handdator

Visa fullständig version : En hel del skador/slitage, hur gå till väga?


J89
2013-10-21, 22:50
Hej, ja som rubriken säger så har jag 3 st åkommor som dagligen plågar mig och det är mina armbågar, sidan av mitt vänstra knä och mina axlar.
Jag har varit hos en sjukgymnast när det kommer till armbågarna och axlarna samt en naprapat när det gäller knät utan att ha fått någon direkt hjälp som faktiskt har gjort mina problem bättre, så hur bör jag gå till väga?
Att kontakta VC och be om en remiss till specialister för alla dessa problemen känns skapligt overkill, eller?
Och vad tror ni att mina problem kan vara då jag nämligen inte har fått en enda diagnos?
Hjälp uppskattas extremt!

Armbågar, smärta uppstår alltid när jag är "kall" och sträcker ut armbågarna, det gör alltså inte ont i dom när jag håller armarna normalt, endast när jag sträcker ut dom.
Detta är inget som plågar mig under träningen då det inte gör ont när jag värmt upp och väl börjat träna.
Kan tillägga att det är väldigt mycket knakande och knastrande i dom.
Jag fick stretchövningar av sjukgymnasten som jag har gjort 2 gånger om dagen i 12 veckor, det har dock inte hjälpt, eller jo, dom tar bort smärtan en ~20 min efter stretchningen då jag får in en del blod i området.
Har haft detta i runt 5 månader.

Knä, gör ont på sidan av mitt vänstra knä där den där hårda knölen är (bild (http://i.imgur.com/i3MX0n3.jpg)), smärtan uppstår när jag gör samma rörelse som i en lårcurl, alltså hälen upp mot rumpan.
Har haft detta i ca 4 månader och jag gick till en naprapat som drog, slet och knaka i mig, detta gav dock ingen effekt och då det kostar 680:- per besök och ekonomin är mindre bra så fick jag strunta i att gå tillbaka.
Jag provade att skippa lårcurlen i 3 veckor, det hjälpte dock inte så jag har tränat på som vanligt med det nu och det har varken blivit sämre eller bättre, det gör dock rätt ont om om jag inte har smalbenen helt avslappande i lårcurlen, när jag slappnar av i dom så är smärtskalan 4/10.

Axlar/axel, smärtan uppstår främst och är som värst om jag sitter ned med armbågen vilandes på låret och sedan justerar överkroppen så att vikten hamnar på den armen.
Smärtan uppstår då i främre delen av axeln och det känns som en skärande smärta.
Samma sak om jag står rakt upp med armarna nära kroppen och pressar nedåt på något med händerna.
Den uppstår också när jag har armarna nära kroppen och håller händerna på sidan av höfterna och pressar, dock lite vagare.
Nu till det konstiga, jag kan utföra alla former av rotatorcuffsövningar utan att känna smärta och jag har inte heller några problem med axelpressar, sidolyft eller majoriteten bröstövningar.
Det känns dock lite (2/10 i smärtskala) när jag rackar av stången i bänken.
Någon övning som det gör fruktansvärt ont i är liggande tricepsextensioner bakom huvudet, där uppstår den när jag har kommit ungefär halvvägs i den negativa fasen och ENDAST när jag inte håller armbågarna tätt intill kroppen.
Detta har jag haft i snart 2 månader och det pendlar lite fram och tillbaka, först kände jag det endast i den högra axeln och en vecka senare kom det också i den vänstra.
När detta skedde så vilade jag från all överkroppsträning i 10 dagar vilket inte hjälpte så jag började träna igen, det konstiga är dock att det har släppt helt i den högra axeln och nu är det endast i den västra.
Kan även tillägga att det knakar och knastrar skapligt mycket i mina axlar, speciellt i lutande bänkpress, där känns det som att något går ur led i bottenläget följt av en knak i min högra axel.
Samma läte och känsla uppstår i bottenläget av latsdrag.
Detta knakande och knastrande kom dock efter 1 år in i träningen och jag är nu inne på år 5 så jag vet inte om det är relaterat till smärtan.
Jag har alltid tränat mina rotatorcuffar och utför diverse rörlighetsövningar för dom, utförandet i mina övningar är också så bra det kan bli.
Jag har varit hos en sjukgymnast och hon hade ingen aning om vad det kunde vara och sa endast till mig att undvika övningar där det gjorde ont, något jag har gjort utan förbättring.

Tack på förhand, mvh!

J89
2013-10-22, 12:29
Ingen som har något råd om hur man bör gå tillväga eller om man kan göra något själv?

J89
2013-10-24, 14:54
Bump, kan tillägga att smärtan i min vänstra axel känns som att den sitter mellan rotatorcuffen och främre deltan och jag kan trigga smärtan rejält om jag spänner mig som på bilden nedan (ej jag), ju hårdare jag trycker vänster hand mot höger ju ondare gör det och smärtan sitter vid det röda jag har ritat dit och det gör även ont om jag trycker där.

http://i.imgur.com/vJfeQd7.jpg

Kan detta vara seglivade inflammationer?
Eftersom det först var i den högra axeln, sen kom det även i den vänstra och efter 10 dagars vila så hade jag inte längre ont.
Efter några press pass så kom smärtan tillbaka lite vagt i den högra och försvann innan nästa press pass och 2 veckor senare så kom det tillbaka i min vänstra axel som nu har suttit i 3 veckor, den högra är dock kanon.
Det känns dock konstigt att inflammationer skulle drabba båda axlarna och visa sig såhär då jag som det står ovan kan utföra rotatorcuffövningar, sidolyft, lutande bröstpressar och flyes utan någon som helst smärta.
Det är främst i bänkpressen jag känner av det, även lite i stångrodden när jag använder ett pronerat grepp och när stången är vid bröstet, alltså högst upp i den koncentriska fasen.
jag har inte heller någon rodnad eller svullnad.
Mitt utförande i bänken är även så bra det kan bli, har armarna i en 45 graders vinkel och går ungefär till bröstvårtorna.
Jag använder inte heller någon hög volym och går aldrig till riktig failure, avslutar alla sets 1 rep från failure och varje muskel piskas var 4e dag och jag ligger på ett överskott.
Träningen för axlar och bröst ser ut såhär ->

Dag 1
Bänk: 3x4-6
Lutande hantelpress: 3x6-10
Militärpress: 2x4-6
Sidolyft: 2x6-10

Dag 5
Bänk: 3x8-10
Flyes i cc: 3x10-14
Militärpress: 3x8-10
Sidolyft: 3x10-14

Jag börjar ordagrant bli deprimerad här då träningen är mitt liv, att ständigt få sina mål krossade och "nystarta" och aldrig få träna kontinuerligt börjar tära rejält på psyket så om någon har någon som helst misstanke om vad detta kan vara så dela gärna med dig.