handdator

Visa fullständig version : Från bulimi till styrkelyft


SassyFit
2013-07-17, 19:32
Jag tar med hela historien nu, innan vi kör på min journal!

Några kanske känner igen mig i tråden där jag letade efter varningssignaler (skrevs för typ ett år sedan). I hela mitt liv har jag alltid haft någon form av problem kring mat. Har varit pinnsmal och undernärd, tröstätit mig tjock, tränat och deffat bort ett antal kilo med enkelhet. Men att stanna i vikt och vara nöjd och belåten fanns inte med i min karta.

Under sommaren 2012 blev jag ganska dålig, avslutade min deff men det gick inte bra med tanke på att jag blev så jävla rädd för att misslyckas och tappa formen. Hade styrketränat men framförallt satsat på att genomföra Tjejklassikern.

Sista loppet i Tjejklassikern var Lidingöloppet, tjejloppet på 1 mil. Den sprang jag med nöd och näppe på tiden 53:19 vilket jag var nöjd med men jag misslyckades med mitt mål. Jag gav upp allt vad träning hette eftersom jag märkte hur min kropp mådde, jag hade vid det laget redan börjat svälta och sluta äta. Det kunde gå en hel dag utan något matintag utom i direkt samband vid träning. Jag insåg på egen hand att det var ohållbart i längden. Speciellt när jag också börjat hulka i toaletten efter mina hetsätningssessioner.

Att inte träna gav mig ännu mer ångest. Jag sökte hjälp i augusti och sprang tjejloppet i slutet av september. Det dröjde alltså med hjälpen. Det visade sig att det blev fel med alltihopa. Jag sattes på medicinering och ångestdämpande utan uppföljning. Den där saliga blandningen av nonchalans från vården och min diagnos som jag haft sen innan ledde till att jag utvecklade anorexi och bulimi, kombinerat. Jag tappade min kropp och slutade bry mig. Jag orkade knappt gå ut med min hund, men han var vid min sida, trogen och lojal. Jag såg fram emot varenda minut där jag fick vara ensam.

I november fick jag hjälp efter en jävla massa tjat och den 15 december var den sista dagen jag tillbad porslinsguden. I slutet av januari hade jag haft ett matschema att gå efter och lärt mig äta någorlunda. Tack vare att jag inte spydde gav jag mig själv en ny chans - börja träna försiktigt. Jag kom igång, mådde ännu bättre.

I slutet av februari körde jag enligt Starting Strength och slogs med mina demoner kring mat.

I juni blev jag friskförklarad och min vårdkontakt avslutades med buller och bång. För första gången i hela mitt liv vet jag hur man äter, helt normalt! Jag har aldrig tidigare kunnat äta normalt. Det var antingen noll kolhydrater, kaloriräkning eller så var det tröstätning/hetsätning.

I slutet av SS-programmet har jag blivit tillfrågad av några om inte jag skulle börja tävla i styrkelyft. Jag skrattade åt tanken men ju mer jag tänkte desto mer tänkte jag "Varför inte?".
Sagt och gjort, nu ska jag provträna i en klubb om ett litet tag och se hur allt fungerar.


Idag har jag planer på att köra enligt Wendlers 5/3/1 eftersom jag nått min platå ett par ggr i SS och tröttnat på att fasta och nöta.

Senaste passet med SS tog jag följande vikterna (Maxad vikt i maj inom parentes) på kroppsvikten 61 kg:
Knäböj: 80 kg (87,5 kg)
Bänkpress: 52 kg (55 kg)
Marklyft: 97,5 kg (107,5 kg)
Militärpress: 32 kg (35 kg)


Nu ska den här lilla tjejen bli ordentligt stark :hbang:

SassyFit
2013-07-17, 19:38
Ok, måndagens pass då. (15 juli)

Knäböj: 5x59 kg, 5x63 kg, 5x69 kg (det skulle ha varit 67 kg, men skitsamma :D)
Benpress: Lastade på 100 kg och reppade 5x15

Gick sen hem. Hade den dagen plötsligt bestämt mig för att köra nåt nytt och Wendlers kom upp i skallen på mig. Därför blev det bara en assistansövning.


Idag körde jag igen.
Bänkpress: 5x37,5 kg, 5x40 kg, 5x42,5 kg
Hantelpress: 10 kg hantlar (eller var det 11?) 5x15
Stångrodd: 25 kg 5x10 (för lätt)

Det känns som att den här veckan blir lite lattjo jämfört med SS, nu laddar jag liksom om. Kul också att kunna välja assistansövningar själv lite sådär. Inte riktigt överens med mig själv om vilka jag vill ha med och när, riktigt. Vi märker hur det funkar med dessa jag har nu.

SassyFit
2013-07-19, 18:22
Dagens pass då, vibrerade in på gymmet efter att ha krånglat till det med min lunch, inga matlådor och affären jag var inne på hade inte färdiggrillad kyckling och jag vägrar frysmat så då fick det vara. Käkade kvarg och drack energidrycker istället. Hade 3x så mycket koffein i kroppen jämfört med vad jag var van vid :D

Upptäckte att sidan jag kollade på hade missat plus i sista settet så nu har jag ändrat lite och lagt in 5+ i sista settet.

Marklyft:
72,5 kg x 5
77,5 kg x 5
82,5 kg x 15 (hade orkat ett par reps till men valde att stanna, överraskade mig själv med antalet reps!)

Frontböj 30 kg 5x12
Good mornings 20 kg 5x12

Vet inte vilka vikter jag ska ta i assistansövningarna men känns som jag kan öka lite till nästa gång.
Sjukt jävla trött i kroppen, får se hur jag mår imorgon. :P

Planerat att springa en mil imorgon bitti innan jobbet.

SassyFit
2013-07-31, 12:31
Varit förkyld i några dagar och tog en vilovecka.

Startade om i måndags.

C1W1PA

Knäböj:
5x60 kg
5x62,5 kg
9x67,5 kg

5x10 42,5 kg

Benpress 130 kg 5x12

Var ute och sprang igår morse, kom 6,5 km och orkade inte mer. Kroppen kändes lite seg efter veckan. Tänkte springa milen men kände att jag inte hann och jag orkade inte försöka ta mig 500 m till, kändes onödigt. så jag var nöjd med den rundan med tanke på hur stumma mina ben var och att jag trots det höll tempot 5:30.


Idag blev det discoooooooträning!

C1W1PB

Bänkpress:
5x37,5 kg
5x40 kg
10x42,5 kg

5x10 27,5 kg

Stångrodd 30 kg 5x10

Längtar redan till nästa pass.

sweetkarolina
2013-07-31, 12:35
Du är stark för din vikt och tidigare problematik redan nu, och mer kommer det bli när du kan äta ordentligt samtidigt! Vart bor du nånstans, har du nån klubb i närheten?

Zanndhra
2013-07-31, 13:58
Så härligt att läsa att du blivit frisk, även om jag förstår att det är en ständig kamp för att inte "trilla dit" igen. Lycka till med din styrkelyftssatsning!!

SassyFit
2013-07-31, 19:58
Du är stark för din vikt och tidigare problematik redan nu, och mer kommer det bli när du kan äta ordentligt samtidigt! Vart bor du nånstans, har du nån klubb i närheten?

Tack! Jag har aldrig varit så här stark tidigare. Jag har faktiskt varit i kontakt med en klubb i Falkenberg så det är på gång, jag skall dit och provträna lite med grabbarna innan jag bestämmer mig för om jag ska köra all in. Känner jag mig rätt kommer jag köra all in ;)

Jag kämpar med att äta ordentligt, vissa dagar oroar jag mig för att ha ätit för mycket och andra dagar oroar jag mig för att ha ätit för lite. Det är inte lätt att vara mig, men jag äter alla mål och undviker skräpmat. MAT ska det vara. Min svaga punkt ligger i att jag äter för mycket mackor ;)

Du tävlar i SL har jag förstått (och bänkar grymt!), du får jättegärna berätta hur det fungerar med maten där, jag har förstått att det är mindre fokus på mat och mer fokus på träning vilket är precis vad jag behöver och vill ha det. Killarna är ju stora som hus och äter hur mycket som helst, är det samma där med tjejer eller får vi fortfarande tänka lite en gång innan vi stoppar i oss den där styrkelyftarpizzan? (:D inte för att jag ens skulle äta en hel vanlig pizza)

Är det vanligt att man bantar ner sig inför tävlingar för att komma ner i lägre viktklass eller bör man hålla sig viktstabil hela tiden? I mitt fall blir det ju så att jag tävlar i 63 kilosklassen.

SassyFit
2013-08-02, 19:07
C1W1PC

Marklyft:
5x72,5 kg
5x77,5 kg
12x82,5 kg (hade kunnat ta fler men ledsnade... :P)

5x10 52,5 kg

Frontböj 30 kg 5x10



Förjävla varmt idag, köpte en Magnumglass efter passet, satt riktigt fint :D

Imorgon är planen att springa en mil, vi får se hur det går med det, värmen är outhärdlig...

SassyFit
2013-08-03, 06:45
Sådärja, milen på 55.15

Varmt men målet var att springa i ett behagligt tempo som visade sig vara i snitt 5:31 för dagen. Benen kändes fräscha och det var ren pannbensträning, har tappat en del uthållighet känner jag. Hade innan rundan bestämt mig för att inte titta på telefonen under löprundan förrän jag sprungit 9 km. Sagt och gjort, nu pressade jag mig inte för hårt.

Har snackat med en kille på klubben, ska dit på måndag och provträna. Spännande! :D

sweetkarolina
2013-08-04, 18:56
Tack! Jag har aldrig varit så här stark tidigare. Jag har faktiskt varit i kontakt med en klubb i Falkenberg så det är på gång, jag skall dit och provträna lite med grabbarna innan jag bestämmer mig för om jag ska köra all in. Känner jag mig rätt kommer jag köra all in

Jag kämpar med att äta ordentligt, vissa dagar oroar jag mig för att ha ätit för mycket och andra dagar oroar jag mig för att ha ätit för lite. Det är inte lätt att vara mig, men jag äter alla mål och undviker skräpmat. MAT ska det vara. Min svaga punkt ligger i att jag äter för mycket mackor

Du tävlar i SL har jag förstått (och bänkar grymt!), du får jättegärna berätta hur det fungerar med maten där, jag har förstått att det är mindre fokus på mat och mer fokus på träning vilket är precis vad jag behöver och vill ha det. Killarna är ju stora som hus och äter hur mycket som helst, är det samma där med tjejer eller får vi fortfarande tänka lite en gång innan vi stoppar i oss den där styrkelyftarpizzan? (:D inte för att jag ens skulle äta en hel vanlig pizza)

Är det vanligt att man bantar ner sig inför tävlingar för att komma ner i lägre viktklass eller bör man hålla sig viktstabil hela tiden? I mitt fall blir det ju så att jag tävlar i 63 kilosklassen.

Mm jag förstår typ, det svåra är inte att äta vettigt det är att kunna slappna av och lita på sig själv typ. Men å andra sidan om du äter för mycket ena dagen och för lite andra så blir det ju bra i genomsnitt ;)

Falkenbergkillarna är rara fina grabbar som du säkert kommer tycka om!

