handdator

Visa fullständig version : Förvara kycklingen?


WahWillDuh
2013-08-28, 19:21
Tja!

Efter ett stor "kok" av kyckling - hur förvarar jag den bäst utan att den blir torr och tråkig (Blir gärna det i kylen). Jag ska förvara den i max 3 dagar!


Jag gör kycklingen i ugnen om det förändrar något!

Tack så mycket!


EDIT: Om ni har tips till ris/pasta förvaring så tar jag gärna emot det också! :)

F.W.Y.H
2013-08-29, 00:50
Tätt försluten matlåda... om du inte äger en vaccmaskin.
Lättare att förhindra torrhet genom att tilllaga den bättre.
Kör 120C tills innertemp 68, inget salt, ta ut och låt vila i 15 min, kyl ner.

MrLomax
2013-08-29, 01:59
Du måste förvara maten i en sluten förpackning. Typ en plastlåda á la glasspaket Big-Pac eller en plastpåse.
Om du envisas med att maten ska ligga på en talrik så ska du täcka maten med gladpack. Jag röstar på en plastlåda i lämplig storlek.

Kycklingen kan du dränka i en sås, så blir den inte torr.
Pasta och ris måste du ha i en plastlåda.

Wzup2u
2013-08-29, 19:58
tätt sluten med olja över... dra över lite olja över så behöver du inte en ha tätt förslutet knappt

Knatcharn
2013-08-29, 20:23
I en matlåda i kylen bara. Tillaga kycklingen i vätska (vatten, soja, honung, olja är en favorit) så blir den mör och god.

WahWillDuh
2013-09-01, 19:25
Underbart!

Man tackar!

aiza
2013-09-11, 11:26
Dessa och de andra hon har med äpple/kanel. Hands down de bästa proteinbarsen jag gjort och jag har gjort så många jävla recept så det finns inte. Äpple/kanel smakar precis som äpplepaj, sinnessjukt goda!