handdator

Visa fullständig version : Storkok tips!


robhansson
2013-08-17, 18:55
Kör 5 matlådor i stöten varje söndag, kört grönsaker i ugn, kyckling file och ris i 3 veckor...

Några tips

Arnesson
2013-08-17, 19:01
Lasagne

Wzup2u
2013-08-17, 19:10
potatissallad och korv.
spaghetti och köttfärssås
pannkakor [crepes pannkakor med köttfyllning och ost]
pasta och baconsås
pasta och ostsås
boller i karry
avokadoburgare
hamburgare
pizza
chili con carne
blodpudding m bacon
morotsbiffar m potatismos
potatismos m köttbullar och lingon m.brunsås
potatissallad smidigt och olika kött var dag =p
baguetter med alla dess tänkbara fyllningar.

fantasi jag väljer de jag tycker e gott. =)

jag själv satsar alldri på lunch så hårt utan på den sena middagen.

Stjarnan
2013-08-17, 19:21
Pulled Pork!

Tobbey
2013-08-17, 21:18
Kokt pasta blandat med 13% lätt fraiché som är smaksatt. Vitlök och örter, tomat och chili osv. Finns många att välja på. Min favorit är Vitlöken, riktigt gott till pasta. Addera valfritt kött om du vill.

Vivaldi
2013-08-17, 22:24
Köttfärsbiffar/Baconlindad Kycklingfile/ Ostfylld ( Feta/Mozzarella = proteinrika ) Kycklingfile, Ugnsbakad örtmarinerad fläskfile/ Köttfärsfyllda Paprikahalvor /// Servera med Ugnsbakad Pumpa/Ugnsbakad lök/Ugnsbakad Sötpotatis/Ugnsbakade rödbetor

Totalt tid = Ca 1h i Ugnen ( 25 minuter för köttet 35 för grönsakerna )

Gott enkelt och opti !

Bakade rotfrukter is the SHIT

Gurkyngel
2013-08-18, 07:54
Senaste storkoket som jag blev löjligt nöjd med: vegansk kålpudding. Typ 3-4 ingredienser? Och så lite lingon i en burk bredvid :) Mums med husman!
Går givetvis att göra med vanlig köttfärs också :)

robhansson
2013-08-18, 15:44
Jag funderar på heta räkor! Med curry
Vad ska man proppa i för protein ... Hmm
Kvarg kanske? Eller något mer kött:o

Gurkyngel
2013-08-18, 16:00
Kvarg med jordnötssmör är gott som sås till asiatiskt :)

robhansson
2013-08-18, 17:13
Kvarg med jordnötssmör är gott som sås till asiatiskt :)

Oh bra där!

mela
2013-08-18, 17:34
Jag gör storkok varje söndag, alltid pastasåser, det är billigast och enklast, men går väl att byta ut mot ris eller något.

Alt 1 Köttfärssås:
Köttfärs
Lök
Paprika
Champinjoner
Sambal Oelek
Mörk oxbuljong
Kantarellfond
Grädde

Alt 2 Korvgryta
Falukorv
Milda Vitlök & örter
Sambal oelek
Paprika
Champinjoner
Tomater



Man kan egentligen spå ut med vilka grönsaker man vill, majs är ganska så bra å billigt, men det tröttnar man på här i Norge.

shut teh face
2013-08-18, 17:51
Alltså grytor är ju överlägset för storkok, så är det bara.
Vad du vill göra för storkok beror ju på vad du vill laga för mat, jag tycker det är mycket lättare att göra storkok på grytor, skiljer sig inte så mycket i arbete att göra 10 eller 30 portitioner, medan köttfärsbiffar eller lasagne ex ökar i arbete med mängden.

Vilken gryta man ska göra är ja, vilken som helst som du gillar? :) Det enda tips jag kan ge är att undvika svamp om du ska frysa in den, den blir jävligt soggig ..

Jag brukar uteslutande göra köttfärsås

Köttfärsås, koka upp med tomat, tomatpure, vitlök, kryddor, rött vin, pure av kapris o svarta oliver, lök och strimlad morot, palsternacka, koka länge, gärna 2-3 timmar, sedan tillsätts fasta grönsaker som inte ska koka lika länge. Går att variera i all oändlighet.

G_lund
2013-08-18, 18:30
2,2kg nötfärs.
4 lökar
4burkar krossade tomater
viltfond
chilipeppar och vitlök efter smak.
+ pasta

= 8 portioner mat :)

Reaper123
2013-08-22, 10:22
Pulled Pork!+1 på den!

Billigt, enkelt och (sjukt) gott! (tar ju dock lite tid så gäller att planera i förväg, så att göra på lördag/söndag är ju klockrent för att veckans matlådor säkrade)

Morty
2013-08-22, 11:49
Alla grytor. Görs med fördel i en stor gryta. Sen massa ris och lite bröd till.