Vad gäller styrkelyftare och kost så är jag rädd att vi är en rätt stor blandad massa. Det förekommer ätstörningar, det blir så iom att vi tävlar i viktklasser och således alltid finns ett kroppsviktsfokus. Samtidigt som det såklart också finns folk som väger mycket och inte bryr sig om det, osv. Eftersom du redan innan har haft problem med det så får du ha det i bakhuvudet när det gäller att fatta förnuftiga beslut med viktklasser. Hur mycket man behöver tänka på kosten beror på hur mycket man gör av med, men det är inte i närheten av så viktigt som det är inom fitness och sånt. Men jag kan nog lova att de flesta styrkelyftare kan klämma en (hel) pizza utan moraliska betänkligheter! Alla killar är heller inte +100 kg utan det finns viktklasser ända ner till -59 kg.

Vad gäller viktklasser så är det väl rätt blandat, det finns en del som lägger sig på en något tyngre kroppsvikt än den klass de tävlar i för att banta/basta bort lite sista veckan, men antagligen fler som försöker att alltid väga in i rätt klass. Sen får man tänka på att vilken viktklass man tävlar i har bara betydelse på typ SM, men att det inte alltid är en fördel att gå i en lättare viktklass. Jag tävlade i klass 72 nu på SM och där var vi 16 tjejer, medans i klassen över var de 2. Minst 2 av tjejerna i 72:an var tvungna att banta för att komma ner till 72 men hamnade utanför pallen pga att vi var så många bra i 72, men de hade sopat banan med 84:an. Det gäller att vara smart när man väljer vilken klass man ska gå i, inte fåfäng. Nåväl, det här var ett omständigt sätt för mig att säga till dig att du inte ska bry dig om vad du väger på tävling till en början, ät och må bra och träna och se vad som händer. När du sen kommit så långt att du börjar planera in SM så får du välja en klass som är taktiskt bra att gå i, både vad gäller motstånd och välbefinnande. :)

SassyFit
2013-08-06, 04:12
Glömde bort att uppdatera gårdagens träning. Var faktiskt inne i Falkenberg och tränade med grabbarna. Det var ett varmt välkomnande och jag planerar att åka dit igen på måndag o köra!

Skulle haft militärpressdag igår men eftersom jag ändå var inne och tränade med dem ville jag inte få hjälp med militärpressen utan körde knäböjen istället så kör jag militärpressen idag eller på torsdag, inte bestämt mig än för hur jag ska lägga upp veckan, har nämligen bokat upp mig imorgon så jag kommer inte kunna träna alls.

C1W2PA

Knäböj
3x62,5 kg
3x67,5 kg
10x70 kg (hade mer ork men tyckte det skulle bli alldeles för många repetitioner så stannade där)

5x10 42,5 kg

Sittande benpress 5x10 210 lbs (svårt att veta vilken vikt i den sittande, inte speciellt förtjust i den som fanns på gymmet därborta, får nog byta assistansövningen mot lårcurl eller dylikt när jag har knäböjsdagen om jag inte tränar på hemmagymmet.)

Det som var sagt att det var bra knäböjar jag gjorde, tekniskt sett, så det känns bra att jag böjt bra hela tiden!

SassyFit
2013-08-06, 17:38
Vill tacka Karro för ditt svar, det var väldigt givande, jag ställer lite ungefär samma frågor till olika personer för att få olika svar så jag får en chans att bilda en egen uppfattning i sakerna på ett ungefär innan jag får erfarenheter.

Jag tror nog att det förekommer ätstörningar i alla sporter, även i ridsporten som ett exempel. Men det blir nog inte lika extremt som i t.ex fitnessvärlden. Jag får fortsätta mitt ätande som jag gjort hittills helt enkelt antar jag och fokusera på träningen!

SassyFit
2013-08-06, 18:33
Blev ett gympass idag, tar löpningen på torsdag eftersom jag inte ville köra militärpress och bänk två dagar i följd.

C1W2PD1

Militärpress:
22,5 kg x 5
25 kg x 5
27,5 kg x 9

5x10 17,5 kg

Chins med gummiband 3x10 (skulle varit 5 set men kände att jag inte orkade så mycket mer, klen! Får sätta upp målet att orka 5 set och sen börja öka på motståndet.

Leifallan
2013-08-06, 21:30
Kul! Detta ska följas! Du är en av få som börjat rätt från början. BBB är också ett vettigt grundprogram.

SassyFit
2013-08-08, 20:22
Kul! Detta ska följas! Du är en av få som börjat rätt från början. BBB är också ett vettigt grundprogram.

Kul med positiv feedback! Jag har förvisso tränat på gym sedan 2011 ungefär men inte sådär seriöst och mer åt volym-hållet samt förra året gick ju åt till att köra inför respektive grenarna i Tjejklassikern.

Men nu känns det som att man har något ordentligt konkret att gå efter! Det är nog också lite tack vare att man är vetgirig av naturen. :)

SassyFit
2013-08-08, 20:25
Kvällen bjöd på 4,5 kms löpning. Sprang i högre tempo än milatempot, men tyckte ändå att snittempot kunde varit lägre, hamnade på 5:18 när jag hellre sett att det stod närmare 5:00 min/km. Men förmodligen var det nära där eftersom jag hade med mig hunden, på tiden
23:48 hann vi med två bajsstoppar och ett par kisstoppar där jag fick vänta in honom innan vi kunde springa vidare. Hade jag sprungit själv tror jag att jag hamnat på närmare 20 minuter.

Så på det hela taget är jag nöjd, det känns bra att inte stirra sig blind på tider etc utan faktiskt gå efter känslan. Hunden är bra att ha med sig, den kan man ursäkta sig för också ;)

SassyFit
2013-08-09, 18:51
Discofredag! :hbang:

C1W2PB

Bänkpress

3x40 kg
3x42,5 kg
10x45 kg (wow, aldrig gjort så många repetitioner på den här vikten)

5x10 27,5 kg

Stångrodd 5x10 30 kg.

La in ett par övningar för magen också.



Nu ska jag åka ut och rida i skogen. God fredag på er alla! :)

SassyFit
2013-08-10, 20:13
1 mils löpning imorse, blev rutten längs med stranden. Sjukt skön runda. Sinnesbefriande med tanke på att gårdagens kväll sket sig med råge. Bilen kaputt. Har skruvat på den idag, nu fungerar den iallafall. Så nu finns ett litet leende på mina läppar!

Imorgon blir en vilodag!

Leifallan
2013-08-11, 10:33
Hur mkt tid lägger du på löpning kontra SL?

SassyFit
2013-08-11, 20:23
Hur mkt tid lägger du på löpning kontra SL?

2 dagar i veckan på löpning (ett kortare pass och ett längre pass), 3 dagar i veckan på SL. Totalt 5 dagar i veckan, känns lagom.

Kan förmodligen öka på SL till 4 dagar i veckan men just nu känns det inte som det behövs. Är fortfarande lite rädd om mig själv (psyket) så jag inte ska hamna i träningsmani igen. Jag brottas redan med käket som det är just nu.


Idag är en vilodag och det har slunkit ner en hel del gott. *popcorn*

Leifallan
2013-08-12, 19:51
Kan förmodligen öka på SL till 4 dagar i veckan men just nu känns det inte som det behövs. Är fortfarande lite rädd om mig själv (psyket) så jag inte ska hamna i träningsmani igen. Jag brottas redan med käket som det är just nu.


Dra ner på flåsträningen totalt sett. Mindre flås-mer återhämtning. Sedan är det alltid bra med god kondition, men i perioder kan det vara bra att satsa mer på nåt annat.

SassyFit
2013-08-12, 20:33
Ännu ett pass till ända. Idag på klubben.

Blev hårt körd med. Jim Wendlers program blev något rubbat :D


C1W2PC

Marklyft

72,5 kg x 3
77,5 kg x 3
82,5 kg x 9

5x5 90 kg

Han sa att jag skulle skita i 5x10 på låg vikt, jag lyssnade på honom och han bestämde också sig för att jag skulle köra på 90 kg, jag trodde inte jag skulle orka, faktiskt. :D Men det gjorde jag och jag är så in i helvete nöjd med det.


Upphöjda marklyft (start vid knäna)

60 kg x 3
70 kg x 3
80 kg x 3
90 kg x 3
100 kg x 2
110 kg x 2
120 kg x 1 <----- ALDRIG lyft så tungt, någonsin!!! Sjukt jävla nöjd *flex*


Frontböj

40 kg x 5
50 kg x 5
40 kg x 5
45 kg x 5

Hade svårt att hitta flyt, kroppen kändes slitig efter alla set i marklyften.



Summa summarum - jag får nog modifiera programmet och köra 5x5 istället för 5x5 och öka på vikterna ordentligt så får 5/3/1 "komma ikapp" under cykel 2.
Får prata med killen o se vad han tycker!

Eventuellt göra om passen till något lämpligare.

SassyFit
2013-08-12, 20:43
Dra ner på flåsträningen totalt sett. Mindre flås-mer återhämtning. Sedan är det alltid bra med god kondition, men i perioder kan det vara bra att satsa mer på nåt annat.

Nu är jag anmäld till Gbg-varvet så jag kan inte dra mig ur. Jag skulle ha sprungit i våras men jag var för sjuk i bulimi och var tvungen att avanmäla mig (flyttade då min start till 2014).

Att springa det loppet känns viktigt för mig eftersom det är en del i min seger mot ätstörningarna.


Hur kroppen svarar på träningen och allt får vi se, hittills har det fungerat och jag har ökat i bägge löpning och styrka. Men skulle det kännas som att jag inte återhämtar mig tillräckligt, det är då jag får ta och titta på hur jag löser det. Men som det är nu känns det fullt fungerande. Jag får gå efter känn. Är medveten om att löpningen kan påverka styrketräningen.

Leifallan
2013-08-12, 20:46
Ja onekligen har löpningen inte gått ut över styrkelyftet. Snyggt jobbat!

SassyFit
2013-08-13, 07:27
Ja onekligen har löpningen inte gått ut över styrkelyftet. Snyggt jobbat!

Inte än! Och förhoppningsvis händer det inte senare heller.

SassyFit
2013-08-13, 07:29
Nu har jag sprungit 4 km på 21 minuter. Jag är nöjd!

I mitt huvud sprang jag fort men det var inte riktigt så i verkligheten. Men tillräckligt snabbt för att jag skulle vara nöjd.

SassyFit
2013-08-13, 15:16
Så här känns det atm...

http://i.imgur.com/qpfbVMZ.jpg

rolf
2013-08-13, 15:25
:D
Det brukar kännas väldigt långt ner till golvet dagen efter underkroppspass. Det är såna dagar man helst går i tofflor så man slipper knyta skorna. Hatkärlek!

SassyFit
2013-08-13, 17:13
:D
Det brukar kännas väldigt långt ner till golvet dagen efter underkroppspass. Det är såna dagar man helst går i tofflor så man slipper knyta skorna. Hatkärlek!


