handdator

Visa fullständig version : Kost och träning - hur bör jag göra?


Stokkholm
2014-01-04, 17:06
Jag har läst mycket här på forumet, men också på andra ställen, om hur man ska sköta kosten och träningen för att nå maximalt resultat, men blir kluven hela tiden. Nu behöver jag hjälp av er här.

Jag har tränat i några månader nu och har faktiskt börjat se resultat, men vill vara ännu smartare och maximera den. Folk jag pratat med kommer med olika råd, men eftersom jag fortfarande är nybörjare vet jag inte vad som är mitt eget bästa.

Fakta

Man, 29 år
Längd, 181 cm lång
Vikt, 75 kg

Målet med min träning är att bygga muskler och få en snyggare kropp, med synliga muskler.

Jag har provat på lite olika träningsscheman, och har hittat några här på forumet som jag gillat, men vet inte om de är optimala för mig. Det jag såg nu idag är detta, tror ni det passar mig för övningarna känns bra och jag är bekväm med de, alltså jag kan utföra samtliga korrekt och de känns bra.

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?p=6801816#post6801816

När det kommer till kost så försöker jag äta bra med med mycket kolhydrater i, och använder kosttillskott i form av Gainer och Kreatin.

Så, vad tycker ni? Vilket träningsschema passar mig för optimal effekt, och hur bör jag äta? Äta allt jag kommer över? Jag kan träna alla veckans dagar, och tycker dessutom att det är roligt.

Stort tack på förhand!

kelly
2014-01-04, 18:11
Använd ett program med övningar du gillar, sen satsar du på att bli bättre på dessa. Byt inte program, kör några månader innan du utvärderar effekten.

Ät bra mat, använd tillskott om du känner för det. Tråkigt svar kanske, men det finns ingen anledning att göra det svårare än det är.

mattisjamtback
2014-01-04, 18:41
Ligg på ett lätt kaloriöverskott, bara några hundra kalorier max.

Ta dig till gymmet och se till att träna hårt när du väl är där.

Se till att du får tillräckligt med återhämtning och sömn.

Ät bra mat och se till att du får i dig bra mängd protein, ca 2g/kilo kroppsvikt är en bra siffra att sikta mot.

Hitta det upplägg du trivs med och som funkar för dig.

Var tålmodig, det går inte på en dag att bli vältränad.

Stokkholm
2014-01-04, 19:26
Jag tackar ödmjukast för era svar.

Men det här träningsschemat; http://www.kolozzeum.com/forum/showt...16#post6801816 måste väl vara helt okej? Då det är många basövningar så tycker jag personligen att det är toppen.

mattisjamtback
2014-01-06, 10:45
Jag tackar ödmjukast för era svar.

Men det här träningsschemat; http://www.kolozzeum.com/forum/showt...16#post6801816 måste väl vara helt okej? Då det är många basövningar så tycker jag personligen att det är toppen.

Tycker det ser bra ut :) testa och utvärdera resultaten och hur bra du trivs med det efter ett tag. Förvänta dig dock inga mirakelökningar av något program.

Skickat från min HTC Desire via Tapatalk 2