Visa fullständig version : Fråga angående bönmjöl - bönor.
Befinner mig i en experimentationsfas gällande bönor. Fantastiska livsmedel, och har upptäckt att kikärtor närmast är att betrakta som naturens svar på den schweiziska armekniven!
En sak jag funderar över är energi-innehållet i färdigmjölda produkter kontra "egenmjölda"
Exemplifierar t.ex. med kikärtsmjöl, energiinnehåll på 390 kcal / 100 gram jämfört med icas kikärtor med energiinnehåll på 130 kcal / 100 gram.
Vari består denna stora skillnad i energi?
King Grub
2013-12-22, 13:21
Vattenmängden.
Vattenmängden.
Aha!
Jag gör mitt eget "mjöl" så till vida att jag kokar bönorna, och därefter kör dem i matberedare. Jag har utgått från näringsdeklarationen på förpackningarna (ca 130 kcal/100 g).
Borde jag använda det innehåll som presenteras i de färdigmjölda produkterna för en mer korrekt uppskattning av energimängden?
R Scarpa27
2013-12-22, 19:04
här kan du kika lite färska[vätska] vs torkad...
http://www.halsosidorna.se/Baljvaxter.htm
Aha!
Jag gör mitt eget "mjöl" så till vida att jag kokar bönorna, och därefter kör dem i matberedare. Jag har utgått från näringsdeklarationen på förpackningarna (ca 130 kcal/100 g).
Borde jag använda det innehåll som presenteras i de färdigmjölda produkterna för en mer korrekt uppskattning av energimängden?
Va, det du beskriver ger ju hummous och inte mjöl..?
Va, det du beskriver ger ju hummous och inte mjöl..?
Yes så kanske det heter. Alltså jag kokar bönorna och kör dem i mixer/matberedare. Sen gör jag en massa goda skojigheter! Sist blev det kikärtsbröd och kikärtsbrownies! *drool*
Bokför ändå energin, så jag har lite koll, därför min fråga.
här kan du kika lite färska[vätska] vs torkad...
http://www.halsosidorna.se/Baljvaxter.htm
Grym sida! Tack för tipset.
Det är ju här skillnaden är. Du gör humus. Du kollar på ett annat livsmedel: bönmjöl. Klart att det inte är samma.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.