handdator

Visa fullständig version : SYLTfråga!


Miranda
2004-03-11, 09:34
Jag undrar om det är nån större skillnad i GI (och II) mellan sockerfri sylt (typ Önos "lågkalori") och vanlig sylt? Man har ju hört t ex att sockrade frostflakes faktiskt har lägre GI än vanliga cornflakes för att rent socker inte har så högt GI, men hur är det med olika sorters sylt?

(Jag frågar mest för att jag helst vill ha ekologisk sylt... och det finns ju aldrig nån att köpa som är både sockerfri och KRAV-märkt)

Hälsningar från en grötfantast
:eating:

King Grub
2004-03-11, 10:48
Sockersötad sylt ligger högre, men ändå inte över "medelklassen". Osötade bär ligger riktigt, riktigt lågt, och dessutom får man svårt att komma upp i något II eftersom bär är så energifattiga.

Metal_boy_
2004-03-11, 22:51
Originally posted by King Grub
Sockersötad sylt ligger högre, men ändå inte över "medelklassen". Osötade bär ligger riktigt, riktigt lågt, och dessutom får man svårt att komma upp i något II eftersom bär är så energifattiga.

hur kan det då va högt II på vassledrinkar? dom innehåller ju knapt energi helelr?

King Grub
2004-03-12, 10:53
Originally posted by Metal_boy_


hur kan det då va högt II på vassledrinkar? dom innehåller ju knapt energi helelr?

Inte? Det var en nyhet. Över 320 kcal per 100 gram.

Det kallar jag energirikt.

Vad har du som referens? Smör?

Metal_boy_
2004-03-12, 16:18
Originally posted by King Grub


Inte? Det var en nyhet. Över 320 kcal per 100 gram.

Det kallar jag energirikt.

Vad har du som referens? Smör?

ok jag trodde bara de va kolisar som va energi :em: