Logga in

Visa fullständig version : Psylliumfrön & sänkt GI


Akada
2013-11-19, 17:56
Jag nämnde detta i en annan tråd men tänkte att det kanske förtjänar sin egen rubrik!

Om man käkar något och tar psylliumfrön till så verkar det ju som att GI på det man äter sänks.

Gäller detta fortfarande om vi talar om t.ex. 300g snabba kolhydrater i form av maltodextrin tillsammans med en (fettsnål) middag som har 2-300g ris/pasta + några hundra gram magert kött, eller finns det några undantag/hinder (t.ex. att totala mängden kolhydrater blir "för stor" för att det ska hjälpa?)?

Hej svejs.

Holabandola
2013-11-19, 19:26
Köp en blodsockermätare på apoteket för en hunka så kan du få svart på vitt :-)

Jag har själv mätt en blodsockerkurva efter mat med eller utan psyllium och dess påverkan var på mig inte mätbar.

Äta bara fyllningen på en pizza och inte brödet gav STOR skillnad på blodsockersvar.
Att välja surdegsbröd mot vitt rostat likaså.
Men störst skillnad gjorde nog att äta fil tillsammans med maten/flingor/banan/eller vad som. Blodsockersvaret från fil är minimal.
Troligen det sura i filen.

Så mina erfarenheter säger att "sura kolhydrater" sänker blodsockersvaret rejält, likaså mat utan kolhydrater.