Håll i dig nu: Var precis ute på promenad med hunden. Han hade mage att skita så jag var tvungen att plocka upp efter honom. :smash:

rolf
2013-08-13, 17:28
Håll i dig nu: Var precis ute på promenad med hunden. Han hade mage att skita så jag var tvungen att plocka upp efter honom. :smash:

Haha taskigt! Du får helt enkelt införskaffa en sån här. Den borde ingå i SL-utrustningen tillsammans med bälte och lyftarskor. Helst av Eleiko.

http://www.interspeed.se/econtent/img/sh_ny_naturelox_.jpg

SassyFit
2013-08-13, 17:53
Haha taskigt! Du får helt enkelt införskaffa en sån här. Den borde ingå i SL-utrustningen tillsammans med bälte och lyftarskor. Helst av Eleiko.

http://www.interspeed.se/econtent/img/sh_ny_naturelox_.jpg

Fyller gammal om en månad, ska önska mig en sån av Jonas tror jag. :D Det är hans fel den här gången nämligen *rolleyes*

SassyFit
2013-08-14, 09:34
Okay. Noterat än en gång att morgonstyrka är inte det ultimata.

Nåja.

C1W2PD

Militärpress
25 x 3
27,5 x 3
30 x 3 <--- blev förbannad, så jävla dåligt att jag inte orkade mer.

25 kg 5x5

Chins 2,-1/3/,2-1 (2-1 = 2 chins och 1 negativ chin)
Pullups, ville testa hur många jag orkade. Det blev 5 stycken. Undrar hur många jag orkat utan chins.

Rodd med smalt grepp
41 kg 3x6


Kände mig inte speciellt imponerad av mig själv. Har också gått ner i vikt, tappat 2 kilo så nu ligger jag på knappt 60 kg. Och nej, jag har inte medvetet ätit mindre. Nu ska jag laga ett kilo kyckling!

Lika bra att dela med mig av mina tankar när jag ändå är igång. Rädslan för att gå upp i vikt finns. Men även att gå ner i vikt. Att gå upp i vikt är för jag inte vill bli stor och det är på ett sätt bra vilket gör att jag kan reglera mitt ätande, välja bättre råvaror och mindre godis etc. Men det där med att gå ner i vikt är för att förlora muskelmassa, det spelar ingen roll att jag trycker i mig 150-160 g protein om dagen och lyfter tungt, jag är jävligt nojig ändå. Hoppas det bara är vätska som jag tappat.

Aja, på det bara! Skulle det förvärras får jag helt enkelt skriva matdagbok igen och se hur jag äter. Skulle tro att jag ligger på runt 2000-2400 kcal per dag om jag ska höfta mina kalorier jag får i mig och det bör vara tillräckligt.

SassyFit
2013-08-15, 15:56
RAGETIME!!! Koffein inmundigad, låren insmorda med liniment. Taggat mig till den här filmen: Brud på typ 60 kg, absolut nära min viktklass!

Gårdagens noja borta!!!

-9un5juc0sk

Och nu ska jag gå och böja utav helvete.

SassyFit
2013-08-15, 17:47
http://denver.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw1834-131966111084.png

C1W3PA (gymvikt 60,8 kg)

Knäböj

60 kg x 5
67,5 kg x 3
75 kg x 6 <--- wow!!! Benen skakade satan

80 kg x 1 bara för att....

Hockeyböj för att bekanta mig med de tyngre vikterna, böjde tills det kändes i röven, kanske 20 cm?
85 kg x 3
90 kg x 3
95 kg x 2
100 kg x 2

Pausböj
65 kg 5x5

Benpress (rasta av benen, typ...)
140 kg x 8
100 kg x 10

Lårcurl 3x10. Vikt ointressant *rolleyes* (vet inte om det är i kg eller lbs, förmodligen lbs...)



Vi får se hur jag mår imorgon, kändes jävligt bra iallafall när jag gick hem.

rolf
2013-08-15, 17:52
http://catmacros.files.wordpress.com/2009/11/whoa_damn.jpg

Dat böj! :thumbup:
Fortfarande lowbar Rippetoe-stil?

SassyFit
2013-08-15, 17:55
*söt katt*

Dat böj! :thumbup:
Fortfarande lowbar Rippetoe-stil?

"Fortfarande" - ja jag antar det, har inte ändrat på något. Inte ens reflekterat över hur jag haft stången heller. cofffee

Kan iallafall inte köra high bar, jag har en nackkota ivägen.

SassyFit
2013-08-15, 18:45
Bilden ligger uppe helt offentligt på facebook så tänkte att jag kunde lika gärna lägga upp den här också. Den la jag upp just för att visa att viktfixeringen är lönlös när man strävar efter en bra och vältränad kropp. Något kilo hit och dit (eller 5 kg för den delen) kvittar.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1185746_10151521678446198_827926544_n.jpg

En bra formbild tycker jag. Bilden till vänster togs ungefär tre veckor efter att jag slutat spy till förmån för en vän som klagade på hur hon såg ut och att hon var tjock. Jag visade för henne att jag också led av det men att jag inte var tjock, svullen javisst, men inte tjock. Hade gått upp 6 kg och hade sån jävla ångest över att äta.

Idag äter jag bra eftersom min kropp uppenbarligen svarat bra på träningen. Fokus på träning och mindre fokus på vad jag stoppat i mig så länge det inte blivit för mycket av något. Vi kan i mitt fall skita i vad jag väger eftersom det är skitsamma, jag står ju still hur som helst :D Har minskat midjemåttet med 5 cm hittills. Inte ens tänkt på att dieta.

Nu ska jag städa lite och laga middag. Feeling good :D

SassyFit
2013-08-17, 19:33
Gårdagen blev en vilodag med promenad och jobb (rörligt sådant).

Idag blev det en ganska snabb löprunda, så här måste det ha varit:

http://www.attemptsatdomestication.com/wp-content/uploads/2013/04/funny-girl-running-meme-yellow-coat.jpg

Med tanke på att jag tyckte att jag sprang i ett behagligt tempo men det blev 5:19 när det brukar ligga på ca 5:30-5:40. Tanken var att ligga på <7 km idag för att spara på lite inför måndagspasset som jag misstänker kan bli rätt så jobbigt :D

Dagens laddning? 2 ostmackor och 2,5 glas mjölk vid tolvtiden :em: Det har varit så kvalmigt idag att jag inte ens tänkt på att äta, aptiten på noll. Gick också upp rekordsent, 11.30!!!
Drack en dubbel resorb innan löprundan och åt en burk Bertes glass och drack en proteinshake efter löprundan, ordningen ska ställas ikväll!

rooz
2013-08-17, 21:24
Dricka kcal är ett lätt sätt vid värmebölja. Jag mixar kvarg, bär, mjölk, whey 100 och fun light.

Bra knäböjelser:)

SassyFit
2013-08-18, 09:29
Dricka kcal är ett lätt sätt vid värmebölja. Jag mixar kvarg, bär, mjölk, whey 100 och fun light.

Bra knäböjelser:)

Tack för tipset!
Kruxet var bara att jag inte var hemma på hela dagen. Fanns inte tillgång till mitt kylskåp, bara vanligt svenssonkylskåp där en burk kvarg aldrig hälsat på Lätta på den andra hyllan därinne. :D

Käkade 3 kycklingfiléer och pommes frites igår kväll, blev ganska mätt. *drool*

Idag ska jag bara slappa, ta en promenad och rida på sin höjd. Och äta godis *popcorn*

SassyFit
2013-08-18, 20:32
Uppladdning pågår.

Jag sitter och spelar SuperNintendo (fått några spel, kollar igenom dem ifall de funkar, woho, positiva resultat hittills) och äter chips, pollys och skumma svampar. Sjukt bra uppladdning till passet imorgon.

http://cdn.smosh.com/sites/default/files/ftpuploads/bloguploads/m-meme-tech-gg-snes.jpg

rolf
2013-08-19, 12:48
Låter som en extremt bra uppladdning!
Inte mycket som slår dom gamla SNES-spelen! Mariokart ftw!

rooz
2013-08-19, 13:10
Optiwoman:hbang:

Lite N64 på det där och det är instant PB!

SassyFit
2013-08-19, 19:54
Okey, dagens pass på klubben då. Gymvikt 60,5 kg (What, jag grisade ju igår kväll?)

Knäböj
Uppvärmning, siffror ointressanta *rolleyes*
70 kg x 1
80 kg x 1
85 kg x 1 Bälte på. PB!
90 kg FAAAAAIL, otroligt irriterande, kändes som att jag skulle klara av den. De säger att jag går lite för djupt. Hur ska det gå sen när jag har köpt ett par skor? :smash:
80 kg x 2

End of story

Bänkpress enligt 5/3/1
40 kg x 5
42,5 kg x 3
47,5 kg x 0 (gäsp, hoppade över den, körde vidare istället :D)

Mot PB:
50 kg x 1
55 kg x 1
57,5 kg x 1 PB!!!!
60 kg FAIL - Det är som om man hade en platå mellan de två sista vikterna, det bara tar totalt jävla stopp. Men snart så!
50 kg x 3 och fortsatte med ytterligare 10 reps med ca 10 cm kloss, ingen paus emellan.

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/31081527.jpg


Ska ladda upp filmer på youtube, får se om jag vågar lägga upp dem här :em:

SassyFit
2013-08-19, 19:59
Optiwoman:hbang:

Lite N64 på det där och det är instant PB!

N64 ska införskaffas någon dag. Lätt.

PureWhey
2013-08-19, 20:05
Starkt, lycka till med träningen och hälsan!

SassyFit
2013-08-19, 20:38
Starkt, lycka till med träningen och hälsan!

Tack! Det här känns riktigt bra.

SassyFit
2013-08-20, 20:05
12 km löpta på 1:06:47, snitt 5:33.

Jag är förvånad, gick sjukt snabbt. Sprang helt på känsla.

PB i sträcka och tid. Det går bra för mig. :D

SassyFit
2013-08-21, 17:39
Alright. Gymvikt på 61,1 kg. Har nog inte bränt muskler igår på löprundan. :D


Dagens pass då.

C1W3PC

Marklyft

72,5 kg x5
87,5 kg x3
92,5 x 7 (kändes som kroppen inte ville vakna, men vad fan.)

90 kg 5x5 kändes lättare än förra gången.

Upphöjd mark

100 kg x3
110 kg x3,3 ---> funderade på att dra 120 men kändes inte ok, vill ha bälte tror jag. Hade blivit en singel i sådana fall men vad fan, förra gången drog jag bara en tvåa. Nu 2x3, nöjd!

Frontböj 5x3 på 50 kg. Mör.

Nu blir det taco- och kesolasagne till middag *drool*

rooz
2013-08-21, 18:38
Jeklars.

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lsmhq5uwyB1qgvur0o1_500.gif

Starkt!

baguette
2013-08-22, 09:39
Jisses vad stark du är!

SassyFit
2013-08-24, 00:48
Dagens pass (ok, gårdagens om man ser till datum)

C1W3PD

Militärpress
22,5 kg x 5
25 kg x 3
30 kg x 5 (där satt den!)

27,5 kg 5x5

Chins kv x3,4,2 -2

PB i chins tror jag, 4 st, det här går framåt :P

Fick bli ett snabbt pass eftersom jag skulle på middag i stan. Nöjd iallafall!

Öl blev dagens gainer, typ... Följt av promenader och dansrundor. Nu kallar sängen. Dö lite trötthetsdöden. Imorgon blir det löpning och mer supning. :D

SassyFit
2013-08-24, 11:20
5,04 km löpta på tiden 26:34.

Inte illa pinkat. Nu duschen! Sen är det frukost. *drool*

100 spänn att leva på till tisdag, blir intressant att se hur mycket jag kan äta de här kommande dagarna. Hunden ska ha mat också.

