handdator

Visa fullständig version : dålig hållning


Kischen
2013-07-06, 19:57
jag har dålig hållning tror jag så min buk blir påverkad och på så sätt ser jag gravid ut helt enkelt jag har ändå ca 10% kroppsfett och knapps något fett på buken men det är troligen ryggen som är problemet
vad kan jag göra för att bättra detta?
som barn har jag också ramlat ner för ett träd och skadat höger skulderblad som syns lite på bilderna på (imageshack) (3 olika bilder med hållning och bild bakifrån)
och länken med olika hållningar (ergonomics)

jag har varit hos både kiropraktor och naprapat flera gånger. varje år kanske 3 gånger senaste 2-3 åren men dom knäcker ryggen varje gång och säger ingenting om hur jag ska undvika att inte behöva komma tillbaka till dem det ända dom säger är att det är (tex nu kommer jag inte riktigt ihåg men l2 nått kanske? och att höger benet är 5mm längre än vänster)

jag gymmar 5 dagar i veckan och det är inte något fel på min teknik i varken mark eller knäböj

http://imageshack.us/photo/my-images/9/qzp7.jpg/
http://www.ergonomics-info.com/correct-posture.html

jag är väldigt tacksam för svar och tips mvh danne

theonly92
2013-07-06, 20:01
OBS! jag la upp inlägget på polarens konto detta är mitt konto! sorry märkte att jag la upp den på hans konto efteråt -.-!

whuddafuks
2013-07-06, 20:29
Du ser ut att ha framåttippat bäcken, och en ganska stor framåtrotering på axlar, en kurvig bröstrygg >och en böjning på nacken< ? (svårt att se på bilden)

Du verkar lida av dessa två hemskheter:

http://uprightdoctor.files.wordpress.com/2011/07/kyphosis-adult-hyper.jpg

http://cdn.stronglifts.com/wp-content/uploads/lordosis1.jpg


Läs denna: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance_repair/neanderthal_no_more_part_i finns i 5 delar. Sök på "neanderthal no more" så kommer alla fem delar upp.


>> Denna är också läsvärd (http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/hips_dont_lie_fixing_your_force_couples) <<
>> Länk om hur du kan fixa din kurva i ländryggen (http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=130876763) <<

theonly92
2013-07-06, 23:06
tack för tipset det var ju vettigt och logiskt. någon mer som har något?

knekten
2013-07-07, 05:34
tack för tipset det var ju vettigt och logiskt. någon mer som har något? Ett besök hos sjukgymnast skulle ja rekommendera,dom ser o går igenom hela kroppen.Har själv gått o fått ordning på min rygg/"puckelrygg" Man får ett individuellt anpassat schema med rörlighetsövningar.Ångrar ja inte gick dit direkt för 15år sen....... Lycka till!

mangemani
2013-07-07, 06:16
öva öva och öva ännu mer.
framåt skjuten höft, lätt bakåtdragna axlar, skulderbladen bakåt och nedåt(typ som att du försöker stoppa ned händerna i fickorna), upp med blicken och bröstet och rak i nacken.
atletisk hållning.
hade själv en väldigt taskig hållning förut men övade sen dagligen varje gång jag stod upp eller gick på denna hållning tills den satt där utav ren vana, funkade kanon.

RassK
2013-07-07, 10:58
För höften: Stretcha höftböjarna och stärk glutes same anterior core.
För bröstryggen: Foamrolla bröstryggen, stretcha pecsen och stärk upper back och utåtrotatorerna i axlarna.

Dina skulderblad sitter rätt långt ifrån varandra så tips vore att fokusera på att få dem samman. Jag gjorde en studie där vi hade personer med dålig bröstryggshållning att göra pullaparts 2x25 morgon och kväll i fyra veckor och fick mellan 2-4cm reduktion i avståndet mellan den nedre vinkeln på skulderbladen. Grupp A fick stretcha framsidan innan (doorway-stretch) och fick ~15% bättre resultat. Se till att göra det med "packed neck position" då du ser ut att ha en protraherad nacke också. Också kallad "smartphone neck". Sitt inte så mycket vid datorn.

I praktiken: Utfall, bulgarian splitsquats, hipthrusts, plankan, drag till ansiktet, Y.T.W.L's, roddar med stopp och en jävla massa stretching/foamrolling.

whuddafuks
2013-07-07, 12:30
Snabb fråga angående foamroller. Om vi säger att jag är stel i bröst, vill jag då foamrolla brösten eller bröstrygg (rhomber, lower traps osv)?

theonly92
2013-07-07, 18:09
tack för alla kommentarer! gärna fler om någon mer vet något

Drago_00
2013-07-08, 13:42
Har du ganska bra tålamod kan det vara värt att pröva alexanderteknik. Hittade några länkar med lite grundläggande info:

http://www.alexandertechnique.com/

http://www.alexanderteknik.se/index.php

Det är vanligt att tekniken ingår i t.ex. skådespelar- och dansutbildningar där hållning är viktigt. Kort kan man säga att Alexandertekniken handlar om att använda kroppen på rätt sätt i vardagslivet för att undvika att dra på sig onödiga muskelspänningar. Bra hållning ses som någonting som kräver balans och koordination snarare än att "sitt med rak rygg" eller "stå med rak rygg".
Men det fungerar inte på så sätt att man går och tar några lektioner och sedan är allt bra utan det är mer en långsiktig lösning där det handlar om att lära sig att själv använda alexanderteknik i vardagslivet.