handdator

Visa fullständig version : Tråden för "dumma" matlagningsfrågor man tänker på i vardagslivet men aldrig frågar


G_lund
2013-08-28, 16:52
TS Börjar.

Jag ska tillaga min första gryta med borsjtj ikväll.

Fråga1:
Hur uttalar man borsjtj på rätt sätt?

Fråga2:
Jag kommer koka högrev vid sidan om och använda buljongen från köttet i min soppa.
Om jag läser min kokbok rätt så ska man servera köttet och vissa kokade grönsaker
i separata tallrikar vid sidan om men om jag googlar "borsjtj hittar jag bilder där kött,
grönsaker och yoghurt ligger direkt i soppan. Vad är rätt?


Mvh.

Mental
2013-08-28, 17:08
Man serverar i separata skålar så folk sedan får kombinera soppan i sin egen portion.
Detta för att röbetorna färgar så förbannat och det är rätt tråkigt ut när allt har samma färg.

Köper du på restaurang kommer du få soppan "blandad" då görs det direkt innan servering. Man kokar inte allt tillsammans.

Mental
2013-08-28, 17:10
Ang uttal så säger britterna/jänkarna bårcht typ

http://www.merriam-webster.com/dictionary/borscht?show=0&t=1377706040 Där kan du höra uttalet.

G_lund
2013-08-28, 17:28
Okej, tack! :)

Jag kommer få 5-7portioner troligtvis, går det att frysa den soppan eller förstörs smaken på något sätt då?