PureWhey
2013-08-25, 15:45
Öl = Gainernas gainer :D

Grymma MPs, vetifasen om jag ens sett någon tjej köra MPs på mitt gym...
100 spänn? Hoppas du har whey!!!

SassyFit
2013-08-26, 20:24
Öl = Gainernas gainer :D

Grymma MPs, vetifasen om jag ens sett någon tjej köra MPs på mitt gym...
100 spänn? Hoppas du har whey!!!

Öl är bra skit :D Det krävs inte mycket för jag ska bli sådär onykter så det blir alltid alldeles lagom med mängd gainer :D

Har kaseinpulver och vassle, så jag har överlevt de här dagarna. Grävt fram lite grejer i frysen också. Det lönar sig att vara student och ha haft egen häst. Pank 24/7 ;) Handlade ägg. Räcker en halv evighet, typ en vecka! *drool*

SassyFit
2013-08-26, 20:32
Aight. Dagens pass. Sket i programmet. Körde as hell.

Marklyft och bänk stod på schemat på klubbträningen för lilla moi. Gymvikt på 60,4 kg. Uppladdningen var densamma som i förra veckan: Chips, godis och SuperNintendo.

Marklyft
80 kg x 4
90 kg x 3
100 kg x 2 bälte på
110 kg x 2 PB! (Gamla var på 107,5 kg x1)
120 kg x PB!!!

Bjuder på filmen nedan. :D

tmAYvyfpvd0

Upphöjda mark
110 kg x 3
120 kg x 2
125 kg x 2
130 kg x1,1

Kommentar: Helvete vilken skillnad med vs utan bälte. Lön imorgon = shopping!

Vidare till bänken.
40 kg x 5
50 kg x 3

Med kloss på ca 10 cm
55 kg x 6 (gnälldes om att det blev för många, hehe)
60 kg x 3
65 kg x 2
70 kg x1,1,1

Avslutades med rodd på 35 kg 3x8


Nu kan vi snacka styrketräning. *popcorn*

PureWhey
2013-08-26, 20:37
Öl är bra skit :D Det krävs inte mycket för jag ska bli sådär onykter så det blir alltid alldeles lagom med mängd gainer :D

Har kaseinpulver och vassle, så jag har överlevt de här dagarna. Grävt fram lite grejer i frysen också. Det lönar sig att vara student och ha haft egen häst. Pank 24/7 ;) Handlade ägg. Räcker en halv evighet, typ en vecka! *drool*

Trodde du hade styckat och fryst in hästen först *popcorn*
Fint lyft, enkelt när du kom upp lite.

SassyFit
2013-08-26, 20:44
Trodde du hade styckat och fryst in hästen först *popcorn*
Fint lyft, enkelt när du kom upp lite.

Min egna häst är död sedan ett år, dessutom proppad med mediciner som gör att hon inte får gå till slakt så ingen risk att hon ligger i min frys. Däremot har jag syrrans ponny hos mig, den kan jag väl skjuta o stycka, ingen vill köpa honom :smash: Men tror att syrran hade blivit ledsen på mig dock. *screwy*


Tack förresten, lyftet kändes rätt bra *flex*

SassyFit
2013-08-27, 21:35
Ok, kvällens pass blev 11 km på 1:07:28 med 2,5 minuters paus vid järnvägskorsningen. Helvetes jävla skit att jag tog den vägen, jag tog den vägen bara för jag visste att tågen redan skulle ha passerat. Men självklart bestämde ett tåg sig för att vara försenat.*grr27*

Sprang uppför mördartrappan och trodde jag skulle dö. Redan efter 3 kms transportsträcka till berget och terrängspåret. Men jag återhämtade mig relativt snabbt uppe på berget och körde 5 km terräng. Jävlar vad dåligt med mjölksyretolerans jag har. Måste springa mer kuperat!

Kom hem och skulle mata hunden. Kunde knappt böja mig mot golvet. Träningsvärken blev ett faktum. Åt en halvdan fryspizza för jag inte orkade laga mat *slap*

#aldrigvila (eller...?) Imorgon blir det knäböj.

SassyFit
2013-08-27, 23:11
Beställt bälte, knäböjsskor och handledslindor. Nu ska vi kötta på allvar!!!

SassyFit
2013-08-28, 15:48
Deloadvecka. Tog bänken i måndags så...

C1W4PA

Knäböj

50x5,5
55x5

Pausböj 2 sek
55x5,5,5 Sen orkade jag inte mer. Min rygg är så jävla trött fortfarande sen i måndags för att inte tala om min terränglöpning igår. Hade jag inte haft några planer imorgon så hade jag vilat idag och kört imorgon istället.

Benpress 3x8 på 100 kg för att slippa använda ryggen.

6 set mage för att sträcka ut ryggen ordentligt och dra ihop magen.


Känner mig klen idag. :D Det här med kosten går lite sådär märker jag, jag går fortfarande ner i vikt trots att jag äter och aldrig går runt hungrig. Imorgon blir det en heldag på Liseberg, då ska jag äta sockervadd och dricka slush *drool* Det här har jag väntat typ i ÅR på!

eulalia
2013-08-28, 19:50
Grattis till slaktat PB i marken!!! Det hade ju varit kul om man fick göra sådana där ökningar själv någon gång, du ska vara riktigt nöjd tycker jag.

sweetkarolina
2013-08-30, 07:54
Marklyft
80 kg x 4
90 kg x 3
100 kg x 2 bälte på
110 kg x 2 PB! (Gamla var på 107,5 kg x1)
120 kg x PB!!!

Bjuder på filmen nedan. :D

tmAYvyfpvd0

Upphöjda mark
110 kg x 3
120 kg x 2
125 kg x 2
130 kg x1,1


Grymt lyft! Roligt när man kan höja sig sådär, och jag måste säga att gymmet ditt ser mycket trevligt ut!

Jag noterar att du kör "upphöjda mark" på tyngre vikter än vanliga marken, är det då stången som är upphöjd eller du själv?

Beställt bälte, knäböjsskor och handledslindor. Nu ska vi kötta på allvar!!!

Gilla.. :thumbup:

SassyFit
2013-08-30, 14:11
Grymt lyft! Roligt när man kan höja sig sådär, och jag måste säga att gymmet ditt ser mycket trevligt ut!

Jag noterar att du kör "upphöjda mark" på tyngre vikter än vanliga marken, är det då stången som är upphöjd eller du själv?



Gilla.. :thumbup:

Tack (till eulaila också) :thumbup: Det var ett rejält höjning så jag var grymt nöjd!


Det är kronlyft så det är inte jag som är upphöjd utan jag startar med stången vid knät istället för mitt på skenbenen. (Jag lär mig fortfarande nya namn på övningar... :Virro) hade det varit jag som varit upphöjd borde jag ju kunna slakta tyngre än 120 kg i vanlig marklyft :D

PS. Videon togs på klubben, det är ett riktigt mysigt SL-gym där man slipper se 20 stycken löpband och spinningcyklar. :thumbup:

SassyFit
2013-08-30, 14:15
Snabbt pass idag! Allt jag beställde kom redan igår, hämtade ut paketen först idag dock. Tyvärr var inte skorna som jag ville ha så jag ska skicka tillbaka dem, har redan beställt ett annat par, nu hoppas vi att de passar!


C1W4PC
60 kgx5,5
70 kgx5

Pausmark
80kg x4

90 kg 3x4 bälte på. Wow, jobbigt men inte så jobbigt, blev helt sjukt trött av 5 reps på 90 kg för ett par veckor sedan bara.

Frontböj 3x5

6 set mage. Gick sen hem.

Nu ska jag byta byxor o hämta 20 höbalar á ca 15 kg och slänga upp samtliga på loftet helt själv. Skippar då Pass D eftersom jag ser dem som axelpressar och slänga hit och dit vikter. Och därmed lämnar jag även 5/3/1 till förmån för Norgeprogrammet jag fick av Jonas.

Nu är det #alltidknäböj med tanke på att jag har böj alla mina träningsdagar.

rooz
2013-08-30, 14:18
Höbalar,#alltidknäböj,supernintendo.

Gifta sej?

SassyFit
2013-08-31, 06:41
Höbalar,#alltidknäböj,supernintendo.

Gifta sej?

:em:

Jag tror att jag måste överlägga med mitt lammkött innan jag kan ge ett klart besked.

SassyFit
2013-08-31, 06:44
Cirka 5 km löpta på 23:49. GPSen ville inte riktigt vara med, var 5,3 så jag tog bort lite av sträckan.

Nöjd chey i varje fall. Nu blir det dusch innan vi drar till Skauneland för att titta på pålägg springa och hoppa lite hinder.

SassyFit
2013-09-01, 17:08
Insåg precis att jag borde skaffa mig en blogg. Jag har tråkigt atm.

bubbe
2013-09-02, 08:28
Insåg precis att jag borde skaffa mig en blogg. Jag har tråkigt atm.

Ah, men där har vi också en lösning. Du kan skriva på klubbens sida. Finns plats för både eget bloggande och annat som artiklar / nyheter på sidan.

Ja Karro, det är vår lilla mysiga klubb du ser. Du skulle passat på och besökt oss i somras.

SassyFit
2013-09-02, 22:09
Ah, men där har vi också en lösning. Du kan skriva på klubbens sida. Finns plats för både eget bloggande och annat som artiklar / nyheter på sidan.

Ja Karro, det är vår lilla mysiga klubb du ser. Du skulle passat på och besökt oss i somras.

Jag kan tänka över saken, törs jag blogga på er sida? Tänk om jag tjatar sönder sidan eller lägger in för många memes som jag gör här? :em:


Nice vrål tidigare idag, förresten. :hbang:

SassyFit
2013-09-02, 22:10
35 set, varav 14 i böj, 11 i bänk och 10 i mark.

Återkommer med siffrorna imorgon. Kom hem för cirka en halvtimme sen. Ska in i duschen och sen dö i sängen.

SassyFit
2013-09-03, 08:18
Måndag 2 september, gymvikt 59,9 kg (Jag lovar att jag INTE bantar. Gillar inte att jag går ner i vikt heller, faktiskt. Speciellt inte när jag ätit på ordentligt)

Vecka 1 på Norgeprogrammet (modifierat och inte bestämda antal veckor)

Knäböj
50 kg x6
55 kg x6
60 kg x5,5 (bälte på)
65 kg x4,4
70 kg x3,3

Bänkpress med stopp (här missade jag stoppen, lol)
32,5 kg x6
40 kg x5,5,5
45 kg x3,3

BP med 1 kloss + stopp
50 kg x2
55 kg x2
60 kg x1,1,1 (andra setet fegade jag ur och skippade stoppet. kör 55 kg nästa vecka, 60 för tungt)

Marklyft med paus
60 kg x5
65 kg x5
70 kg x3
80 kg x3 (bälte på)
90 kg x3

Kronlyft
100 kg x5
105 kg x4
110 kg x3
115 kg x3,3

Frontböj
30 kg x8
35 kg x8
40 kg x6
45 kg x6,6,6

Kommentar
Jag gillar inte att det är så många set, men ska ge detta en chans. Kanske går fortare när jag tränar själv på mitt hemmagym istället för på klubben där vi är 3-4 personer som samsas om ett rack. Kände mig sliten efter cirka 20 set och 2 timmar, tryckte i mig godis men det räckte inte riktigt men Jonas tryckte i mig en negerboll, kändes då bättre efteråt.

