Seraphium
2013-07-22, 22:12
Tjenare! :)
Efter en sprucken blindtarmsoperation förra året så gick jag från 65 kg till 43 kg över en månad, nuförtiden ligger jag stadigt runt 52 kg: Däremot så känner jag behovet att ta tag i träningen igen samt vikten men har ett par frågor angående det.
Längd: 170 cm
Vikt: 52 kg
Kollade just igenom vad jag ätit idag, 3784 kalorier (kcal) men det känns hiskeligt mycket då jag själv anser att jag inte ätit så mycket och undrar ifall jag ev. missar med räkna kalorierna korrekt.
T.ex. middagen:
250g fläskfilé = 325 kcal
120g pasta = ~400 kcal
0.4dl olja = 300 kcal
0.5l mjölk = 225 kcal
= 1250 kcal
Kommer ihåg när jag var mindre så var det en plåga att ens få i mig 2500 kalorier under en dag?
Planen är väl att ligga på ca 3500 kalorier / dagen tills jag kommer till 60 kg sedan lugna ner mig till en mer normal viktökning samtidigt som jag gymmar.
Jobbar utöver detta med ett industri-jobb vilket innebär en rätt kraftig kaloriförbrukning utöver basbehovet, någon som har pejl på vilka kaloribehov jag kan ha (givetvis en väldigt stor gissningsfråga)?
Låter detta som överdrift eller en bra plan samt vad för råvaror bör jag fokusera mig på, kolhydrater i all dess ära?
Efter en sprucken blindtarmsoperation förra året så gick jag från 65 kg till 43 kg över en månad, nuförtiden ligger jag stadigt runt 52 kg: Däremot så känner jag behovet att ta tag i träningen igen samt vikten men har ett par frågor angående det.
Längd: 170 cm
Vikt: 52 kg
Kollade just igenom vad jag ätit idag, 3784 kalorier (kcal) men det känns hiskeligt mycket då jag själv anser att jag inte ätit så mycket och undrar ifall jag ev. missar med räkna kalorierna korrekt.
T.ex. middagen:
250g fläskfilé = 325 kcal
120g pasta = ~400 kcal
0.4dl olja = 300 kcal
0.5l mjölk = 225 kcal
= 1250 kcal
Kommer ihåg när jag var mindre så var det en plåga att ens få i mig 2500 kalorier under en dag?
Planen är väl att ligga på ca 3500 kalorier / dagen tills jag kommer till 60 kg sedan lugna ner mig till en mer normal viktökning samtidigt som jag gymmar.
Jobbar utöver detta med ett industri-jobb vilket innebär en rätt kraftig kaloriförbrukning utöver basbehovet, någon som har pejl på vilka kaloribehov jag kan ha (givetvis en väldigt stor gissningsfråga)?
Låter detta som överdrift eller en bra plan samt vad för råvaror bör jag fokusera mig på, kolhydrater i all dess ära?