handdator

Visa fullständig version : Ryggstöd för bättre hållning


Dogmatix
2013-07-04, 14:44
Jag har funderat på att köpa ett ryggstöd av följande modell, och tänkte höra om någon här kan ge råd om det är bra eller bara krimskrams.

Jag tränar aktivt och har en bra muskulatur, men jag vet med mig att jag gärna sjunker ihop när jag inte tänker mig för. När jag tänker på det så sträcker jag så klart på mig och tycker mig känna ett större självförtroende och välbehag. Dock faller jag lätt tillbaka när jag är trött eller sitter framför datorn, som jag gör 8 timmar om dagen på jobb.

Så vad tror ni, kan man vara hjälpt av ett ryggstöd, eller får det kanske oönskade effekter som att muskulaturen kopplas bort och blir svagare?

http://letsdeal-splashes.s3.amazonaws.com/6207201.jpg

Tomas W
2013-07-04, 16:21
Kommer antagligen bara koppla ut viktigta stabiliseringmuskler och göra dig svagare på sikt.

Med hållning ska man tänka på att vävnaden i kroppen inte tolererar statiska positioner över tid, så om om du sitter med perfekt hållning så kommer det inte kännas komfortabelt efter en period, därför är det bättre att kontinuerligt ändra position och undvika för mycket belastning i enskilda positioner under en längre tid. Självklart ska det vara bra positioner du varierar mellan (alltså ej helt ihopsjunken med ryggen och nacken gamformad som det kan se ut på kontoret sent på eftermiddagen).

Tolkia
2013-07-04, 17:10
Det där är ingen lösning på sikt, om du inte har någon svår strukturell skada eller sjukdom (och då behöver du i alla fall antagligen någon annan form av stöd). Är du svag i bröstryggen rekommenderar jag att du försöker träna upp den. I övrigt what föregående talare said; man skall förstås inte gå in för att sitta som en hösäck, men ingen sitter i samma position en hel dag utan obehag, inte ens om positionen är "perfekt".

Dogmatix
2013-07-04, 20:08
Det handlar inte om att jag är svag i ryggen och har svårt att hålla en bra hållning. Det var mer tänkt att ha något som ständigt påminner mig om att dra bak axlarna för att bryta mitt mönster.

gymnicklas
2015-01-17, 09:27
Jag har faktiskt testat på exakt det ryggstödet som du visar upp här här med bilden, och det måste jag faktiskt säga att jag tyckte var ganska kass, det skavde och gjorde ont..hur har du upplevt det? Precis som de andra säger skulle jag inte heller köra på ett sådant för bättre hållning, varenda muskel försvinner ju..

Däremot har jag haft ganska ont i ryggen den senaste tiden pga flera olika anledningar och har funderat på ngt ryggstöd som finns på denna (http://vulkanskydd.com/produkt-kategori/ryggstod/) sida eller på den sidan (http://www.sport-skydd.se/v%C3%A5ra-produkter/ryggst%C3%B6d-22716497)..har inte bestämt mig för vilket ännu, vilket tror ni skulle passa bäst? för ett sådant ryggstöd över längdryggen ska väl inte göra så att muskelaturen försvinner på ett par veckor?