Men det monsterpasset satte inte sina spår idag, känner mig pigg och fräsch i kroppen. Ikväll blir det långdistanslöpning, ska samla ihop 12 km minst är tanken.

SassyFit
2013-09-03, 11:26
trollolol

träningsvärk.

"Monsterpasset satte inte sina spår idag...."

Tönt. Kommer kännas ordentligt efter kvällens löpning.

SassyFit
2013-09-03, 18:24
:hbang:

13 km på 1:09:38, snitt 5:21

(Förra långpasset var på 12 km på 1:06 nånting)

Jag tackar och bugar för min kropp som är en fantastisk maskin! Magen har dock grinat till så får hålla mig på min kant... Släppte en skön odör i korridoren härutanför :em:

SassyFit
2013-09-04, 19:32
Dagens pass då...

Knäböj, high-bar och brett mellan fötterna. (don't like)

40 kg 2x8
45 kg 2x6
50 kg 2x5

Bänkpress med stopp
35 kg x6
40 kg x5
45 kg x4/35 kg x6 (tot 3 st superset)

Rakmark
40 kg 2x8
50 kg x6
60 kg 3x6

Militärpress
1 set blev fel, 30 kgx3, såg felet, sänkte till 25, reppade 5 st. Tot 8 reps.
25 kg x 8,6,6,6 (wtf, inte repsstark i axlarna!!!)
Sänker till 22,5 kg nästa gång. Irriterad faktiskt :D

Sälrodd
20 kg 5x8, kan öka på till 25 kg nästa gång.

Latsdrag 35 kg 3x10

Sidhävningar, skulle gjort med bänk eller dylikt. Visade sig att jag var för klen, orkade inte ens med vikter. En helt ny övning för mig så nu nöter jag in tekniken innan jag fipplar med annat skit.


Helt ok pass. Tryckte lite godis och fick ögon på mig för jag stod där och tuggade. Kom en snubbe och skulle bänka när jag bänkade. Han låg helt platt och bänkade med 15 cm lyftsträcka på samma vikt som jag tog. Sen försökte han snacka med mig, jag orkade inte så dissade honom lite sådär diskret men tydligt. :D

Imorgon blir det vilodag. Nu är jag hungrig. Mat. Hejdå.

SassyFit
2013-09-04, 19:34
Glömde en skitviktig sak.

Jag har fått hem mina lyftarskor som sitter som smort. Inviger dem på lördag. Hade jag bara varit lite mer uppmärksam (läs kollat postboxen tidigare) hade jag nog hunnit hämta dem innan dagens pass. Men den som väntar på något gott...

SassyFit
2013-09-06, 15:22
Vila igår. Godisätar- och SuperMariodejt också. Försökte äta mer men det går sådär, aptiten räcker inte till så ska testa 2 ätardagar i veckan för att se om jag håller vikten på det.

Sprang precis en runda. Snabbpass (ska följa ett visst schema för att se om jag utvecklas i löpningen) och pressade mig ordentligt, höll nära tröskelfart. Var riktigt trött mot slutet, tänkte springa 20 minuter och se hur långt jag kom. 4,2 km blev det i dagens kamelrövsvärme (Hej sommar eller?). 4:46 i snitt så nu börjar vi snacka snabbpass.

SassyFit
2013-09-08, 08:56
Var på klubben igår på hemvägen från jobbet o tränade.

Sov knappt under natten till igår och var allmänt halvgrinig, på min halva nivå överhuvudtaget. Hann inte göra matlådor innan jag åkte hemifrån i fredags så hade ingen matlåda till jobbet. Fick bli en fet burgare på Donken till lunch. Glömde proteinshaken på jobbet och bla bla bla. Allmänt skitdag kan vi säga.

Kroppen levererade och jag är sjukt nöjd med mina skor dock! Nu vet jag hur en bra böj känns, tack vare skorna!

Hyperextensioner 3x10

Knäböj highbar och bred fotställning
50 kg x5
60 kg x4
62,5 kg x3 / 57,5 kg x6 (superset)
62,5 kg x3 / 57,5 kg x6 (superset)
62,5 kg x3 / 57,5 kg x6 (superset)

Smalbänk
30 kg x6
35 kg x5
37,5 kg x5,5,5,5,5

Kommentar: Första gången jag gör smalbänk, tyckte det var ovanligt lätta vikter!

Pausmark
90 kg x4,4,4

Frontböj
30 kg x6
35 kg x6
40 kg x5,5,5,5,5

Mage 3x10
Sidhävningar 3x10

Haft monsterträningsvärk i sidorna av sidhävningarna, pinsamt svag där.


Nu ska jag leva på godis och chips tills imorgon. Mitt CSN har fortfarande inte kommit så jag får helt enkelt leva på det som finns i skafferiet. Nu blir jag väl tjock men det återgår till det normala snabbt sen när jag väl har ordning igen.

bubbe
2013-09-08, 10:33
Bra bra, att tex smalbänken är lätt är för det inte är en tung bänkdag.

SassyFit
2013-09-08, 11:33
Bra bra, att tex smalbänken är lätt är för det inte är en tung bänkdag.

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/166/876/chuck-norris-thumbs-up.jpg

O_Wao
2013-09-08, 20:49
Hej Sassy, hittade hit via Rolfies journal. Kul med en tjej till som härjar runt med både styrketräning, löpning och hästar! Blir en prenumeration här! :thumbup:

SassyFit
2013-09-09, 06:59
Hej Sassy, hittade hit via Rolfies journal. Kul med en tjej till som härjar runt med både styrketräning, löpning och hästar! Blir en prenumeration här! :thumbup:

Välkommen! *cupid*

Dock blir det slut på skriverier om "min" ponny, jag kör ner honom till Skåne imorgon, han är såld nu. Kommer dock jobba i ett stall på morgonen, kanske får rida lite där ibland som extratack, kan vi alltid hoppas. ;)

Blir mer fokus på skolan förhoppningsvis, sista året nu och har 30 hp ex-jobb att göra *pust*

SassyFit
2013-09-09, 22:43
Dagens pass på klubben då!

Hyperextension 3x10 Smög in dem mellan knäböjsuppvärmningen i hopp om att spara lite tid. Gick sådär, var klar först efter 3 timmar ändå :D

Knäböj
55 kg x6
57,5 kg x6
62,5 kg x5
67,5 kg x4
70 kg x3
75 kg x3,3

BP med stopp
35 kg x6
40 kg x5
42,5 kg x4,4
47,5 kg x2 (Failade stort på det tredje... FAN I HELVETE)
45 kg x3,3 Lätt... *suck*

BP m kloss 1 och stopp
50 kg x2
55 kg x2
57,5 kg x2,2,2

Pausmark
62,5 kg x5
67,5 kg x5
72,5 kg x4
82,5 kg x3
92,5 x3

Kronlyft
105 kg x4
110 kg x3
115 x2
120 kg x2,2,2

Frontböj
35 kg x8
37,5 kg x8
42,5 kg x6
47,5 kg x6,6,6

Irriterad över att jag bommade i 47,5 kg men det gick löjligt enkelt i 45 kg. 46 kg hade nog varit lagom :D Men har knappt kört med stopp i bänk tidigare så det är väl en träningssak. Bara att nöta på. Är nöjd med att börja komma upp i "spännande" vikter i böj och mark, känns bra.

Imorgon blir det nog kort pass med trappintervaller innan jag sätter mig i bilen och kör trailer halva dagen till Skåne. Hoppas bara att ponnyn är villig att ta sig en åktur för jag har ingen medhjälpare. Annars är 350 kg väl ingenting att trycka in i ett släp :D

SassyFit
2013-09-10, 10:05
Slaktade trapporna på Galgberget. 10:37 blev tiden för 4 vändor upp. (nåt sånt, runkeeper har fått för sig att ändra tiden... *suck*)

Icas proteinchokladmjölk efter passet. Nu äter jag tidig lunch: Kesotacolasagne *droooool*

SassyFit
2013-09-12, 20:53
Körde ner snel o klad hest. Lastade honom helt själv också. Inga problem. Varför behåller man inte djuren när de väl blivit okomplicerade? Det kan man fråga sig. Well, nu har jag en sak mindre att tänka på i vardagen. Glad att det blev så, speciellt idag när jag jobbat hela dagen o sen tränade, kom hem först kl 20. Nu lagar jag middag. Äggmackor :D

Well. Träning på klubben (så sjukt mycket bättre att träna där än hemma!)

Knäböj highbar och bred fotställning
50 kg x6,6
55 kg x5,5
60 kg x3,3

Bänkpress med stopp
35 kg x6
40 kg x5
45 kg x4 / 35 kg x6 (3 st supersets)

Kommentar: Skulle ha varit 47,5 kg men eftersom jag bommade på tredje reps i måndags bestämde jag mig för att självmant sänka till 45 kg och köra med självförtroende. Sista supersetet blev bäst.

Raka marklyft
50 kg x8,8
60 kg x6
70 kg x6,6

Militärpress 20 kg 5x8 (sket ju rejält sist, nu valde jag det säkra framför det osäkra.)
Rodd 35 kg 5x8
Latsdrag 35 kg 3x10
Sidhävningar 3x10 (hatar den övningen, måste hitta substitut som är bättre eftersom jag verkligen inte får in tekniken som jag vill)

SassyFit
2013-09-14, 05:51
Gårddagen bjöd på 12,2 km löpning på långsamma 74 minuter. Jag är nöjd, detta skulle vara ett lugnt pass. jag var inte ens trött när jag kom i mål.


Nu väntar jobb, blir träning på klubben idag.

SassyFit
2013-09-15, 09:16
Gårdagens träning... Sista passet som 24 åring. Fan, man är tant nu :D

Knäböj, highbar och bred fotställning
50 kg x5
60 kg x4
(67,5 kg x3 / 57,5 kg x6) 3 supersets

Smalbänk
30 kg x6
35 kg x5
40 kg x5,5,5
42,5 kg x4,4

Pausmark
62,5 kg x5
72,5 kg x5
82,5 kg x5
92,5 kg x4,4,4 (började få in lite pump här...)

Frontböj
40 kg x6
45 kg x6
50 kg x5,5,5,5

Sen avslutade jag lite snabbt med 6 set mage, varav 3 för raka och 3 för sidorna.


Hade det stressigt mot slutet. Fick aldrig igång mig ordentligt så allt kändes sävligt. Blev irriterad. Men å andra sidan har jag haft det kasst med sömnen, tyvärr. Sen åt jag dåligt under dagen, eller rättare sagt, värdelöst.

Hem och hade 2 timmar på mig att städa, duscha, handla och fixa den där jävla glasyren till tårtan. Jag hann, klockan 19.58 korkade jag upp mitt vin och väntade på gästerna som var välkomna från och med 20.00 :D

Blir vilodag idag. Och jag är jääääävligt rastlös. Klockan är BARA tio. Jag har städat, diskat redan. Får väl ta o borsta hunden.

http://global3.memecdn.com/I-Dont-Have-Birthdays-I-Level-Up_o_111242.jpg

SassyFit
2013-09-16, 21:12
Aight. Tårta på gymmet idag!

Och så körde vi lite så här...

