handdator

Visa fullständig version : Uttorkning?


Idiaao
2013-11-10, 13:37
Hej!
Vaknade i veckan och kunde knappt resa mig för att jag hade noll energi i kroppen och jag trodde direkt att jag håller på att åka på en förkylning + träningsvärk. Så har vilat i veckan och tränade idag igen och jag fick sänka alla mina vikter rejält och jag har fått valkar på händerna samt att jag flagnade. Fick hämta handskar mitt i passet men ändå kunde jag inte hålla greppet. Jag har inte haft sådana stor problem med detta förut förutom när man började träna förut men nu har jag hållit på ett tag.

Kan det vara så att jag har råkat ut för uttorkning? Jag jobbar i livsmedelsbutik och det är väldigt torrt klimat och man måste dricka mycket för att inte få sprickor i läpparna. Och jag vet att jag har slarvat att dricka på jobbet precis innan denna "krasch". Kanske 5cl vatten per dag i 3 dagar. Kan även tillägga att jag dricker kreatin.

Har jag lösning till detta? Eller kan det vara något annat som ligger bakom?


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

Idiaao
2013-11-10, 13:41
5dl ska det såklart stå!


Skickas från min iPhone via Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

Reaper123
2013-11-10, 14:00
Du dricker ju definitivt mindre än vad man "borde", så börja med att försöka få i dig åtminstone 2l/dag utöver det du får i dig via maten så borde du snabbt märka skillnad!

När man tar kreatin så kan det i uppladdningsfasen vara bra att kanske ta något extra glas vatten, men man behöver inte överdriva och bälja i sig 5-7 L/dag.

Finns mycket bra skrivet i ämnet, bland annat 5 artiklar @ träningslära:
http://traningslara.se/vatskeintag-vid-traning-del-i-introduktion/

Edit: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dehydrering