handdator

Visa fullständig version : florsocker och majjonäs


perraP
2004-03-07, 19:00
Bor i england just nu och hittar varken dextropour eller maltodextrin i affären. Köpte därför florsocker istället för att blanda i prottedrinken efter träning....smart eller dumt?

Har även en fråga om majjonäs, på innehållsförteckningen på majjonäsen här står det inte hur stor andel av fettet som är mättat respektive omättat. Men eftersom huvudingredienserna i majjonäs är vegetabilisk olja och ägg så bor det väl va okej? Kör majjo både på ägg och mackor så d blir en hel del, därför jag undrar....

Sverker
2004-03-07, 20:13
Förhållandet ägg : olja borde vara 1 : 7 eller upp mot 1 : 10 dvs mycket mer vegetabilisk olja än ägg.

Har lite dålig koll på ifall engelsmännen odlar egen raps.

Troligt är att det är raps eller sojaolja i majonäsen. Man vill ha en helt smakneutral olja till majonäs eftersom det är ättikan, senapen och kryddorna som skall ge smak.

Gissar att det är ca 10 - 15 % mättat fett, resten är omättat eller fleromättat fett beroende på ifall det är raps eller soja.


Florsocker blir nog ruskigt svårt att lösa i drinken.

perraP
2004-03-07, 21:43
lät ju bra me majjon där....

Det e rätt lätt att röra ner florsockret faktiskt, testade första gången igår...Tänkte mer på GI-tal o liknande, eller några andra för/nack-delar. Hittar inte just florsocker i nån tabell och det finns ju så många sorters socker...