handdator

Visa fullständig version : köttfärs igen!


Fugitive
2004-03-02, 20:28
Så nu startar jag tredja köttfärs tråden..

Jag har sökt här på forumet och på livsmedelsverket utan resultat!

Vad jag undrar är hur mkt proteiner det är i nötfärs per 100/g!?!?

:eating:

kharon
2004-03-02, 20:41
19.1g

Källa: Livsmedelsverket
www.slv.se/ldb

:smash:


EDIT: med 15% fetthalt

King Grub
2004-03-02, 20:44
Hur kan man misslyckas med en sökning på Livsmedelsverket? :confused:

Proteinhalten i köttfärs varierar dessutom med fetthalten; ju fetare färs, desto mindre protein.

z_bumbi
2004-03-02, 20:50
Jag kan..:em:

Slår jag in köttfärs så får jag bara upp maträtter som innehåller köttfärs.

kharon
2004-03-02, 20:59
Sökning: Tips & Tricks #37
Använd sökordet "färs".

Fugitive
2004-03-02, 21:11
:smash:

:D

tack grabbar!

:angel:

z_bumbi
2004-03-02, 21:17
Originally posted by kharon
Sökning: Tips & Tricks #37
Använd sökordet "färs".

Se på fan där är det. :D

gargantua
2004-03-02, 21:25
Maste de inte skriva pa packetet vad 100 gram innehaller? Annars har man ju ingen aning vad man ska valja nar man botaniserar i kottdisken!

Mvh Gargantua

Fugitive
2004-03-02, 21:26
Originally posted by kharon
19.1g


Schysst då fick jag just i mej ca 100 gr protein mao :D

Inklusive 6dl lättmjölk då me :thumbup:

:eating: :bpump:

kharon
2004-03-03, 08:16
Originally posted by Fugitive

Schysst då fick jag just i mej ca 100 gr protein mao :D

Inklusive 6dl lättmjölk då me :thumbup:

:eating: :bpump:

Härligt! :thumbup:

shirunai
2004-03-03, 08:34
allt kött från lamm, nöt, fläsk ligger runt 20% protein per 100g

skaparn
2004-03-03, 08:49
På tal om köttfärs så stekte jag 4 kg i helgen. ICA hade extrapris så jag bunkrade. Efteråt kom jag att tänka på att det kanske skulle gått lika bra att frysa in köttfärsen i små portioner rå och steka den vid tillfälle, visst går det lika bra? Invändningen jag hade var att hållbarheten är ju så smärtsamt kort på köttfärs och att den inte skulle hålla särskilt länge trots nedfrysning alternativt att den blir dålig när man tinar den.

Förövrigt svettades jag stekos senare på kvällen, kom att tänka på den tiden man jobbade i storkök och kom hem doftandes kött varje kväll, härligt.

Specimen_hunten
2004-03-03, 10:56
Själv brukar ja steka min nötfärs direkt när jag köpt den. Tycker den får en mindre sammarbetsvillig konsistens efter att ha varit fryst om man ska göra biffar. Märkte jag speciellt häromdan :D
Näe nu ska jag ställa mig och steka till nåra biffar på kalkonfärsen jag köpte igår.. :hbang:

palme
2004-03-03, 15:25
Jag räknar alltid 20g protte/100g nötfärs.

bubbe
2004-03-03, 17:05
köttfärs brukar jag dela upp och frysa in, sen göra
sås på den, biffar funkar inte. hållbarheten är skaplig
men har nog aldrig haft rå färs i frysen längre än 1 mån.

Är det biffar man vill ha så kan man ju alltid forma dom
innan man fryser in dom, ta fram tina i micron lite lätt och
stek på. iofs kanske formen inte blir så snygg men....

z_bumbi
2004-03-03, 17:11
Fryser man in biffarna råa så tycker jag det är bättre att steka på dem frysta direkt i stekpannan, de håller ihop bättre och håller formen.

GhostFace
2004-03-08, 11:21
Ja mikrovågsugn är annars en mycket användbar hushållsartikel.

:hbang:

Action
2004-03-08, 12:09
Malde idag ner drygt 1kg innanlår av nöt som jag ska göra köttförssås på.. Mums under diet!! :eating:

Olsson
2004-03-08, 12:37
hitta inte kalopps på slv. någon som vet näringsinnehållet ? eller vad ska jag söka efter istället ?

King Grub
2004-03-08, 13:51
Kcal 99 Protein 9,6g Fett 4,6g Kolhydrat 4,9g enligt en kokbok jag har. Men näringvärdet på kalops kan variera oerhört beroende på tillagning och vilket kött som används.