Hyperextension 3x10
Knäböj
55 kg x5
62,5 kg x4
67,5 kg x4 (skulle varit 2 set, missade lol)
72,5 kg x3
77,5 kg x3,3,3 +1 (sista reppet i 3e set gick illa, jag fällde så jag tog ett steg framåt för att få upp stången, tog ett nytt tag och böjde på nytt direkt och fick till det. Kollade på filmen från andra setet där det kändes som bäst. Jag går verkligen ass to grass vilket inte alls är nödvändigt, misstänker att det kan göra mig lite svag, lyftvägen upp blir onödig lång. Dessutom kände jag mig inte fokuserad. Av nån jävla anledning. Och så gjorde det ont i armbågen när vikterna blev tyngre. Får fixa så jag kan hålla stången bekvämare. Failade åtminstone inte :D


Bänkpress med stopp
35 kg x5
42,5 kg x4
45 kg x4,4,4
47,5 kg x3,3 - hell yeah! Bommade ju förra veckan på 3e reppet - det här går framåt!

Bänkpress med 1 kloss och stopp
50 kg x2
55 kg x2
60 kg x1 (skulle varit en 2a, men bommade andra)
Testade utan stopp, men med kloss...
62,5 kg x0 FAN, det var nära!
60 kg x1 kort stopp.

Pausmark
65 kg x5
70 kg x4
75 kg x3
85 kg x3
95 kg x2,2

Kronlyft
107,5 kg x5
112,5 kg x4
117,5 kg x3
122,5 kg x2
120 kg x3,3

Frontböj
40 kg x8
45 kg x8
50 kg x6,6,6,6


Summa summarum: Hade samma känsla som i lördags. Lite halvdan. Lite autopilot över det hela. Träningen går ju uppenbarligen framåt men jag känner inte att jag får ordentligt pump i det hela. Det känns som att jag har potatismos i kraniet på mig och det suger. Hoppas på att piggna till snart. Nu börjar böjen bli tunga, måste se till att ha fokus. Får också lägga in så jag inte böjer ass to grass helt i onödan. Det kan jag göra när jag kör lättare böj.

rooz
2013-09-17, 07:52
Från en annan tråd.

Karlberg är inte öppen för allmänheten. Monkeybars finns på en del gym i staden däremot. Lättaste sättet att träna krypande är fortfarande Kosken-metoden.

1. 2L koskenkorva
2. Försök ha tråkigt så länge det bara går medans du dricker, du dricker mer med lite extra ångest
3. ????
4. Kryp i valfri riktning i valfri klädsel.

SassyFit
2013-09-17, 09:50
Från en annan tråd.

Karlberg är inte öppen för allmänheten. Monkeybars finns på en del gym i staden däremot. Lättaste sättet att träna krypande är fortfarande Kosken-metoden.

1. 2L koskenkorva
2. Försök ha tråkigt så länge det bara går medans du dricker, du dricker mer med lite extra ångest
3. ????
4. Kryp i valfri riktning i valfri klädsel.

Tack för tipset, 2 liter koskenkorva skulle nog dock bara sakta ner mig så att jag var tvungen att hålla i mig när jag ligger nere på marken. Men en betydligt mindre mängd kan funka. Ska bara få godkännande av Bubbe att dricka sprit.

Får fråga mina polare om de har koll på nåt gym med monkeybars så de kan släpa med mig dit. Har numera svårt att hitta träningssällskap nämligen.

rooz
2013-09-17, 11:00
Tack för tipset, 2 liter koskenkorva skulle nog dock bara sakta ner mig så att jag var tvungen att hålla i mig när jag ligger nere på marken. Men en betydligt mindre mängd kan funka. Ska bara få godkännande av Bubbe att dricka sprit.

Får fråga mina polare om de har koll på nåt gym med monkeybars så de kan släpa med mig dit. Har numera svårt att hitta träningssällskap nämligen.

Annars har jag bra koll & kan säkert lösa en billig (alt gratis träning åt dig).

Jag är iof för fet för monkeybars:d

SassyFit
2013-09-17, 16:13
Annars har jag bra koll & kan säkert lösa en billig (alt gratis träning åt dig).

Jag är iof för fet för monkeybars:d

Åh, det här kan man ju inte tacka nej till :D

Jag vill se ett fetto hängandes i monkeybars *popcorn*

SassyFit
2013-09-17, 16:16
Sprang 10,2 km på 52,5 minuter vilket ger mig cirka 51,5 minuter på milen. Appen fick till det 48:48 av någon anledning, det hade varit en för jävla bra personbästa.

Hade det kämpigt, tänkte ta längre distans men mår inte som jag ska plus korsryggen SKREK när jag satte igång med att springa. SJUK träningsvärk, det var så att den krampade i sisådär 6 km innan det släppte. Det var inte enkelt att hitta ett bekvämt tempo. Det var lite så att jag hade det för lätt med flåset, ökade på och ryggen gnällde, saktade ner, blev rastlös och ökade på lite osv. Men snittade 5:09 vilket är jävligt bra, skulle jag ha sprungit lopp hade jag förmodligen kommit under 50 minuter.

SassyFit
2013-09-19, 12:40
Startade med zink- och magnesiumtillskott igår efter rekommenderat. Kroppen mår bättre idag redan, tog 600 mg magnesium och gör nog det i några dagar för att se om effekten märks. Vilodag idag. Jag är lite grinig över armbågen som fortfarande känns sedan knäböjen i måndags. Men men.

Plottar in gårdagens träning.

Knäböj highbar och bred fotställning
50 kg x6,6
57,5 kg x5
65 kg x3,3,3,3

Bänkpress med stopp
40 kg x4
45 kg x4
47,5 kg x3 (skulle egentligen stått över men ville ändå ta skiten)
(45 kg x3 / 40 kg x5) x 3 superset. Sänkte från 47,5 till 45 kg här.

Rakmark
60 kg x 8,8
70 kg x4
80 kg x3,3,3

Kramp i musklerna kring ländryggen som ännu satt kvar sedan i tisdags men kändes inte värre på nåt sätt.

Militärpress
20 kg 5x8 - här var tanken att öka till 22,5 kg sen förra veckan men armbågen gjorde inte mig sugen på att öka.

Sälrodd
30 kg 5x8

Latsdrag
35 kg 3x10

Bålen, körde med en boll mellan fötterna och slängde skiten från sida till sida. 3x12.


Helt ok pass. Förutom att jag klämde lillfingret i bänken, sånt jävla klantarsel. Hej disträ eller?! En kompis sa "Hoppas att det var när du skulle sätta PB i bänken så det liksom var värt det."
"Ehh nä, det var 12,5 kg ifrån PB".
Skitstövel :D

SassyFit
2013-09-24, 11:20
I söndags kutade jag 5 km på 24:35, det var ett halvdant tempopass (som ändå faktiskt är bra, tidsmässigt. Men känslomässigt var det en plåga)

SassyFit
2013-09-24, 11:34
Gårddagens pass på da klub

Hyperextension 3x10

Knäböj
50 kg x4
55 kg x4
62,5 kg x3
67,5 kg x3
72,5 kg x3
77,5 kg x3
80 kg x2,2

Bänkpress stopp (sänkt med 5 kg)
35 kg x4
40 kg x4,4,4
45 kg x3,3,3

Bänkpress kloss 1 + stopp (sänkt med 5 kg)
50 kg x2
55 kg x2
57,5 kg x2
60 kg x1,1

Pausmark
65 kg x5
70 kg x3
80 kg x2
95 kg x2
00 kg x2,2

Kronlyft
110 kg x3
115 kg x2
120 kg x 2
125 kg x2,2
120 kg x3

Frontböj
45 kg x8
50 kg x8
55 kg x6,6,6,6


Kände av nåt i bihålorna när jag marklyfte.
Idag ligger jag hemma däckad av förkylning. Kurering i full gång. Blir vila i ett par dagar och överäta lite. Promenader på sin höjd men inte mer än så för att bli frisk fort.

(och jag har tränat i fredags, orkar inte skriva ner alla 25 set nu :D)

SassyFit
2013-09-27, 11:53
Var kry igår redan, förutom att jag snytit sönder näsan. Pigg och glad som en lärka.

Valde att gå till gymmet och köra ett halvt pass istället för hela, sket alltså i komplementsövningarna.

Knäböj highbar och brett isär mellan fötterna
50 kg x4
60 kg x4
65 kg x4
70 kg x3,3,3,3

BP med stopp
35 kg x6
40 kg x5
(47,5 kg x3/40 kg x5) x1,1,1 (superset) (skulle varit 55/45 kg men det hade jag aldrig klarat)

Rakmark
60 kg x8,8
70 kg x6
80 kg x4,4,4

Hemgång. Kändes som om kroppen inte riktigt vaknade, lite seg sådär. Då var det perfekt lagom med ett halvt pass.

SassyFit
2013-09-27, 11:55
Vaknade och sprang en runda. Ungefär 8 km kom jag på tiden 45:47. Vet inte exakt eftersom det fuckade upp sig som vanligt. Men det var ett lugnt pass. Funderade nästan på att springa bort till "grannbyn" men sket i det för jag nyss blivit frisk, bäst att hålla sig lite lugn. :D

Snöt mig så jag började blöda näsblod i början av rundan, inte optimalt men det torkade ut snabbt och jag mådde genast bättre. Tänk vad det kan göra, det var som om näsblodet drev ut det sista ur näsan. Den här förkylningen har varit rätt lindrig, det får jag vara glad för :D

SassyFit
2013-09-30, 22:38
Återkommer med allt jag gjort de här två dagarna. Hanns inte med rooz som jag hade hoppats på men så är det ibland. Nästa gång, då!

Men kan snabbt säga att köra 20 reps med 50 kg på axlarna i frontböj gav en lättare illamående. Hade minst ett par till att köra men det kändes ganska så mycket överdrivet med 20 reps redan.

Nu ska jag sova som ett litet barn, tung träning två dagar i rad tar på en ganska mycket, men fördelen är att kroppen kändes mer vaken och med i matchen än om det gått ett par dagar mellan passen, då får man liksom "väcka" musklerna så de levererar.

Knatcharn
2013-10-01, 08:56
Jäklar vad du är stark! Kör hårt! :)

rooz
2013-10-01, 12:36
Återkommer med allt jag gjort de här två dagarna. Hanns inte med rooz som jag hade hoppats på men så är det ibland. Nästa gång, då!
.

Nästa gång så blir det kosken & bastu;)

(Jag vars ändå upptagen hela helgen själv med både DM & GTA 5:em:)

SassyFit
2013-10-02, 05:37
Ok, var lite lazy igår o orkade inte skriva nåt.

Men här kommer det...

Söndag 29 september, kördes med syrra så har visat henne lite andra övningar utöver dessa här för hon ska komma igång.

Knäböj highbar + bred fotställning
50 kg x5
60 kg x4 (missade 55 kg lol)
(65 kg x3 / 60 kg x5) -3 superset

Smalbänk
35 kg x6
40 kg x5,5,5,5,5

Pausmark
60 kg x5
70 kg x4
80 kg x4
90 kg x4
100 kg x3,3

Frontböj
45 kg x6
50 kg x6
55 kg x3
60 kg x4,4,4

Mage lite blandat, körde bland annat ett set med 2 kg medicinboll och slängde skiten åt sidan.




