Visa fullständig version : Förvara kycklingen?
WahWillDuh
2013-08-28, 19:21
Tja!
Efter ett stor "kok" av kyckling - hur förvarar jag den bäst utan att den blir torr och tråkig (Blir gärna det i kylen). Jag ska förvara den i max 3 dagar!
Jag gör kycklingen i ugnen om det förändrar något!
Tack så mycket!
EDIT: Om ni har tips till ris/pasta förvaring så tar jag gärna emot det också! :)
Tätt försluten matlåda... om du inte äger en vaccmaskin.
Lättare att förhindra torrhet genom att tilllaga den bättre.
Kör 120C tills innertemp 68, inget salt, ta ut och låt vila i 15 min, kyl ner.
Du måste förvara maten i en sluten förpackning. Typ en plastlåda á la glasspaket Big-Pac eller en plastpåse.
Om du envisas med att maten ska ligga på en talrik så ska du täcka maten med gladpack. Jag röstar på en plastlåda i lämplig storlek.
Kycklingen kan du dränka i en sås, så blir den inte torr.
Pasta och ris måste du ha i en plastlåda.
tätt sluten med olja över... dra över lite olja över så behöver du inte en ha tätt förslutet knappt
Knatcharn
2013-08-29, 20:23
I en matlåda i kylen bara. Tillaga kycklingen i vätska (vatten, soja, honung, olja är en favorit) så blir den mör och god.
WahWillDuh
2013-09-01, 19:25
Underbart!
Man tackar!
Dessa och de andra hon har med äpple/kanel. Hands down de bästa proteinbarsen jag gjort och jag har gjort så många jävla recept så det finns inte. Äpple/kanel smakar precis som äpplepaj, sinnessjukt goda!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.