handdator

Visa fullständig version : Köttfärssås som stått framme i 5 timmar


Yheti
2013-12-02, 19:16
Köttfärssåsen kom inte in i kylen och har nu stått framme i ca 5,5 timme. Sen 14.30-nu. Ställde in den så fort jag såg den men är det för sent? Den luktade okej

Vet inte om detta är rätt forumdel menmen

jflycore
2013-12-02, 19:19
Ah du kommer dö.


Nej, det är ingen fara. Ett dygn, knappt då heller.. Möjligtvis att du blir lite lös i buken.

wilhelmblomgren
2013-12-02, 19:20
Smakar och luktar det bra så är det bara att käka. 5,5 timme är ingenting.

Yheti
2013-12-02, 19:28
Taack, då blir det morgondagens lunch :)

Heddaway
2013-12-02, 19:29
man kan äta rätt gammal mat bara man värmer den ordentligt ;) du ska veta vad restaurangen jag jobbade på serverade :D

Sverker
2013-12-02, 19:47
De som arbetat på restaurang vet att maten ska vara nedkyld inom 4 timmar.
Att köttfärssåsen kommit i kylskåpet efter 5,5 timmar betyder bara att det tar yterligare någon timme innan köttfärsen är kylskåpskall.

Eftersom jag inte vet hur ordentligt tillagad köttfärsen var från början och hur stor burk som ställs in i kylskåpet kan jag inte ens spekulera ifall maten är säker eller inte.

R Scarpa27
2013-12-02, 21:40
ingen sommar eller rötmånad heller så lär inte vara någon fara.
tar dock inte ditt ansvar =O..
men hade själv inte ens börjat noja över det.

Yheti
2013-12-02, 21:43
De som arbetat på restaurang vet att maten ska vara nedkyld inom 4 timmar.
Att köttfärssåsen kommit i kylskåpet efter 5,5 timmar betyder bara att det tar yterligare någon timme innan köttfärsen är kylskåpskall.

Eftersom jag inte vet hur ordentligt tillagad köttfärsen var från början och hur stor burk som ställs in i kylskåpet kan jag inte ens spekulera ifall maten är säker eller inte.

Den ska vara relativt tillagad, stod väl och puttrade (utan lock) på medelvärme en 15 min. Burken är kanske 12 cm lång, 4 cm hög och 7 cm bred (uppskattning) och den är nästan helt full. Brukar vara väldigt kallt här hemma men just idag var elementet på så det rumstemperaturen är väl medel där också!

Gober
2013-12-02, 21:48
Hade inte oroat mig, har ofta haft mat framme i flera timmar innan det åker in i kylen. Hade det varit mitt i sommaren, eller under rötmånad hade jag dock varit mer försiktig.

Sen har jag kanske en mage av stål eftersom jag aldrig blir sjuk trots att jag är en sådan rebell och inte följer dessa regler skrivna i sten ;-)

R Scarpa27
2013-12-02, 21:49
Den ska vara relativt tillagad, stod väl och puttrade (utan lock) på medelvärme en 15 min. Burken är kanske 12 cm lång, 4 cm hög och 7 cm bred (uppskattning) och den är nästan helt full. Brukar vara väldigt kallt här hemma men just idag var elementet på så det rumstemperaturen är väl medel där också!

ingen fara enl mig omg.
blir du lite nojig, släng olja i pannan och stek allt, elle slå på plattan igen och koka upp en gång till.

Yheti
2013-12-02, 23:36
Mamma säger släng, Kolozzeum säger ät, tror bestämt jag käkar maten ;)

MrLomax
2013-12-03, 00:24
Mamma säger släng, Kolozzeum säger ät, tror bestämt jag käkar maten ;)
Släng morsan och ät Kolozzeum istället. ;)
Allvarligt, jag hade ätit den även om den stått framme 25,5 timmar. Fullfräs i mikron och den är död igen.

Yheti
2013-12-03, 01:21
Släng morsan och ät Kolozzeum istället. ;)
Allvarligt, jag hade ätit den även om den stått framme 25,5 timmar. Fullfräs i mikron och den är död igen.

Uppdaterar imorgon hur det blir ;) Har tur och jobbar bara förmiddag så behöver jag skita så blir det iaf hemma!

Tacos
2013-12-04, 08:49
Överlevde du? :)

vicarious
2013-12-04, 12:37
5 timmar är väl inte mycket längre än vad en kastrull kan komma att stå framme vid en längre middagsbjudning. Jag hade ätit utan att tveka.

svedemo
2013-12-04, 14:04
Jag tror han dog. Tragiskt.

Knatcharn
2013-12-04, 14:34
Ät, brukar låta matlådorna stå framme tills de kallnat innan jag ställer dem i kylen varje gång jag lagar mat. Brukar bli minst några timmar och ibland över natten för att man glömmer dem. :D

Bryggan
2013-12-04, 14:58
Jag tror han dog. Tragiskt.*LOL*

Haha, käka och var glad. Det där är inget problem ju!

Johan_P
2013-12-04, 15:17
Sånt händer lite då och då :D Bara att trycka ner och se glad ut.

Vikingälva
2013-12-04, 16:14
Åt både igår och idag köttfärssås som legat i väskan 5+ timmar utan att ens tänka på det, var även lite kyckling med idag.
Smakade bra, mår bra 3 timmar senare (y)