Måndag, da klubträning

Hyperextensioner med 10 kg 3x12

Knäböj
50 kg x6
55 kg x5
60 kg x4
65 kg x4
70 kg x4,4,4

Bänk med stopp
30 kg x5
40 kg x5
50 kg x3 (PB med stopp! Bommade ju 47,5 för inte så längesen)

Bänk med kloss 1 + stopp
50 kg x4,4,4 dat trüsch!

Pausmark
70 kg x5
80 kg x4
90 kg x3
100 kg x2
110 kg x2 (Aldrig gjort 2or och ffa inte med paus, så PB :D)

Kronlyft
110 kg x4
115 kg x3
120 kg x3,3,3

Frontböj
45 kg x8
50 kg x8,8,8
50 kg xmaxreps - blev 20 reps med typ @8-9ish, gav upp vid 20 mest för illamåendet kom fram :D Kändes lite överflödigt också med fler reps. Seg jävel helt enkelt.

Och körde lite hängande benlyft åt sidorna, med raka ben. 3 set med maxreps, blev ungefär 4-5 reps åt vardera sida.


Och igår sprang jag typ 12,1 km på dryga 63,5 minuter. Hade sjukt med träningsvärk hela bålen men hade tydligen ändå ett högre tempo än jag trodde så jag är rätt nöjd.


Ikväll kör jag igen!

SassyFit
2013-10-02, 05:41
Jäklar vad du är stark! Kör hårt! :)

Tack, det går framåt :D

Nästa gång så blir det kosken & bastu;)

(Jag vars ändå upptagen hela helgen själv med både DM & GTA 5:em:)

Jajamen det låter opti! Man får leka lite finne, typ :cool:

Jag ska nog testa GTA V, faktiskt. Har tänkt göra det sen den släpptes för ett par veckor sen men inte tagit tag i nåt tillfälle.

SassyFit
2013-10-07, 07:20
Måste inleda med att GTA5 var det bästa spelet på länge jag spelat, utöver det klassiska Super Mario!!!

Plottar in lite snabbt de senaste passen, inte orkat eller hunnit uppdatera. Så jävla många set som ska redovisas. Den här veckan blir en rolig vecka har jag på känn så håll tillgodo!

Onsdag 2/10

Knäböj highbar, djupa
50 kg x4
60 kg x4
65 kg x4
70 kg x3,3,3

Bänk med kloss 2 + stopp
35 kg x6
40 kg x5
(50 kg x4/40 kg x6 till bröst) x3 superset
(Fokus på hastighet, men dog lite i pauserna, det var lite för lätt :D)

Raka marklyft på viktskiva
50 kg x8,8
60 kg x5,4
70 kg x4,4

Militärpress
22,5 kg 5x8

Rodd
40 kg 4x8

Chins x6,5 (PB på 6 reps!!!)

Dips x8

Mage 3 set.





Fredag 4/10
Hyperextensioner 3x10

Knäböj highbar, djupa
50 kg x5
60 kg x4
(70 kg x3 / 50 kg x5) x3 superset

Bänkpress med stopp
35 kg x6
40 kg x5
45 kg x5
50 kg x2
55 kg x2,2,2 (dock andra reps utan stopp i alla tre seten, pb ändå med 2or på den vikten!)

Marklyft på viktskiva
40 kg x5
50 kg x4
60 kg x4
70 kg x4
80 kg x3,3 (stod 70 kg men jag tyckte det var för lite så höjde lite.. :D)

Frontböj
50 kg x6
55 kg x3
60 kg x3
65 kg x2,2,2 (aldrig provat tunga frontböj så får säga att det här är också PB.)


Bra vecka med flera PBs! Längtar till passet ikväll! Sprang också en vända i lördags, skulle vara borta max halvtimme, blev borta över en timme. En aning grinig, så den här veckan blir en lugn löpartisdag sen är det full race på Toughest på lördag!

SassyFit
2013-10-07, 21:42
Idag tog energin slut. På riktigt.

Dagens pass blev awesome, sjukt mycket endorfiner. Jag är glad :D

Hyperextensioner, 10 kg 3x12

Knäböj
55 kg x6
60 kg x5
65 kg x4
70 kg x4
75 kg x4,4,4 (första set vingligt, för djupa. Hade svårt med fokus också, tänkte för mycket under tiden och oroade mig för mycket för att göra för grunda böj)

Bänkpress med stopp
35 kg x5
45 kg x5
55 kg x2,2,2 (med stopp även på 2an!!! Det går framåt :D)

Bänkpress med kloss 1 + stopp
57,5 kg x3,3,3 gött tryck!

Pausmark
80 kg x5
90 kg x4
100 kg x3
110 kg x2
115 kg x2,1 (Fail på 2a reppet i 2a setet, så sjukt drygt, drog men det stannade precis under knäna. Ett himla segt drag, fick ge mig :D Men nytt PB iaf!

Kronlyft
120 kg x2
125 kg x2
130 kg x2
135 kg x1
140 kg x1
145 kg x1
150 kg x1 (Wow!!! Kände att det här var mitt max så jag fortsatte inte, såg dock lätt ut på filmen lol. Mådde dock ganska illa där efter lyftet haha)

http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/2bdce21e2f7e11e389b122000a9f18c4_101.mp4

Frontböj - jävla skämt :D Helt död i kroppen
45 kg x8 (helvete vad tungt)
55 kg x5 (pallade inte mer, skulle spara mig till 60 kg och maxrepsen istället)
60 kg x5 (Fick slänga ifrån mig stången när jag försökte mig på sjätte repsen. FAIL. Fanns ingen kräm kvar i kroppen.

Skulle kört mage också men valde att åka hem och äta istället.

Hursom, sjukt jävla nöjd med passet idag :D

SassyFit
2013-10-07, 21:52
Bara måste tillägga

http://ragefaces.s3.amazonaws.com/503e2ccbae7c700dcb00000f/a3dc16a8264672738297dc924e36bbf7.png

bubbe
2013-10-07, 22:41
Pow boom blaaam

SassyFit
2013-10-08, 19:28
Pow boom blaaam

http://blaria.files.wordpress.com/2012/06/nicki-minaj-im-gonna-slap-the-shit-out-of-you.gif

SassyFit
2013-10-11, 19:47
Onsdag 9/10 på Tullbro. Dålig träningsdag.

Knäböj, highbar och djupa.
52,5 kg x5
62,5 kg x4,4
72,5 kg x3,3,3 Fyfan vad tungt, så jävla trött i ryggen sen i måndags.

Bänkpress med kloss 2 + stopp
40 kg x6
47,5 kg x3
(55 kg x3/45 kg x6 utan kloss) 3 supersets

Långa rakmark (Stod på viktskiva)
50 kg x10,10
60 kg x8,8
75 kg x5,5
Här började träningsvärken släppa lite men fortfarande grisigt trött i ryggen.

Militärpress 22,5 kg 5x8
Rodd 40 kg 5x8
Chins 5,5,3 (Vad fan, jag vägde ett kilo mindre idag men orkade inte mer än 5 mot 6 förra veckan... Well, kasst pass helt enkelt)
Dips 10,8,6 (ingen pb)
Mage 3x10

SassyFit
2013-10-11, 19:54
Dagens pass var awesome!!

Knäböj highbar och djupa
55 kg x3
65 kg x3
75 kg x3/50 kg x5 (gick inte djupare än nödvändigt på 75 kg)

Bänkpress med stopp
35 kg x6
40 kg x5
45 kg x5
50 kg x2
57,5 kg x1,1,2 (sista PB! Dock ej stopp i 2a repsen, sjukt mycket lättare utan stoppet. Min passare skakade på huvudet när jag kravlade upp stången och skulle ta andra repset. Hornen växte fram i pannan på mig och jag satte den :D)

Långa marklyft (stod på viktskiva)
40 kg x5
60 kg x4
75 kg x4
85 kg x4
95 kg x3,3,3

Frontböj
50 kg x6
60 kg x3 (råkade visst hoppa över 55 kg, whatever)
70 kg x2,2 (PB, andra setet var bättre)
60 kg x max = 8 st sen tappade jag ryggen o kastade ifrån mig stången.

Avslutade med 6 set för magen och gick sen hem löjligt nöjd över passet.

Ikväll ska jag ladda med en sockerbulle till Toughest imorgon :drool

SassyFit
2013-10-13, 14:47
Toughest igår, var ingen imponerande tid eftersom jag valde att köra tillsammans med min pojkvän. Han saknar uthålligheten men har styrkan och spänsten så hindren var inga problem för oss. Men vi fick gå vissa sträckor så han hann återhämta sig.

Men vi tog inte det lugnt i onödan för han vann 100m utmaningen, jag kom tvåa av tjejerna där. :D 13 sekunder för mig, hon som vann sprang 11 sekunder nåt. Jag skyller på att de förlagt den delen på en icke plan mark = snubbelrisk. Jag blev nervös när jag sprang och han drog ifrån mig och såg hur han snubblade till på två ställen. Jag hade inte tid eller råd att bli skadad :P

Nästa anhalt blir Tough Viking! (om vi inte räknar in SL-tävlingar som kommer i vinter!)

Idag är en vilodag och jag har lagt allt vad som heter nyttigt åt sidan sedan igår efter loppet. Skön mental återhämtning, har varit en sjukt trött vecka annars.

SassyFit
2013-10-19, 21:06
Haft fullt upp under veckan samt besök så jag har inte tillägnat mycket tid på att sitta och skriva journal. Men allt går enligt planerna utom frontböjen som dels energin inte räckt till eller som idag inte hanns med riktigt pga tid att passa.

Men jag ökar som vanligt, inga nya siffror dock och jag har suddat mitt namn från Wall of Shame. På måndag väntar det grisigt tunga passet. Ska äta lite godis imorgon och få tryck till på måndag!

Orkar inte skriva ner allt jag gjort. Är på ganska dåligt humör för tillfället och har varit sen jag kom hem och läste det där jävla mailet.


Well, god lördag, nu ska jag krypa ner under mitt täcke och glo på Eureka. Nördigt värre... :D

SassyFit
2013-10-21, 09:31
Laddat med pannkakstårta igår. Och till frukost idag.

Ikväll siktar jag på att sätta PBs!!!

bubbe
2013-10-21, 10:41
Laddat med pannkakstårta igår. Och till frukost idag.

Ikväll siktar jag på att sätta PBs!!!

:hbang:

SassyFit
2013-10-21, 21:33
Med misstänkt falsk ischias rockade jag igenom passet. Nöjd! MER PANNKAKSTÅRTA ÅT FOLK!!

Hyperextension med 10 kg
3x12

Knäböj
50 kg x6
60 kg x5
70 kg x4
75 kg x4
80 kg x2
85 kg x2
90 kg x2 PB! http://distilleryimage0.s3.amazonaws.com/32f129603a6a11e38c3f22000ae800af_101.mp4



Bänkpress m stopp
35 kg x5
45 kg x5
55 kg x3,3,3

BP m kloss 1 + stopp
60 kg x4,4,4 (Fan vad segt fjärde gick...)

Pausmark
60 kg x6
70 kg x5
90 kg x2
100 kg x2
110 kg x2
120 kg x2
125 kg x1 PB! Fail på 2a rep dock. Men ändå skitbra.

