ifall vi friska drabbas eller inte.

tlk
2014-01-13, 20:00
http://www.sva.se/upload/Redesign2011/Pdf/Om_SVA/publikationer/1/Antibiotika%20och%20djur%202010_webben.pdf påstår att antibiotika används väldigt sällan i dansk kycklinguppfödning.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/resistenta-bakterier-i-kyckling antyder också att det inte används särskilt mycket antibiotika i Danmark.

R Scarpa27
2014-01-13, 20:24
känns skönt då jag hämtar färskt från lokal slaktare. svinigt billigt med =)...
dock köper jag ju från butik emellanåt också.
oftast garant eller konfågels färska fileer. annars duger eldorado också... mkt ahur man tillagar den som ger gott resultat.

dock tror jag inte du behöver oroa dig över antibbiotikan... ska till vääääälllddigt stor mängd isf =)

Barbastark
2014-01-13, 20:57
Ät svensk kyckling istället.

På sikt måste användandet av antibiotika minska. Oavsett ifall vi friska drabbas eller inte.

Ska överväga det när nuvarande laddning i frysen är slut. Lite surt att det nästan är dubbla priset dock.

http://www.sva.se/upload/Redesign2011/Pdf/Om_SVA/publikationer/1/Antibiotika%20och%20djur%202010_webben.pdf påstår att antibiotika används väldigt sällan i dansk kycklinguppfödning.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/resistenta-bakterier-i-kyckling antyder också att det inte används särskilt mycket antibiotika i Danmark.

Tackar tackar

sigill
2014-01-13, 21:06
dock tror jag inte du behöver oroa dig över antibbiotikan... ska till vääääälllddigt stor mängd isf =)

Jo, men det är en bra idé att inte köpa av företagare som använder antibiotika i onödan så att resistenta stammar av bakterier uppstår. Utan antibiotika som verktyg har vi problem...

R Scarpa27
2014-01-13, 21:14
Jo, men det är en bra idé att inte köpa av företagare som använder antibiotika i onödan så att resistenta stammar av bakterier uppstår. Utan antibiotika som verktyg har vi problem...

jo men det var inte svaret på hans fråga.
det jag svarade på är att antobiotikan inte tar skada isf ska det handla om stora mängder varje dag... (ca hela dagsintag av kyckling tom)...

men annars håller jag med dig.

Barbastark
2014-01-13, 21:21
Får la gå mot att bli the fish n only occational chicken-guy..

R Scarpa27
2014-01-13, 21:25
Får la gå mot att bli the fish n only occational chicken-guy..

svensk kyckling tkr jag har blivit mkt billig =)

köp hela kycklingar och sedan rensa...
finns ju färska på flera kilon för 20 kr vissa veckor i butiker.