LIFT
2013-09-28, 22:48
Hej,
Jag har aldrig gått efter något matschema men funderar på börja. Funderat på göra något hyffsat budget schema (arbetssökande*gah!*).
Nämner att jag även är glutenintolerant, och vill ha matschemat så jag inte får i mig gluten.
Mitt mål är att deffa, uppskattar att jag har cirka 22 till 25 fett % kanske.
Ålder: 22 år
Vikt: 79 kg
Längd: 182 cm
BMR är cirka 1900 kcal
TDEE med standard 1.2 aktivitetsfaktor är nästan 2300 kcal.
Mitt matschema ger lite mer än 1900 kcal, så bara där ligger jag minus 400 kcal.
Matschema
Eldorado Jordnötter 100g (5 kr)
630 kcal, 25g proteiner, 14g kolhydrater, 51g fett
Lindahls kvarg 1kg (24 kr)
640 kcal, 120g proteiner, 34g kolhydrater, 4g fett
Semper havregryn glutenfri 30g/1dl (1 kr)
360 kcal, 13g proteiner, 56g kolhydrater, 7g fett
Garant mjölk 5dl (4 kr)
300 kcal, 17g proteiner, 25g kolhydrater, 15g fett
Totala:
1930 kcal
175g proteiner
129g kolhydrater
77g fett
34 kronor per dag
Vad tycker ni om detta? har verkligen ingen direkt stor kunskap inom detta.
Funderat på dra ner lite på kvargen och istället lägga in lite kycklingfilé (150g t.ex)?
Jag har aldrig gått efter något matschema men funderar på börja. Funderat på göra något hyffsat budget schema (arbetssökande*gah!*).
Nämner att jag även är glutenintolerant, och vill ha matschemat så jag inte får i mig gluten.
Mitt mål är att deffa, uppskattar att jag har cirka 22 till 25 fett % kanske.
Ålder: 22 år
Vikt: 79 kg
Längd: 182 cm
BMR är cirka 1900 kcal
TDEE med standard 1.2 aktivitetsfaktor är nästan 2300 kcal.
Mitt matschema ger lite mer än 1900 kcal, så bara där ligger jag minus 400 kcal.
Matschema
Eldorado Jordnötter 100g (5 kr)
630 kcal, 25g proteiner, 14g kolhydrater, 51g fett
Lindahls kvarg 1kg (24 kr)
640 kcal, 120g proteiner, 34g kolhydrater, 4g fett
Semper havregryn glutenfri 30g/1dl (1 kr)
360 kcal, 13g proteiner, 56g kolhydrater, 7g fett
Garant mjölk 5dl (4 kr)
300 kcal, 17g proteiner, 25g kolhydrater, 15g fett
Totala:
1930 kcal
175g proteiner
129g kolhydrater
77g fett
34 kronor per dag
Vad tycker ni om detta? har verkligen ingen direkt stor kunskap inom detta.
Funderat på dra ner lite på kvargen och istället lägga in lite kycklingfilé (150g t.ex)?