handdator

Visa fullständig version : Armbågsskada eller vad??


asIspeak
2013-12-04, 18:25
Hej!

Jag är 23 år gammal, väger runt 80 och är 1.76cm.

Har styrketränat i ungefär 3 år och har sedan mars varit skadad: knä och armbåge. Jag har försökt köra andra muskelgrupper men det stoppar mig från att köra så tungt så att jag får träningsverk, dessutom vill jag träna triceps så småningom också. Hoppas nu på att få gå till botten med detta med hjälp av er. Har varit hos två sjukgymnaster men de har inte kunnat hjälpa mig, de har inte riktigt gett mig bra övningar eller kollat in noggrannare på mitt problem.

Har ett problem när jag tränar framförallt triceps. När jag kör t.ex. enarms triceps extensions bakom nacken (hantel) får jag ont. Redan vid så små vikter som 3kg gör det ont och det har pågått flera månader nu.

http://happymtb.org/forum/read.php/1/1912302/1912328

Föreställ er att handflatan är vänd uppåt. Min smärta ligger på baksidan av armen vid armbågskulan, några centimeter in mot armen och på den högra sidan av benet (inåt). Hoppas att ni förstår min förklaring, kolla efter den svarta pricken på bilden nedan.

http://www.ladda-upp.se/bilder/rtesiciofekmro/

Som sagt det gör ont när ja belastar det när jag tränar triceps, samt när jag sträcker ut armbågen helt.

Har någon tips på vad jag kan göra för att åtgärda det. Köra på triceps extensions med 1kgs hantel en längre tid? Det är inte golfarmbåge så dem övningar tror jag inte funkar..

TACK!