handdator

Visa fullständig version : Problem med ryggpass!


Cameltotem
2013-06-11, 18:58
Tjenare har ett problem som verkar ha blivit värre med åren!

Väldigt många ryggövningar jag kör känns bara inte bra! Jag blir slut i armarna före ryggen och slutet av passen så är armarna helt slut och ryggen känns inte allt för påverkad (Nu kan jag iofs inte ens köra en chin efteråt) men ska det inte kännas riktigt i ryggen som i ett bröstpass där man inte kan trycka ihop händerna för det gör så ont :hbang:

T ex idag kunde jag inte göra hantelrodd eftersom mina händer var helt slut, kunde inte greppa tag i vikterna *gah!*

Dagen efter känner jag aldrig träningsvärk som jag gör i alla andra muskler, min rygg är även det som är sämst utvecklat på hela kroppen!

Ska jag skaffa straps kanske? Eller träna underarmar mer? Jag har inte kommit på någon lösning på problemet *grr27*

Snubben
2013-06-11, 19:17
Kör rygg före före armar?

Cameltotem
2013-06-11, 19:29
Bröst
Rygg
Ben
Axlar
Armar

Så kör innan armar

Isakk
2013-06-11, 21:09
Är exakt samma sak för mig, har aldrig känt någon kontakt i ryggen under tiden jag tränat och känns inte heller som jag blir starkare.. :( Är bara biceps som tar som fan

frekar3
2013-06-11, 21:15
Testa föruttröttning.

Exempelvis
A1 Raka Pulldowns 8-12 reps (Direkt följt av)
A2 Chins / Latsdrag / Rodd

Kvicksilver
2013-06-11, 21:21
Är exakt samma sak för mig, har aldrig känt någon kontakt i ryggen under tiden jag tränat och känns inte heller som jag blir starkare.. :( Är bara biceps som tar som fan

Så var det i början för mig med. Fick fokusera på att köra riktigt lätta vikter och sakta öka. Kör så lätt att du kan "slappna av" helt i armar och axlar. Det tar tid att lära sig få kontakt i ryggen. Fokusrea på att alltid ha ryggen helt rak samt stilla. Inga svängande rörelser på något sätt (gäller iofs i alla övningar).
Tänk på att försöka sänka axlarna och brösta upp dig. Många drar omedvetet axlarna uppåt.
Jag körde enorma mängder kabelrodd i början. Tror det är en av de bästa övningarna för att få bra kontakt.
Använd gärna rep i änden i stället för handtag för att få ut händerna på sidorna och på så sätt komma längre bak i rörelsen.

Bryggan
2013-06-11, 21:33
Det är skönt att ibland kunna slappna av i alla andra muskler och bara kunna fokusera på att kötta ryggen.
Sittande rodd är en perfekt övning för att träna kontakten med ryggen. Halvera det du tror du tar i vikt och fokusera enbart på att dra med ryggen. Nu drar du bak axlarna, när du gör så kommer överarmarna automatiskt ner och handtaget börjar färdas mot magen "av sig själv" och inte assisterad av armarna. Samtidigt som du drar bak Axlarna för allt vad tygen håller så skjuter du fram bröstet onaturligt mycket. Fokusera på pressa bröstet framåt och axlarna bakåt och samtidigt neråt. Vid det här läget så kan du frysa ställningen i 1 sek eller något. Släpp sedan iväg vikten kontrollerat och följ med med kroppen till du känner att hela "ryggpaketet" sträcks ut. Sätt dig sedan upp med överkroppen och rak i ryggen till en vinkel strax över 90 grader och återupprepa ovanstående på ett mjukt och fint sätt.
Följer du ovanstående så kommer du efter några repetitioner att känna hur din latissimus förvandlas till en små hårda bollar som vill krypa in under en sten och gömma sig. :)

Verktygen på bilden hjälper dig i fokuseringen av rätt muskler.
http://store.bbcomcdn.com/images/store/prodimage/prod_26252/image_26252_original_X_450_white.jpg

Bryggan
2013-06-11, 21:36
Bolltvåa efter kvicksilver :(

Bryggan
2013-06-11, 21:42
"Frysdelen" rationaliserar du bort senare när du vet hur du får kontakt.

Cameltotem
2013-06-11, 22:33
Tack för de bra svaren!

Ska testa mig fram och försöka få bättre kontakt med ryggen :)

Träna hårt grabbar!

eAzy
2013-06-11, 23:34
Tack för de bra svaren!

Ska testa mig fram och försöka få bättre kontakt med ryggen :)

Träna hårt grabbar!

Om du kör te.x latsdrag så prova sänka vikten och dra ner stången med 2-3 fingrar istället för hela handen, eller försök köra med ett "krok" grepp, omslut alltså inte stången med hela handen utan låt fingrarna vila ovanpå och ha tummen fritt i luft.

Hoppas du fattar vad jag menar, ett sista tips är att fokusera på att dra genom armbågarna och inte händerna.

z_bumbi
2013-06-12, 07:41
Hur ser ditt träningsprogram ut?
Hur länge har du tränat?

Ekonom
2013-06-12, 19:08
Du har fått bra tips, särskilt låga vikter och krok-grepp.
En annan sak jag tycker hjälper är att köra lite lat-spread lite titt som tätt. På muggen, i duschen, i köket eller närsom. På så sätt lär du dig att hitta latsen och får lättare att koppla in den när du lyfter.

Ett annat tips är att trappa upp vikten i latsdragen med fokus lätta vikter och på kontakt och allt det där för att sedan komma upp i rätt tunga vikter som du kanske klarar 3-4 reps på. Vad du gör sedan är att köra singlar med ~ 10 sek paus mellan repsen och initiera varje repetition med en "dubbel Biceps framifrån-pose" med inte helt utsträckta armar. Du ska greppa stången, flexa latsen, sätta dig ned med bibehållen flex, och sedan krama ned stången til bröstet. Och sen - som är viktigt - håll kontraktionen i 2 sekunder innan du sänker (höjer) stången tillbaka igen. Kör på tills du failar tekniskt, avsluta settet, och ta sen lite längre vila innan du kör ett nytt set med något lägre vikt. Du borde få 5-8 reps.