handdator

Visa fullständig version : Angående alkohol och styrketräning


Johalk
2013-10-15, 14:13
Jag läste precis:

Haha, ni som inte tror att alkoholen påverkar gains rejält, pröva att supa skallen av er i 2 veckor, elr 4 månader och se hur er fysik ändras totalt, självklart beror det även på att man äter skit mat ofta när man super, men det är ju pga det sänkta blodsockret som beror på alkoholen, sen sänker alkoholen testosteronet, vilket leder till förminskad proteinsyntes, även ökad fettinlagring.

Så yeeh, ni som vill bli biffkriminella och super på helgerna och käkar skit mat, lycka till.

Finns en anledning varför folk som har rejält grymma fysiker super max 1-2 gånger per år eller inte alls.

Stämmer detta? Sänker alkohol blodsockret och testosteron??

Är alkohol sådär jättedåligt för ökningar i gymet? Har ett par vänner i 20års åldern som super rätt fint, typ varje helg och ibland på vardagarna men som jag sett ökat något så enormt i gymet.

tjing
2013-10-15, 14:16
Ja, eller alltså alkohol kan sänka blodsocker och minska testosteronnivåer, men att du äter mer handlar kanske till liten del om blodsocker, men även om minskad inhibering av vårt beteende och ökade hedoniska signaler i hjärnan överhuvudtaget.

Men det är skillnad på att kröka en gång per helg och tre gånger i veckan t ex. Det handlar om mängd och frekvens.

D-Crawler
2013-10-15, 16:01
Om du verkligen är intresserad av ämnet; varsågod.

http://www.leangains.com/2010/07/truth-about-alcohol-fat-loss-and-muscle.html

tjing
2013-10-15, 16:05
Fast artikeln handlar om moderat alkoholkonsumtion, d v s inte att festa i meningen att supa sig full.

Eller studierna snarare i Berkhans artikel.

Angående testosteron i artikeln handlade det om rätt små mängder alkohol dagligen i ett par veckor, inga fyllor etc. Större mängder sänker testosteronmängden och inverkar negativt på träning om man dricker för ofta, vilket också citeras.

Så "sanningen" om alkoholkonsumtion är fortfarande att små mängder är "bra"; mycket confounders här, d v s alkoholen kan påverka sociala relationer gynnsamt (man pratar ut, slappnar av, har det bra med vänner osv) och antioxidanter i dryckerna kan vara positiva.

Större mängder sänker testosteronhalten och gör inget positivt för muskeluppbyggnad, men kommer inte heller äta upp dina muskler.