handdator

Visa fullständig version : matlagningsyogurt


Metal_boy_
2004-03-10, 03:07
hittar ingen lätt sådan...finns det över huvud taget? eller kan man laga mat på vanlig mild lättyogurt..de går väl inte?

King Grub
2004-03-10, 07:30
Satt du uppe klockan 3 i natt och funderade över matlagningsyoghurt? :sleep:

Jodå, det finns. Arla har, t ex.

Marre-Sthlm
2004-03-10, 17:25
Originally posted by King Grub
Satt du uppe klockan 3 i natt och funderade över matlagningsyoghurt? :sleep:

Jodå, det finns. Arla har, t ex.

Kommer från grubben som skriver klockan 07.30 :sleep: :naughty:

King Grub
2004-03-10, 17:48
Originally posted by Marre-Sthlm


Kommer från grubben som skriver klockan 07.30 :sleep: :naughty:

Då hade jag nyss kommit hem från ett hårt bröstpass. :bpump:

Metal_boy_
2004-03-11, 00:11
Originally posted by King Grub
Satt du uppe klockan 3 i natt och funderade över matlagningsyoghurt? :sleep:

Jodå, det finns. Arla har, t ex.

hehe ja faktiskt...du och jag har helt olika dygn har jag märkt =)

vad är det för fetthalt på den där smörjan?:confused:

King Grub
2004-03-11, 11:26
Originally posted by Metal_boy_


hehe ja faktiskt...du och jag har helt olika dygn har jag märkt =)

vad är det för fetthalt på den där smörjan?:confused:

8 procent. Jag har för mig, med är inte helt säker, att Valio också har någon liknande produkt, med lägre fetthalt.

Metal_boy_
2004-03-11, 16:56
Originally posted by King Grub


8 procent. Jag har för mig, med är inte helt säker, att Valio också har någon liknande produkt, med lägre fetthalt.

valio har tydligen ycke bra saker...måsste checka..tack:thumbup:

King Grub
2004-03-11, 16:59
Originally posted by Metal_boy_


valio har tydligen ycke bra saker...måsste checka..tack:thumbup:

Jag kollade i affären i dag, helt för din skull. :love: :D

Mycket riktigt hade Valio också sin variant, men 6 procent fett:

Metal_boy_
2004-03-12, 03:33
Originally posted by King Grub


Jag kollade i affären i dag, helt för din skull. :love: :D

Mycket riktigt hade Valio också sin variant, men 6 procent fett:

Du är hyvens:love: 6% räknas väl som lågt antar jag? man behöver ju inte använda så mycke till en maträtt

King Grub
2004-03-12, 11:25
Originally posted by Metal_boy_


Du är hyvens:love: 6% räknas väl som lågt antar jag? man behöver ju inte använda så mycke till en maträtt

Lägre blir nog problem om man vill ha bra matlagningsegenskaper.

jeslin
2004-03-15, 15:55
Oftast går det utmärkt att använda naturell lättyoghurt i matlagning. T.o.m lättvarianten. Prova dig fram.
Här får du ett recept som jag själv komponerat; få ingredienser, jättesmaskigt och nyttigt!

Jessicas Tikka Masala

Antal portioner
4 port

Ingredienser
250 g salladskyckling (finns i frysdisken, färigstekta småbitar av kyckling)
1 burk konserverade champinjoner (115 g)
150-200 g wokgrönsaker
4 dl mild naturell lättyoghurt
ca 3 msk Garam Masala eller efter smak

Gör så här:
Lägg champinjoner, kyckling och wokgrönsaker i en kastrull och låt allt bli genomvarmt.
Tillsätt yoghurt och krydda. Låt puttra ca 5-10 minuter.
Servera med ris och ev chapati eller naan (indiska brödsorter).

Metal_boy_
2004-03-21, 01:40
Originally posted by jeslin
Oftast går det utmärkt att använda naturell lättyoghurt i matlagning. T.o.m lättvarianten. Prova dig fram.
Här får du ett recept som jag själv komponerat; få ingredienser, jättesmaskigt och nyttigt!

Jessicas Tikka Masala

Antal portioner
4 port

Ingredienser
250 g salladskyckling (finns i frysdisken, färigstekta småbitar av kyckling)
1 burk konserverade champinjoner (115 g)
150-200 g wokgrönsaker
4 dl mild naturell lättyoghurt
ca 3 msk Garam Masala eller efter smak

Gör så här:
Lägg champinjoner, kyckling och wokgrönsaker i en kastrull och låt allt bli genomvarmt.
Tillsätt yoghurt och krydda. Låt puttra ca 5-10 minuter.
Servera med ris och ev chapati eller naan (indiska brödsorter).

det där måsste jag testa...fast jag kör me fileér istället och klipper dom o steker först...har så mycke fileér så jag måsste använda dom hehe o snart får man ju pengar igen men ändå är det knapt plats för mer i frysen :D :eating: