Visa fullständig version : lagad mat
Noproblem88
2013-05-27, 16:21
Hej!
skall man räkna ut kalorierna när maten är rå eller lagad?
tack på förhand!
King Grub
2013-05-27, 16:24
Om annat inte anges gäller näringsangivelserna otillagad vara.
Nebuchadnezzar
2013-05-28, 13:55
Det viktigaste, och det som förvirrar dom flesta, är att se till att du väger maten i det tillstånd som näringsvärdet gäller. I normalfallet innebär det som Grub säger att du bör väga maten innan du lagar den.
Noproblem88
2013-05-29, 06:35
Då vet jag det. Tack för svaret :)
Det viktigaste, och det som förvirrar dom flesta, är att se till att du väger maten i det tillstånd som näringsvärdet gäller. I normalfallet innebär det som Grub säger att du bör väga maten innan du lagar den.
Precis det, har säkert 3-4 olika köttsorter jag gjort storkock av i kylen hela tiden. Så när jag gör tex fläskfile i ugn som jag inte hittat något näringsvärde för så får man dela upp den färdiglagade i delar för att få fram näringsvärdet på den portionen.
Som exempel en fläskfile på 700g rå väger typ ~500+ färdig. Men om jag tar en 1/4 av den färdiga kan jag enkelt räkna på kalorierna med det råa näringsvärdet.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.