Frontböj
45 kg x8
55 kg x8
60 kg x8
65 kg x5 energin tog slut och jag mådde illa. Hoppade över 70 kg. Idag var det dock benen som tog slut och inte ryggen :D

Mage 3 set


Nu känns det på nåt sätt som att livet är slut. Pannkakstårtan är uppäten, jag har satt PB i samtliga grenar på 8 veckor och... och ehhh. Jag vet inte. Helt cp känsla just nu.

Men fan vad jag rockar, vilken bra jävla måndag alltså :D

SassyFit
2013-10-22, 20:11
Sprang en lugnare runda på 12 km idag, 69 minuter totalt. Tappade höften någonstans på vägen.

Ingen smärta eller dylikt så länge jag rör på mig. Sitter jag ner domnar vänsterbenet bort och den vänstra skinkan morrar till. Sitter jag på en tennisboll för att förgäves rulla bort spänningen strålar det tydligt ner i baksidan av låret.

Imorgon ringer jag Söderkliniken o ser om jag ska vända mig till kiropraktor eller naprapat. Troligen kiropraktor först och sen naprapat om problemet kommer tillbaka.

Men träning blir av så länge jag inte har ont av att träna.

SassyFit
2013-10-23, 18:18
Okey, blev ett pass ikväll så jag skulle ha vilodag imorgon.

Knäböj highbar
50 kg x4
60 kg x4
65 kg x4
70 kg x3,3,3 (skönt med lite lätta böj!)

Bänkpress med kloss 2 + stopp (använde kudden, dat shit!)
40 kg x6
45 kg x5
57,5 kg x2
62,5 kg x2
(65 kg x3 / 45 kg till bröst + stopp x6) 3 superset. Enligt Oscar var det 7 reps på andra supersetet, jag fick till 6, lol. Aja, inte fel det där ;)

Långa rakmark
50 kg x8
60 kg x8
70 kg x6
80 kg x6
90 kg x6,6 (Aldrig tagit så tungt i rakmark. Var rätt tufft sista set och allra sista draget var rätt segt.)

Militärpress 22,5 kg 5x8
Ökade i rodden, smalt grepp till 48 kg. 5x8
Chins 4,4,3 (vad i helvete händer, jag minskar där? Irriterad...)
Dips 12,7,6 går framåt iaf.
Mage 3 set.

Lite mobilitet/strech och hemgång.

Nu är det bara att ladda för nytt PB i bänken på lördag!

bubbe
2013-10-23, 20:36
Chins 4,4,3 (vad i helvete händer, jag minskar där? Irriterad...)


hmmm, styrkelyftssjukan...

SassyFit
2013-10-24, 13:30
hmmm, styrkelyftssjukan...

Enligt google finns inte nåt sånt. :smash:


Fått tid hos en kiropraktor imorgon bitti. Blir intressant att se vad som händer med min kropp. Förhoppningsvis tappar jag inte styrkan till lördagspasset (misstänker att jag inte kommer få träna imorgon kväll) :D

SassyFit
2013-10-25, 08:25
Kiropraktor nu precis.

Träningsförbud i 48 timmar, får se om jag orkar följa det...*gah!* Det var på vippen att jag fick rida alls till och med.

SassyFit
2013-10-28, 21:31
Tappar motivationen till allt just nu. Mår skit, äter skit, tränar bara för att genomföra det jag ska. För att inte låta allt bara glida ur händerna på mig.

Bommade på 60 kg i bänken igår, blev förbannad men antar att jag ändå var slut efter att ha kört 3 set på 2or på <55 kg. Sjukt dålig form mentalt också.

I veckan blir det "lättare" träning.

Idag blev det

Knäböj 75 kg 5x5
Bänk med stopp 45 kg 5x5
Frontböj 50 kg 5x5 - lätt
4 set mage.

Får se när nästa pass blir, troligen på onsdag efter min tenta. Ska nog också boka ett till besök hos kiropraktorn för det sista.

SassyFit
2013-10-29, 19:28
Sprang idag.

Röven försvann. Fick tid hos kiropraktorn på torsdag. Ryggen kändes mycket skönare att springa med så det var värt nåt att gå till honom. Jag är dock osäker på det här med röven. Men benen bar för en mil iallafall.

SassyFit
2013-11-05, 09:02
Veckan som varit har jag gjort följande:

Böjt upp till 80 kg 5x5, bänkat med stopp upp till 50 kg 5x5 och marklyft upp till 100 kg 5x5.

En ospännande vecka.

Men igår startade jag min omgång 2. Med målet siktat på 105 kg i böj, 65 kg i bänk och 135 kg i marklyft.

Körde upp till 2 st 3or på 85 kg i böj. Resten av övningarna var inte imponerande, bland annat rakmarkade jag 42,5 kg (mot massiva 90 kg för ett par veckor sen). Men upplägget är lite snällare så det inte är någon direkt pärs som det varit under de 8 tidigare veckorna med det modifierade norgeprogrammet.

SassyFit
2013-11-12, 11:05
Lol, journalen verkar ha dött... Jag har tappat gnistan lite för närvarande så allt jag gör görs med autopilot.

Aja, böjde 87,5 kg 2x3 igår som mest. Pausmarkade 110 kg 3x4 i lördags. Bänken står still än så länge. Börjar bli enerverande att stå still i bänken men hoppas på att det händer något där snart! Förvisso vet jag inte mina max längre, bara att jag ökat på dem.

Snubben
2013-11-12, 11:15
Tappar motivationen till allt just nu. Mår skit, äter skit, tränar bara för att genomföra det jag ska. För att inte låta allt bara glida ur händerna på mig.

Här kommer motivationsängeln;

PJKz0JbEZcw

https://play.spotify.com/track/7dzlG5X9Y5m2lDCRK4Ao1p

https://play.spotify.com/track/088r1GhPjapt2CRQQ98ShU

Bit ihop och kör på! Det är när du misslyckas som du tar ett steg framåt! *flex*

SassyFit
2013-11-12, 14:33
Här kommer motivationsängeln;

PJKz0JbEZcw

https://play.spotify.com/track/7dzlG5X9Y5m2lDCRK4Ao1p

https://play.spotify.com/track/088r1GhPjapt2CRQQ98ShU

Bit ihop och kör på! Det är när du misslyckas som du tar ett steg framåt! *flex*

Tack för omtanken *flex*

SassyFit
2013-11-12, 14:35
Sprang på löpbandet i 61 minuter idag. Tamejfan jävla stort det här! Sprang milen på 53 minuter i söndags men det här var tamejfan jobbigare trots jag sprang milen på 1 h. Ren pannbensträning.

Nu ska jag ut i regnet med hunden en liten runda, han lär vara ännu mer missnöjd än matte sin :p

SassyFit
2013-11-18, 22:15
Aja, känner för att uppdatera ett trevligt träningspass.

Hyperextensioner bla bla bla

Knäböj
62,5 kg x5
72,5 kg x4
80 kg x3,3
85 kg x3,3
90 kg 3,3 första setet hade jag problem med att hitta djupet. Andra setet var nästan perfekt. Kändes så jävla :hbang:

Film på det sista setet
-31KStpdD54

Bänkpress, ett finger smalare (ringfinger) och med stopp
32,5 kg x6
37,5 kg x5
40 kg x4,4
42,5 kg x3,3

"Kronlyft" från 10 kgs viktskivor.
70 kg x6
90 kg x5
102,5 kg x4
110 kg x3,3,3

Militärpress, latsdrag, lårcurl och mobilitet och trams därefter.

SassyFit
2013-11-19, 20:34
Det här med att genomföra planerade passen som man ska och det kravlöst.

https://svenskaspel.se/img/articles/2012/Tur/Lotter/Triss/Triss-logga.jpg

Min bästa mil sedan Varbergsloppet i juli. 52 minuter blankt och det med "dat flow!". Speciellt med tanke på att det var utan krav från mig men benen var oförskämt pigga sen igår kväll att det bara rullade på fint.

Med andra ord: Jag har hittat konceptet för att finna glädje åter. Nu vill jag springa igen snart :)

SassyFit
2013-12-18, 19:26
En månad sedan sist. Och nä jag har inte legat på latsidan. Tränat som ett djur!

Gårddagens pass, den 17/12 på Tullbro:

Knäböj
Uppvärmning till 50 kg, därefter:
60 kg x6
70 kg x5
80 kg x4
90 kg x2
80 kg x4

Halva böj
100 kg x3
110 kg x2
120 kg x2

Bänkpress med långa stopp (behöver träna på att ha tålamod i botten!)
Uppvärmning till 35 kg, därefter:
40 kg x5
45 kg x5
50 kg x3
55 kg x2

Rakmark
70 kg x6
80 kg x3,3

Testade på lite stöt, 40 kg i styrkevändning var lätt. Bara lek så det blev endast två reps ;)

Körde skiten ur magen i brutalbänk, 2 set med 5 kg hantel.

Trodde jag skulle gå hem här, men icke. Blev indragen i något för mig traumatiskt - superset mellan bicepscurl med stång, triceps med hantel bakom huvudet och axlar med viktskiva som ska lyftas upp med raka armar.

Vikterna: 20 kg stång, 10 kg hantel (för lätt) och 10 kg (för lätt)
Varv 1: 20,20,20
Varv 2: 10,20,20
Varv 3: 12,20,40 <--- 40 bara för jag blev utmanad. Vinnarskallen i mig kom fram :D

Skulle egentligen kört max men vikterna jag valde i triceps och axlar var för lätta så jag tyckte att allt över 20 reps var onödigt... :rolleyes:









Sprang en runda idag, knappt 25 minuter. Har sur mage, troligen stress, så det kändes piss. Tog sen en öl i skolan efter löprundan och duschen. Nu kan jag ta jullov på riktigt :D

SassyFit
2014-02-09, 21:48
Long time no see...

Kvalad till SM i sommar med total på 290 kg (tabbe som gjorde att jag missade 300 kg...)

KB: 110 kg
Bänk: 60 kg, den gick upp sakta men min fighting spirit gick inte att ta miste på ;)
Mark: 120 kg (130, släppte stången istället för att ställa tillbaka skroten på marken)

Nu kör jag RSR och ser om det händer nåt spännande i böjen. Och volyminriktat för överkroppen för att växa lite. Har inte bestämt mig för hur jag ska lösa energiintaget. Marken kör jag lite efter känsla, 5or på minst 100 kg åtminstone. Progressionen i böjen går först.

Löpningen är igång igen, löparknät är borta så länge jag sköter mig med foam rollern och stretchning.

SassyFit
2014-03-23, 10:30
RSR har gett utdelning och insikt. Nytt pb i böj - 115. Kunde testat tyngre men valde att avstå pga min teknik. Men skillnaden mellan nu och 110 kg på tävlingen är att jag är lite säkrare i lyftet. Tror det är för att jag ska våga faila.

En jävla massa frontböj och marklyft står på schemat nu så förhoppningsvis kan jag ha ryggen lite mer upprätt i böjen så att jag inte faller framåt, därav den tekniska detaljer som ställer till det för mig.

Skulle försökt lägga på ett par kilo på min kropp - går inte bra, vågen ligger på allt mellan 59,2-59,9 morgonvikt och så har det varit sedan tävlingen. Dels för mina ätstörningstankar men också för min kropp inte pallar att äta mer än jag gör. Ändå äter jag mer totalt sett idag än tidigare och löpningen ligger på hyllan - inget Gbg-varvet så jag sålde min biljett. Knät vill inte springa.