handdator

Visa fullständig version : Insulin känslighet??


the OnE
2004-02-29, 23:28
Paulun skriver i sin bok Fettförbränning två att det inte är bra att ta morgonpromenader varje dag för det höjde insulinkänslighet... har förstått att d inte är bra men kan nån förklara lite närmare vad insulinkänslighet är o är detta sant d han säger... bör man inte gå varje da?? ja går iaf 5 ggr i veckan! förklara på ett så lätt sätt som möjligt:D

Prankie
2004-03-01, 07:12
Ehhh... Läs boken igen. Bra insulinkänslighet är viktig vid fettförbränning.

kharon
2004-03-01, 07:15
sök på insulinkänslighet

King Grub
2004-03-01, 08:21
Hög insulinkänslighet ÄR bra!

Insulinkänslighet är ett mått på hur känsliga dina insulinreceptorer är. Om du har känsliga receptorer känner de av att du har insulin i blodet på ett effektivare sätt, vilket delst innebär bättre muskeluppbyggnad och glykogeninlagring, dels att inte lika mycket insulin behöver frisättas och därmed minskar du mängden energi som förpassas till fettcellerna.

Ju sämre insulinkänslighet du har, desto mer av ett energiöverskott går till fettuppbyggnad istället för muskeluppbyggnad, och dålig insulinkänslighet är en stor bov vid manlig bukfetma. I och för sig har du naturligtvis koll på fläsket så det inte är frågan om någon fetma, men principen är densamma.

Insulinkänsligheten försämras genom att överäta snabba kolhydrater och mättat fett, och genom ett stillasittande leverne, medan den förbättras om man baserar kosten på omättade fetter och långsammare kolhydrater, samt, framför allt, låter korta, intensiva konditionspass vara en del av träningsschemat. Korta, intensiva konditionspass förbättrar alltså muskelbygget! Dessutom har de en anabol effekt i sig.

Nate
2004-03-01, 08:44
Har också läst boken och funderar även jag över varför det skulle vara dåligt att morgonpromenera för mkt? Ser ingen anledning till att det vore dåligt. Du kanske menar att det sänker insulinkänsligheten? Men varför skulle det göra det?

King Grub
2004-03-01, 08:49
Regelbunden fysisk aktivitet, även vardagsmotion och promenader förbättrar insulinkänsligheten. Inte alls lika mycket som intensiv konditionsträning, men det finns inget negativt med att röra sig.

Nate
2004-03-01, 09:12
Originally posted by King Grub
Regelbunden fysisk aktivitet, även vardagsmotion och promenader förbättrar insulinkänsligheten. Inte alls lika mycket som intensiv konditionsträning, men det finns inget negativt med att röra sig.

Så varför skriver paulun att det är dåligt att morgonpromenera mer än 3 dagar i veckan eller vad det nu var? Vad har han nu hittat på för egen teori?

the OnE
2004-03-01, 10:24
Precis som nate skriver så läste ja att det försämrar insulinkänsligheten o att d e dåligt att gå fler än typ 3 ggr i veckan... ja skrev fel ovan o menar sämre... har du något svar på det paulun skriver i sin bok??:confused: